22
nov
Seneste opdatering: 22/11-15 kl. 1120
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

Det fanns redan på dag ett frågetecken kring masshysterin som utbröt: blixtinkallade presskonferenser där i princip ingenting sades, “bild” på den i sin frånvaro anhållne, extrainkallade poliser, förhöjd terrorberedskap. Allt som skedde tedde sig självklart i ljuset av massakrerna och massmorden. Islamismen är ett dödligt hot mot oss alla. Jag var varje dag ute vid havet, talade med det vi brukar kalla för “vanligt folk” och människor uttryckte tacksamhet mot SÄPO för att mannen gripits. Leif GW var den förste som formulerade kritiska tankar. Sedan tog en av våra främsta terrorforskare till orda, Magnus Norell, och sa:

“Det är märkligt att personen bodde i en bostad där hans namn stod på dörren och att han inte försökt att gömma sig”,

och

“Den misstänkte Moder Mothanna Magids döljer inte heller var han har befunnit sig den senaste tiden. Han har till exempel flera gånger checkat in på platser i Boliden på sin Facebook-sida. Den senaste incheckningen skedde den 12 november, då han ska ha befunnit sig på Malmhallen i Boliden. Han har också ”gillat” ICA Boliden och andra Facebookgrupper som ”I Love Sweden” och ”Move to America”.

Nå, nu är alltså mannen frisläppt. Han är, med SÄPOs och polisens ord “inte längre misstänkt för brott”. Frågorna står nu i kö: varför var det han som efterlystes? Vilken var den konkreta informationen om att han i Stockholm deltagit i förberedelse till ett konkret terrorbrott? Vi lär inte få svar på sådana frågor. Inte i brådrasket i alla fall. Vi lever nu i skuggornas värld. I skuggorna kan allt ske, liksom i mörka gränder en sen fredagskväll. Massinvandringen fortsätter, fler än tiotusen huvudsakligen unga muslimska män anländer till vårt land varje vecka. Ingen i maktposition gör någonting för att ändra på detta.

SÄPO lär få större uppgifter på sitt bord i framtiden. Kommer de uppgifterna att skötas med samma infantila envishet som fallet Moder Mothanna Magids hittills har gjort, så kan vi hälsa hem. Det kunde vi å andra sidan redan för länge sedan. Än är Polen ej förlorat sjunger polackerna i sin nationalsång. En sådan textrad vore för svenskt vidkommande omöjlig. Vi är förlorade i skuggan av maktmissbruk, lögner och blåögda illusioner.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Midvinterblot
Midvinterblot
5 years ago

Detta är nog det bästa som hänt honom….ett saftigt skadestånd väntar nog runt hörnet…Sverige landet upp och ned….

SamS
SamS
5 years ago

När man fått lite distans är jag nu mest rädd för att vänstern i Sverige kommer börja skrika “rasistiska poliser” och annat skuldbeläggande. Det är trots allt bättre att man agerar på terrorhot och att det är falskt alarm än att man inget gör. Vänstern vill ju alltid framhålla att det är det högerextrema våldet i Sverige som är det verkliga hotet. En ensam yngling i Trollhättan beväpnad med svärd utgör vänsterns underlag för den uppfattningen. Å andra sidan har vänsterns företrädare aldrig gjort sig kända föratt ha någon större logisk kapacitet.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

Läs Leif G W Perssons bok Bombmannen och hans kvinna, om ni nu inte redan gjort det Den senaste tidens terroristhändelser i Europa och så också i Sverige gör boken än mer intressant och aktuell. Det kan finnas vissa kopplingar med internationell terrorism. Han kan ha haft vissa kontakter och borde då förhöras enligt SÄPO:s åsikt. Vi har allmänt sett ett högt bevisläge vad det gäller brottslighet i Sverige. Det är bra för rättsskerheten men kan försvåra vissa utredningar när det gäller att få fram bevis som duger i en eventuell rättegång. Anser att SÄPO gör ett gott arbete fast… Read more »

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  snaphanen

Vad det gällde Taimor och Mona så var hon med all säkerhet inblandad om du frågar mig
Den här boken kom ut i somras och personerna är fiktiva. Men själva handlingen råkar faktiskt återge vissa terrorförlopp som inträffat den sista tiden.

niklasr
niklasr
5 years ago

Ser två möjliga scenarion.
1. SÄPO eller sossarna iscensatte denna fars för att kunna öka säkerhetshotet inför möjligheten att sedan försätta landet i ett permanent kristillstånd där demokratin ännu mer sätts på undantag och sossarna får behålla statsministerposten.
2. IS eller någon annan grupp iscensatte detta för att se hur effektivt SÄPO och det svenska samhället agerar för att hitta ett hot.

Vilket är mest troligt?

hilde61
hilde61
5 years ago
Reply to  niklasr

Min tanke har en stund vært nr. 1. løfven gjør alt for å hindre nytt valg.

Marie Vov
5 years ago

SÄPOs vigtigste opgave er at overvåge de farlige SD’ere, som vil ødelægge den humanistiske stormagt, Sverige, med deres kritiske invandrerpolitik.

Gabrovitcs
Gabrovitcs
5 years ago

Papperen på bordet! Otroligt klantigt! Bådar inte gott. Sätt Magnus Ranstorp till chef för SÄPO.

Landsmannen
Landsmannen
5 years ago

Med tanke på att SÄPO är politiskt styrt kan jag gott tänka mig att man lägger mer resurser på det inbillade nynazistiska hotet och Sverigevänliga sajter. Avpixlats anvarige utgivare gick igår ut med en sarkastisk kommentar att SÄPO inte hade särskilt bra avlyssningsutrustning eftersom han märkte den alltför mycket. Hela historien med den misstänkte terroristen har skötts på ett mycket märkligt sätt. Först gick man ut med en efterlysning men ingen bild. Dagen därpå kom bilden av mycket låg kvalitet. På kvällen kom “scoopet” på “Brottsplats Sverige” att mannen nyss gripits. På intervjun som följde ville inte SÄPO berätta något… Read more »