15
jan
Seneste opdatering: 15/1-16 kl. 2321
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det offisielle Sverige er blitt moralsk korrupt

Av Hans Rustad

 

Fagbladet Journalisten.no har gÄtt grundig inn i sextrakasseringen pÄ festivalen We are Sthlm. Det som kommer frem handler om langt mer enn grove hendelser pÄ en enkeltstÄende festival. MÞrkleggingen av sexovergrepene sier noe om en ideologi som overkjÞrer alminnelige menneskelige hensyn, i dette tilfelle unge jenters integritet helt ned i 12-13 Är. Det offisielle Sverige er blitt moralsk korrupt.

SÞkelyset rettes nÄ mot Dagens Nyheter som sÞndag var fÞrst ute med Ä fortelle om mÞrkleggingen, fÞrst i en kommentar av Lasse Wierup, senere med nyhetssaker om politiloggene som fortalte om trakasseringen. Avisen kunne fortelle at sex-overgrepene ble mÞrklagt for ikke Ä gi vann pÄ mÞlla til Sverigedemokratene. NÄ viser det seg at Dagens Nyheter selv var den som sÞrget for at mÞrkleggingen fungerte. Avisen ble tipset av en psykolog som var til stede som privatperson, men som ble sÄ opprÞrt av det han hÞrte at han kontaktet DN.

To dager etter konserten ble Dagens Nyheter kontaktet av en psykolog som hadde vÊrt til stede. Fordi han har arbeidet pÄ oppdrag for politiet i mange Är, fikk han mye informasjon pÄ stedet og etterpÄ.Psykologen sÞrget for at avisa ogsÄ fikk kontakt med politiinspektÞren som var pÄ jobb under festivalen.

Dagens Nyheter publiserte ikke kildenes informasjon. Det later til at redaksjonen bare snakket med politimannen i noen sekunder. PolitiinspektÞren sier han ringte journalisten minst fem ganger uten Ä fÄ snakke med henne.

Ikke stykkevis og delt

DN har stilt seg selv i en vanskelig situasjon. Avisen har villet fortelle at det “ikke bare var i KĂžln” slike overgrep skjedde. Men hvis avisen skulle avslĂžre hva som skjedde pĂ„ We are Sthlm-festivalen, mĂ„tte den samtidig blottlegge seg selv. Det ble for tĂžft.

Det er nettstedet Nyheter idag, som er knyttet til Sverigedemokratene, som i stedet har snakket med politiinspektÞren og psykologen. Journalisten.no har ogsÄ snakket med de to.

Her kommer det frem, bĂ„de hvor grove overgrepene var, hvor mange som visste om dem, som sĂ„ dem med egne Ăžyne eller hĂžrte om dem – arrangĂžrene snakket om dem til de ansatte i forkant – og nĂ„r man holder dette opp mot at det likevel var det mulig Ă„ legge lokk pĂ„ saken forstĂ„r man at det gĂ„r en usynlig mur gjennom det svenske samfunnet.

Brutal erfaring

Men man skal ha opplevd det pÄ kroppen for Ä forstÄ hvor dypt den politiske korrektheten har trengt inn.

Psykologen sier overgrepene virket organisert. De kom i grupper, stille, forberedt, med hettene pÄ. Virket besluttsomme og gikk rett til menneskemengden. Det startet da det ble mÞrkt. AtmosfÊren var helt annerledes da det var lyst, forteller han.

– En av slektningene mine snakket med noen av jentene, ca 10. Alle sa de var blitt tafset pĂ„. Ikke noen av dem, men alle. En sa noe jeg ennĂ„ husker: ”Men jeg antar jeg mĂ„ venne meg til det.” Det er noe av det tristeste jeg har hĂžrt. Mange var veldig unge, jeg sĂ„ jenter som mĂ„ ha vĂŠrt 13. Regnet med oppslag i mediene

Siden det var sÄ mange folk der, sÄ mye politi, organisatorer og vakter, regnet psykologen med at han ville lese om det i avisene neste dag.

– Jeg var sjokkert over hvor mange som gjorde dette. Dagen etter sĂ„ jeg ingen ting i mediene, ikke et ord.

For fĂžlsomt

Psykologen jobbet tross alt med politiet. Han bestemte seg for Ä gjÞre noe med saken. Offentligheten hadde krav pÄ Ä fÄ vite. Han plukket ut en journalist pÄ DN, Hanne KjÞller, som hadde markert seg som uredd.

– Hun kontaktet meg ganske snart etterpĂ„ og var veldig interessert. Jeg fortalte henne det jeg har fortalt deg, men jeg sa ikke straks at de trolig var fra Afghanistan. Jeg snakket bare om ”menn” og ”gutter”.

Da han underveis i samtalen med KjĂžller nevnte at politiet hadde sagt det store flertallet var fra Afghanistan og at noen av dem akkurat var kommet til Sverige, endret tonen hennes seg, hevder psykologen.

– Jeg tenkte straks at hun trodde jeg var rasist. Hun stilte ingen spĂžrsmĂ„l om overgriperne.
Men hun sa at hun ville kontakte politiet. Jeg ga henne kontaktinfo til politiinspektĂžren.

– Men hun snakket jo ikke med ham utover noen ord. Jeg regnet med at hun hadde feiget ut fordi spĂžrsmĂ„let er fĂžlsomt. Jeg ble rasende.

Rollene byttet om

Psykologen kontaktet en annen som er kjent for Ă„ skrive om fĂžlsomme tema: Svenska Dagbladets Per Gudmundsson. Han er en dyktig og kunnskapsrik kommentator. Men selv ikke han kunne bryte den svenske tystnaden. Document har i flere Ă„r lest Gudmundsson. Han er en anstendig journalist, men han jobber innenfor et system og det setter grenser.

Situasjonen er snudd pÄ hodet: En stor redaksjon har ressurser til Ä undersÞke storyer til bunns og styrke til Ä bÊre dem frem, selv om de trÄkker pÄ Þmme tÊr og mektige interesser. NÄ er det i ytterkanten, nettsteder som Nyheter idag, eller Document, som fyller rollen med Ä si ting som makthaverne ikke vil hÞre. Noen nettsteder velger Ä bruke de store medienes mÞrklegging til Ä ta seg friheter. Journalisten har gÄtt Nyheter i dag etter i sÞmmene og har hatt lange samtaler med de to kildene: Psykologen og politiinspektÞren. Begge fremstÄr som troverdige.

Derfor er det ekstra alvorlig nÄr DN nekter Ä snakke med Journalisten.no og svarer med Ä svine til Nyheter i dag.

Redaksjonssjef Caspar Opitz svarer redaktÞren Helge Øgrim i en epost.

Hej igen Helge, du fÄr sjÀlv vÀlja om du vill citera anklagelser frÄn en högerpopulistisk hatsajt eller inte», og viser til uttalelser han har gitt til egen avis og til journalisten.se.

I Sverige er det fortsatt gangbart Ä si at en nyhet skal holdes tilbake eller friseres for ikke Ä gi vann pÄ mÞlla til Sverigedemokratene.

Desillusjonert

Med 160.000 asylsĂžkere bare i 2015, hvorav 45.000 enslige asylsĂžkere – av samme gruppe som antastet jenter pĂ„ festivalen – er det Ă„ spenne buen hĂžyt. SvĂŠrt hĂžyt.

PolitiinspektĂžren sier at han sluttet Ă„ lese Dagens Nyheter i 2013. Det var under uroen i Stockholms forsteder. Det han opplevde der var noe helt annet enn det som DN skrev.

– Jeg var i felt over alt og jobbet mye de ukene. Det jeg leste, stemte slett ikke.

SÄ sier han noe om hvordan det er, i virkeligheten, ute pÄ bakken. Tankene gÄr til den kritiske journalistikkens gjennombrudd: Vietnam-krigen: Journalistene den gang avslÞrte at fremstillingen av krigen overhodet ikke stemte med realitetene. De slo en bresje i den offisielle versjonen, og diskrediterte den.

NÄ er det arvtakerne til disse journalistene som sitter og forvalter en arv hvor de selv er blitt spindoktorer for et system stadig fÊrre tror pÄ. Folk ser lÞgnene med egne Þyne.

– Vi kan ikke forlate bilen for Ă„ gjennomfĂžre et oppdrag. Vi mĂ„ ogsĂ„ ha noen som vokter kjĂžretĂžyet. NĂ„r man gĂ„r ut, blir man straks omringet av 15-20 stykker, halvt eller helt maskerte. De spĂžr hva vi gjĂžr der og sier vi bĂžr passe oss. Man kan ikke gripe inn, men mĂ„ vokte seg for stein og pekelaser som skader Ăžynene.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i mediedekningen. Folk bĂžr fĂ„ en sjanse til Ă„ gjĂžre seg opp sin egen vurdering basert pĂ„ at man forteller som det er.

Pressehistorie

At denne storyen kommer ut, at man kan kartlegge hvordan den ble stoppet, vil bli pressehistorie. Noen vil lĂŠre av den. Men noen klamrer seg fortsatt til den offisielle:

Journalisten fra august ifjor, Hanne KjĂžller, tok kontakt med psykologen da KĂžln-overgrepene ble en stor nyhet. Hun beklaget at saken ikke ble fulgt opp i fjor og forklarte hvorfor:


..redaksjonssjefen for avisas Stockholms-seksjon mente opplysningene “lþd som fabrikasjoner fra Sverigedemokratene”.

NĂ„ – etter at DNs rolle har fĂ„tt stor oppmerksomhet – benekter KjĂžller at hun har sagt noe slikt. MĂžrkleggingen fortsetter.

Det er det som er spesielt med Sverige. Den svenske eliten har satset sÄ mye, fallhÞyden er blitt sÄ stor at de ikke klarer Ä ta seg inn. De vet ikke hvordan og sÞrger for Ä avvise alle tilbud som kan bidra til at de kan korrigere kursen. Det er det journalistikk gir muligheter for, hver eneste dag: Si sannheten.

At norske Journalisten.no har valgt Ä bruke kildene til et nettsted som svenske medier sverter, er prisverdig og oppsiktsvekkende. Det er Ä bryte laugsÄnden og kollegialiteten.

Den kollegialiteten pressen tidligere beskyldte politiet for, praktiserer de nÄ selv. Men det er ikke holdbart i lengden. Folk er i ferd med Ä gjennomskue spillet.

Slik kommer hendelsene foran jernbanestasjonen i KĂžln til Ă„ sette dype spor over hele Vest-Europa.

Sverige og sex-trakasseringen – peker mot noe dypere

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tobbe. “UdlĂŠnding” er et “N-word” i Sverige. Snakken drejer sig om Dagens Nyheters lĂžgne om indvandreres sex-chikane af unge svenske piger i Stockholm. AB’s Martin AagĂ„rd har ryggen […]

invandrare1957
invandrare1957
5 years ago

Överheten i Sverige Ă€r helt otroligt sjĂ€lvgod. Titta pĂ„ kommunal gĂ„ in pĂ„ deras Facebooksida. SĂ„ visar dom hur goda dom Ă€r och emot rasism. Men man hyr inte ut lĂ€genheter i deras hus dom Ă€ger Ă„t invandrare. Utan dom hyr ut Ă„t överheten politiker och fackfolk. Som stĂ„r för det mĂ„ngkulturella Sverige men inte vill leva sĂ„ sjĂ€lva. Margot Wallström betalar 34 kr i mĂ„naden som en vanlig mĂ€nniska fĂ„r betala 12000kr för om man ens kommer Ă„t genom bostadsköer. Man bryr sig inte om vanliga svenska flickor blir antastade av invandrare. Överheten skyddar sina barn flickor genom att… Read more »

Red Herring
Red Herring
5 years ago
sussebassa
sussebassa
5 years ago

Det offisielle Sverige har VĂŠrt moralsk korrupt lenge…, og dessto flere “flyktninger”.. man har tatt inn, strammes/strypes ytringsfriheten og dermed ĂŠrligheten…som gjelder ogsĂ„ i PK media…disse skal ikke rĂžres, selv om det igjennom ikkePK media… avpixlat.se friatider.se snaphanen.dk kan legges fram bevis/linker at mange av disse stĂ„r bak voldtekter/sextrakasseringer, ran, mobbing o.l.. PK politikere och PK media jobber sammen som hand i hanske..som er blitt tettere under kulturmarxistenes/kommunistenes overtagende av regjeringen i Sverige. Pk media bekytter ogsĂ„ flyktningers voldtekter ol i Norge… frieord.no diskuteres dette med linker… Dette gjelder faktisk i hele Europa..PKmedia og PK politikere samarbeider, Dvs holder tilbake… Read more »

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  sussebassa

En person som gjort ofantligt mycket för att belysa det svenska PK samhÀllets tillkortakommanden Àr Julia Caesar. Hon fick maktens informationsorgan Dagens Nyheter att göra bort sig. Nu har vi ytterligare en av makten illa sedd person som Dagens Nyheter jagar med blÄslampa. Det Àr Chang Frick som Àr en av huvudpersonerna för den fria sajten NYHETERIDAG Den Àr vÀrd att lÀsa den senaste veckan för att fÄ en inblick i det korrupta svenska politiska samhÀllet.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Kommunalt, en org for lavtlĂžnnede er nĂ„ i hardt vĂŠr…juget och festet pĂ„ medlemmenes regning.
Innenriksministeren er involvert Expressen.se
Skrattbart..hvilke idioter…dette er et mĂžnster hos disse org.pampene..lĂŠrer aldrig

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  sussebassa

Margot Wallström Àr en av de svenska politikerna som har imploderat pÄ stjÀrnhimlen

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  sussebassa

UrsÀkta mig om jag korrigerar. Hon Àr den sÀmsta Utrikesministern Sverige nÄgonsin har haft. Hon har för förmÄgan att göra sig ovÀn med Israel och Saudiarabien samtidigt.
Den svenska “feministiska humanitĂ€ra stormakten” Ă€r endast ett skĂ€mt. Löjet kanske har sina grĂ€nser men inte svensk politik.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Likte betre din korrigering,. og sejer meg sÄ enig.

Lenn
Lenn
5 years ago

Jeg kunne udholde at hĂžre til lidt efter minut 3 i Levants historie om voldtĂŠgtsforbryderen. Den muslimske scum ligner en HIV-befĂŠngt dĂŠmon – med hobbitĂžrer! Det der imidlertid undrer mig er historien om pigen, der bliver voldtaget, men holder en veninde i hĂ„nden under voldtĂŠgten!? Hvorfor kĂŠmper de ikke, nĂ„r de er to? Mange lande burde genindfĂžre dĂždsstraf, for der er simpelthen for mange onde mennesker, og oftest er de arabiske muslimer. Det er jo et faktum, at i Europa tegner den gruppe sig for den stĂžrste procent, nĂ„r det gĂŠlder voldtĂŠgt og mord. Liv betyder intet for dem.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago

Det Àr en djup avgrund mellan politiker och vÀljarna i Sverige

Det Àr en stor förtroendeklyfta mellan fackets företrÀdare och dess medlemmar.

Det Àr ocksÄ en förtroendekris för Sveriges Rikspolischef.

Landets journalistkÄr har i decennier ifrÄgasatts vad det gÀller att förmedla korrekt utan att vinkla budskapet.

En liten tankestÀllare till samtliga hur man pÄ ett Àrligt sÀtt nÄr sina uppdragsgivare följer.https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/01/14/konstruktiv-kommunikation/

Nemo
Nemo
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Oh, please. Indtil sidste valg stemte disse vĂŠlgere pĂ„ alle de indvandringsglade partier. SD er stadig ikke ret stort, sĂ„ klĂžften mellem politikere og vĂŠlgere kan ikke vĂŠre SÅ stor.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  Nemo

Siste mĂ„ling ligger SD 18.7% oppslutning, som ifrĂ„n valget..da 9% har Steget hele tiden, som igjen har sin Ă„rsak… avpixlat.se
De er boikottet i en Riksdag, Sveriges, sĂ„ hvor demokratisk er det…
og dermed ca 2 mill velgeres valg ?…
SeptemberĂžverenskomsten mellom regjeringen og tidl 7 klĂžveren gjorde/gjĂžr dette mulig.

Nemo
Nemo
5 years ago
Reply to  sussebassa

Det gÄr den rigtige vej, ja, men det er ikke rimeligt at sige, at der er en afgrund mellem folket og politikerne. Hele bundet kunne have vÊret skiftet ud sidste gang, hvis det var tilfÊldet.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  Nemo

Nei, vi snakker om flere tiÄr med hjernevask, dette tar tid Ä endra PKtenkande.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  Nemo

Vill endast förmedla vad en av mina FB vÀnner anser om den svenska demokratin och maktens arrogans. Det Àr Lars Bern teknologie doktor. Hans synpunkter sammanfaller med mina egna till 100 %.http://antropocene.se/

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

Mina ogsĂ„….
Lo/fag pamper slikker sosserna/politikerna, og motsatsen..oppetter ryggen…velkjent i Norge ogsĂ„.

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  sussebassa

Decemberöverenskommelsen (DÖ) Ă€r en kartell som utestĂ€nger drygt en miljon vĂ€ljare frĂ„n inflytande..
Den Ă€r synnerligen odemokratisk i ett land med representativ demokrati. Den svenska riksdagen frĂ„ntas den makt som Ă€r grunden i ett demokratiskt samhĂ€lle. All makt utgĂ„r frĂ„n folket som det Ă€r skrivet i den svenska grundlagen. Makten överförs efter DÖ överenskommelsen till ett fĂ„tal politiker i toppen av 7 partier.

sussebassa
sussebassa
5 years ago
Reply to  OlofdeGothia

1 mill var det tidligare, numera 2 mill pga at SD har Ăžkt i framgang…
Udemokratisk…Haha…mere DDR..et diktatur..som Sverige bĂŠrer mer og mer preg av…

OlofdeGothia
OlofdeGothia
5 years ago
Reply to  Nemo

Det Ă€r mycket som felar som inte kan beskrivas i ett antal meningar. MigrationsfrĂ„gan eller flyktingfrĂ„gan klumpas ihop med andra frĂ„gor. DĂ€rför fĂ„r man inte en klar bild hur vad det gĂ€ller det svenska folkets Ă„sikter. Svenska politiker har “förmĂ„gan” att en gĂ„ng vart fjĂ€rde Ă„r möta sina vĂ€ljare. DĂ€remellan kan mycket förĂ€ndras vilket de verkar ta Ă„t sig nĂ€r opinionen Ă€ndras. Den av politiker skapade “svenska humanitĂ€ra stormakten” Ă€r ett skĂ€mt som nu sakta hĂ„ller pĂ„ att förgöra en tidigare stabil nation. Det inser inte politikerna dĂ„ förutom SD. Att nĂ„ svenska politiker Ă€r minst sagt omöjligt. Det har… Read more »