10
mar
Seneste opdatering: 10/3-16 kl. 1716
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg fÞlger ham pÄ Twitter, og jeg kan bevidne han altid udtrykker sig i flere lag og ofte ironisk. Det svenske retsvÊsen kan ikke forstÄ det, selvom Lars Vilks har forsÞgt at forklare dem det. Han mÄ, som jeg sagde til ham i 2014, male skovsÞer, som juristerne kan forstÄ, eller fraflytte Sverige. Det hele er groft pinligt for Sverige. Hvis staten har brug for at vise sin magt, kunne jeg forslÄ mange andre emner, men Park er selvfÞlgelig lige ved hÄnden for chikane, som Tommy Robinson. Man kunne foreslÄ, at de kunne straffe de to 14 Ärige asylsÞgere, der skar halsen over pÄ en bondemand ved Varberg, men nej. Man bliver mÞrkerÊd.

Dan Park, 47, misstÀnks för nya fall av hets mot folkgrupp. Han anhölls i gÄr kvÀll av Äklagare och togs till Malmöpolisens arrest.Dan Park kallar sig för gatukonstnÀr och dömdes i oktober 2014 till fem mÄnaders fÀngelse för samma brott.

Dan Park har dömts vid upprepande tillfÀllen för hets mot folkgrupp och riskerar pÄ nytt Ätal Han misstÀnks för att vid tre tillfÀllen under 2015 ha gjorts skyldig till samma brott. Det ska enligt kammarÄklagare Charlotte Ottosen ha intrÀffat under förra Äret. Första gÄngen den 21 maj, andra gÄngen 23 juni och tredje gÄngen den 5 september. Det handlar om att pÄ sociala medier ha uttryckt sig pÄ ett sÀtt som Àr nedlÄtande mot personer pÄ grund av etnicitet, sÀger Lars Förstell, pressinformatör vid Malmöpolisen. Dan Park misstÀnks för nya fall av hets, Dan Park anhÄllen för nya Äsiktsbrott

el-Hussein sÞgte pÄ Camre, Sennels og Hedegaard

Av HANS RUSTAD 

Etter skuddene mod KrudttÞnden gikk Omar el-Hussein til internettcafeen Powerplay pÄ NÞrrebro og sÞkte pÄ adresser til personer som er kjent for sin islam-kritikk. Blant dem var Mogens Camre og Nicolai Sennels (Pegida).Disse opplysningene kom frem under fÞrste dag av rettssaken mot fire menn som er tiltalt for Ä ha gitt el-Hussein assistanse. Camre er klar over risikoen han lÞper:

»Vi er nogle personer fra statsministeren og nedefter, som er underlagt en trussel, som vi ikke tidligere har kendt i vores land,« siger Mogens Camre til Jyllands-Posten.

»Det er den trussel, som jeg og flere af mine venner er udsat for – hvad enten det er Pia KjĂŠrsgaard eller Kurt Westergaard,« siger han

Men det ritzau ikke kommer inn pÄ er at mediene er med pÄ Ä Þke risikoen og faren ved Ä fremstille personer som Camre som outsidere og ytterliggÄende. Som nÄr ritzau nevner at Camre ble dÞmt for rasisme for en kommentar om islam og nazismen.

Opplysningen om at el-Hussein sÞgte pÄ kjente islam-kritikere er ubehagelig, fordi det viser hvor tilfeldig det kan vÊre det som skjedde. El-Hussein sÞkte pÄ og fant adressen til synagogen i Krystalgade. Det visste han heller ikke. Hva om han hadde funnet adressen til en Camre eller Sennels pÄ nett? Kanskje hadde han heller gÄtt dit, hvis det lÄ nÊrmere.

Camre ikke overrasket over at vÊre muligt terrormÄl

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Observant55
Observant55
4 years ago

I denna artikel pĂ„stĂ„r Dan Parks att Peter Mangs “rensade upp i det kriminella trĂ€sket”. Undrar vad Trez Perssons efterlevande anser om att deras mördade dotter var kriminell.
LĂ€nk: http://lidlday.blogspot.se/2016/03/jakten-borjade-forra-onsdagen-med.html

Kungssten
Kungssten
4 years ago
Reply to  Observant55

RÄnaren och mördaren Mangs Àr en idiot av mÄnga skÀl, bl a för att han utövade vÄld mot slumpvisa personer, dÀribland en kvinna. Du kanske inte utövar vÄld för egen del, men ditt eget tidigare inlÀgg om kvinnovÄld Àr avskyvÀrt det med. Jag hann ta en screenshot innan moderatorn raderade dig: http://www.ladda-upp.se/bilder/lwictzgutqtvs

Anna Svensson
4 years ago

Svenska Stasi eller Gestapo har varit i farten. Hur kan de se Dan Park som statens fiende? Han gör inte en fluga förnÀr, det finns mÄnga andra som gör det och som staten inte bryr sig om. Demokratin Àr ett minne blott, jag beundrar Dan Park som inte ger upp och jag hoppas vi kan stödja honom pÄ nÄgot sÀtt.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Bare bliv vĂ©d Dan Park..! Du er pĂ„ det vindende hold – selvom det ser lidt nedslĂ„ende ud ind imellem…

RNE
RNE
4 years ago

NÄgon slags makthavare har gett sig sjutton pÄ att idka nÄgon slags förföljelse mot Dan Park.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Gir meg forferdelige assosiasjoner til en annen maktsyk/gal leder som brente bĂžker og kunst han mente var imot hans politikk, og som var Ă„rsaken til WW2…
NĂ„r kunstens frihet blir angrepet, ja da er det ikkje mye demokrati i ett land tilbake..som passer til dagens Sverige.

Gabrovitcs
Gabrovitcs
4 years ago

VÀrre Àn DDR! Yttrande och Äsiktsfriheten Àr den viktigaste friheten och grunden för friheten överhuvudtaget. Dan Park flytta till Danmark!

Anna Svensson
4 years ago
Reply to  Gabrovitcs

För sitt eget bÀsta borde han flytta till Danmark, men Ä andra sidan tror jag att han vill visa pÄ vad som hÀnder i Sverige, Àven om det stÄr honom dyrt.