20
feb
Seneste opdatering: 20/2-18 kl. 2353
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Poul Christian Matthiesen og Lone Frank

Befolkningsvækst – fra problem til tabu – Demograf Poul Christian Matthiesen. Vi er 7.8 milliarder mennesker på jorden, og bliver mellem 9 og 11 milliarder før befolkningstallet topper omkring år 2100. Demograf Poul Christian Matthiesen fortæller, hvordan begrænsning af befolkningstilvæksten er gået fra at være et internationalt diskussionsemne til at være tabu. Og det er helt forbudt at nævne, at Kinas etbarnspolitik indtil nu har sparet os for næsten en halv milliard fødsler.

Matthiesen er om nogen klar over, at Europa står på tærsklen til en gigantisk mennesketsunami fra Afrika. Matthiesen  mener øjensynligt, at Europa har brug for at opretholde sit befolkningsniveau, men vi kan sagtens klare færre indbyggere med det ene ben inde i robotalderen. I forvejen er Europa et af verdens tættest befolkede områder.

På Politiken mener de ikke ganske overraskende, at vi lige så godt  kan overgive vore lande og kultur med det samme: »I øjeblikket tænker folk måske, at hvis Danmark kan undgå migration, bliver det et godt sted at være. Det gør det ikke« (log in)

Mohsin Hamids roman ’Exit West’ blev en af de mest omtalte bøger i verden sidste år, og i denne uge udkommer den på dansk. Den fortæller om verdens flygtningekrise som en kærlighedshistorie fuld af håb. Ifølge forfatteren kan vi lige så godt indstille os på flygtningestrømmen og på, at København om nogle år måske er lige så multietnisk som London.

Vi kender dem fra fotografierne. Snøret ind i røde eller orange redningsveste kæmper mænd, kvinder og børn for livet, fordi deres gummibåd eller overfyldte plimsoller går ned på åbent hav. Eller vi ser dem med forskræmte blikke, når de forcerer knivskarp pigtråd, der bevogter grænsen til det rige Europa.

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.