14
nov
Seneste opdatering: 14/11-18 kl. 1952
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“Europeans have nothing left to die for. That’s why they now have nothing to live for”

En gnistrende analyse af fÞrste verdenskrig, og hvis du synes dignitarerne i Paris forleden lÞd idiotiske, sÄ hÞr hvordan de lÞd ved Vimy Ridge i 2017. Der var ingen nedre grÊnse.

Steyn mener ogsĂ„, at den store krig skabte europĂŠiske politikere uden skyggen af ryggrad eller selvtillid, som lever i et mentalt, Peter Pansk Neverland. Som “den 12-Ă„rige Justin Trudeau,” som han siger, en fuldstĂŠndig afkoblet fars dreng, der kan grĂŠde pĂ„ kommando. Han er mĂ„ske et af nutidens bedste argumenter imod demokrati, og der er en del at tage af.

Videoen er fra 2017, men den kunne vÊre fra i Är eller nÊste Är. Den er sÄ klog, ond og vittig, at jeg slugte den i én mundfuld.

Et selvmord i slow motion

Jeg berÞrte digteren Wildred Owen for fire dage siden, der gjorde det umuligt at skrive heroiske krigsdigte. Douglas Murray viser i en lille artikel i dag, hvilken udsÞgt forfatter han ogsÄ er, nÄr han vender hjem til sit egentlige gebet, litteraturen.

Han er ikke fÞdt til politik, men han slipper nÊppe nogensinde. Selvom historiske begivenheder kan komme pludseligt, sÄ er det et selvmord i slow motion, han skriver om. Det behÞver ikke vÊre fuldfÞrt, nÄr den 39-Ärige Murray bliver en gammel mand. Det kan endda mislykkes, sÄ selvmorderen mÄ leve videre som handikappet: Why we now know the pity of war (PÄ 30 britiske strande var der kÊmpeportrÊtter af Wilfred Owen i sandet, som tidevandet skyllede over, som det vil skylle over alt og alle.)

Nu tar jag och mina döttrar pÄ oss slöjan

Johanna Mörk har skrevet en tankevÊkkende artikel om svenske kvinders overlevelsesstrategier i det Helvede, politikerne har skabt. I et eventuelt nyvalg, som ser ud til at nÊrme sig, vil stadig kun 18-20 procent stemme pÄ SD. Resten vil stemme pÄ dem, der arbejder pÄ hÞjtryk for at sende dem allesammen ud i borgerkrig. Svenskerne kommer ikke til at redde sig selv via stemmesedlen. Danskere og nordmÊnd nÊppe heller.

En sĂ„dan kunne udlĂžses af den kommende lavkonjunktur, og de dystre, Ăžkonomiske udsigter, som Tino Sanadaji ridser op. Man mĂ„ mod sin vilje hĂ„be, at det vi ske, for jeg tror ikke at andet kan vĂŠkke danske og vesteuropĂŠiske politikere og vĂŠlgere. Sverige kunne vĂŠre vĂŠkkeuret pĂ„ mĂ„lstregen. Hvis ikke, skal den store katastrofe indtrĂŠde, inden Europas vĂŠlgere vĂ„gner op og udskifter Peter Pan’erne med de statsmĂŠnd, vi allerede har hĂ„rdt brug for idag.

Svenske kvinders overlevelsesstrategier

Jag har nu tagit det drastiska beslutet att skaffa slöjor till mig och mina döttrar. De var lite motstrÀviga till att börja med, men insÄg snabbt fördelarna nÀr de mÀrkte att de Äterigen kunde röra sig fritt pÄ gator och torg utan att antastas av invandrargÀng.

Slöjorna kommer att anvÀndas vid transport pÄ bussar, tunnelbanor eller nÀr de tar sig mellan olika destinationer, till exempel skolan eller kvÀllsaktiviteter. Det Àr effektivare och billigare Àn pepparsprej, som dessutom Àr förbjudet. BÄde min man och jag arbetar heltid, och har dÀrför inte tid att skjutsa överallt, sÄ dÄ kom vi pÄ att ta seden dit man kommer, eller rÀttare sagt ta seden efter dem som kommit. Nu kan vi Àntligen kÀnna oss trygga igen!

OvanstÄende Àr givetvis ironi, och ett desperat försök att sÀtta blixtljus pÄ ett verkligt problem. Jag tÀnker inte tvinga mina döttrar att bÀra slöja, Àn mindre sjÀlv bÀra detta förhatliga plagg. Men.

Blonda flickor fÀrgar sitt hÄr svart i ett desperat försök att slippa bli trakasserade

Sedan nÄgra Är tillbaka sÀljs mörk hÄrfÀrg i mÀngder i Sverige. Blonda flickor fÀrgar sitt hÄr svart eller mörkbrunt i ett desperat försök att slippa bli trakasserade. Om nÄgon har trott att Stadiums burkinier och HMs nya slöjmode bara Àr för kvinnor frÄn Mellanöstern, tror jag inte att man ser de bakomliggande krafterna som pÄbjuder att anpassning i ett multikulturellt samhÀlle förvÀntas gÄ Ät bÄda hÄllen.

I USA kan flickor köra bil frĂ„n 16 Ă„r, medan man i Sverige mĂ„ste vĂ€nta tills man Ă€r 18. Unga flickor Ă€r dĂ€rför beroende av att kunna Ă„ka tryggt och sĂ€kert pĂ„ vĂ„ra kollektiva transportmedel, som deras förĂ€ldrar dessutom har betalat via skattsedeln. Nu kan de inte det lĂ€ngre, vilket Ă€r problematiskt, eftersom bĂ„da förĂ€ldrarna jobbar och inte har tid att skjutsa. Det hĂ€r sĂ€tter svenska familjer med döttrar i en mycket svĂ„r situation. Det kan tyckas drastiskt, men tills vĂ„ra gator Ă€r sĂ€krade för svenska flickor och kvinnor Ă€r egentligen den bĂ€sta sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rd man kan vidta att ta pĂ„ sig slöjan. – Se det hele Opinion: Nu tar jag och mina döttrar pĂ„ oss slöjan.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.