30
okt
Seneste opdatering: 30/10-19 kl. 1806
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“The past is always happy and the future also. Only the present hurts,” says Michel Houellebecq in this very rare interview, which the French author has said is his last public stage interview.

Writing is Like Cultivating Parasites in Your Brain. “Humans generally have too complex a brain for the life they live.” oktober 2019. Houellebecq få et publikum i tale, der næppe kunne drømme om at læse denne blog. Det så jeg til ‘Underkastelse,’ på Betty Nansen Teatret i april 2018 med hvad der virkede som en yderst kulturradikal forsamling. Iøvrigt sidste gang jeg var i byen med den gamle ven, Geoffrey Cain.

Geoff havde gået i klasse med John Lennon i Liverpool både i skolen og på Liverpool College of Art, og var kommet hos “aunt Minnie”, og han talte gerne om det, men aldrig til referat til min store fortrydelse. “Man skal ikke tale ondt om de døde,” og han mente, Lennon var en tvivlsom person, og hvem skulle være nærmere til at vide det?  På vej hjem fra Malmø i 2012 fortalte han om Lennon på hele turen (her og her.) Historierne er derfor inde i mit hoved, hvis de er der endnu. – Jeg får først set Houellebecq i aften.

”Africa rising”

Den eksistentielle trussel, de færreste vil snakke om. Subsahara fordobler sin befolkning til 2050. Fire mia. flere afrikanere i år 2100.

Af: Christian Skaug

Hvorfor er det forholdsvis beskedne antal bådmigranter i Middelhavet en så varm politisk kartoffel i Europa? Fordi disse mennesker bare er fortroppen til et dramatisk højere antal på vej bagefter. Alt peger i retning af masseudvandring fra Afrika syd for Sahara til Europa, men disse udsigter er det nærmest tabu at snakke om.

Sådan lyder en nådesløs politisk analyse af europæisk politik fra den amerikanske journalist Christopher Caldwell i National Review i forbindelse med at Stephen Smiths bog om afrikansk migration er udkommet på engelsk: The Scramble for Europe: Young Africa on its way to the Old Continent.

Caldwell, som Document-og Snaphanenlæsere kender for udgivelsen af Betragtninger over revolutionen i Europa, bemærker at hele Italien i sommer fulgte nervekrigen som foregik mellem indenrigsminister Matteo Salvini og den tyske Sea Watch-kaptajn Carola Rackete om 42 afrikanske migranter. Det blev også en stor sag i Tyskland. For Caldwell giver grunden sig selv:

“Der er en milliard flere, hvor de kommer fra”

If Rome and Berlin have been transfixed by a nautical incident involving only a few dozen African seafarers, it is for a simple reason: There are a billion more where those came from. And how Europe addresses African migration is going to determine what the population of the continent looks like a generation from now.

I henhold til FN´s befolkningsprognoser vil Afrikas befolkning stige fra dagens 1,2 milliarder mennesker til 2 milliarder inden 2040, for derefter at stige til 4 milliarder inden udløbet af århundredet. Samtidig går Europas befolkning ned.

Befolkningsstigningen i verden vil i al hovedsag ske syd for Sahara. Migrationstrykket derfra mod Europa vil blive meget større end det har været fra Nordafrika og Mellemøsten, skriver Caldwell, som mener Salvini lykkes politisk fordi han griber fat i dette:

Salvini owes his rise — and his party’s mighty victory in May’s elections to the European Union parliament — to his willingness to address African migration as a crisis. Even mentioning it makes him almost alone among European politicians. Those who are not scared to face the problem are scared to avow their conclusions.

Stephen Smiths bog, en amerikansk journalist som i lang tid har været Afrika-korrespondent for franske medier som Le Monde og Libératon, indeholder en række tankevækkende fakta om befolkningsudviklingen i Afrika.

Smith begins by laying out some facts. Africa is adding people at a rate never before seen on any continent. The population of sub-Saharan Africa alone, now about a billion people, will more than double to 2.2 billion people by mid-century, while that of Western Europe will fall to a doddering half billion or so.

The closer you look, the more disorienting is the change. In 1950 the Saharan country of Niger, with 2.6 million people, was smaller than Brooklyn. In 2050, with 68.5 million people, it will be the size of France. By that time, nearby Nigeria, with 411 million people, will be considerably larger than the United States. In 1960, Nigeria’s capital, Lagos, had only 350,000 people. It was smaller than Newark. But Lagos is now 60 times as large as it was then, with a population of 21 million, and it is projected to double again in size in the next generation, making it the largest city in the world, with a population roughly the same as Spain’s.

Udvandringen fra Afrika syd for Sahara over Middelhavet til Europa er fremdeles relativt lille, bemærker Caldwell, måske 200.000 personer om året. Men bare det at begrænse udvandringen til dette niveau kræver en ihærdig indsats. Og kravene vil bare stige efter som Afrikas befolkning stiger og de afrikanske diasporaer i Europa gør det samme. Salvini er populær fordi han siger lodret nej til alt dette.

Hvor mange afrikanere vil der komme til Europa? “Afslutningen for europæisk civilisation”

Smith gentager Paul Colliers observation af at velstandsstigning i Afrika også vil øge tilbøjeligheden til at udvandre til Europa. Han skuer tilbage i historien: 60 millioner europæere udvandret til Amerika mellem 1850 og slutningen på første verdenskrig, da vor verdensdel havde 300 millioner indbyggere. 10 millioner mexicanere udvandret til USA i løbet af én generation fra 1975, da landet havde 60 millioner indbyggere. Hvad sker når Afrika når 2 milliarder indbyggere?

It is anyone’s guess, and Smith uses figures cautiously. But he notes that if Africa’s development were to proceed on Mexican lines, Europe’s African-descended population might reach 150 million by mid-century.

150 millioner afrikanere i Europa ville naturligvis blive ensbetydende med afslutningen for den europæiske civilisation. Afrika og Europa ville efterhånden blive at sammenligne med Sydafrika, hvor tilværelsen bliver stadig vanskeligere for de hvide.

Mange snakker om den store risiko ved at begive sig ud på havet i en gummibåd. Men dette skræmmer ikke, for i dele af Afrika er et normalt liv forbundet med endnu større risiko:

Yes, thousands have drowned trying to cross the Mediterranean to Europe on rafts: The odds of death are about one in 300. But while that is a tragedy, it is not necessarily a deterrent: If you are a woman in South Sudan, your odds of dying in childbirth are one in 60.

Smith mener ikke, at der findes nogen fordele for Europa ved denne menneskestrøm, selv om der gøres forsøg på at bilde sig det ind, skriver Caldwell.

Europe does not need an influx of youthful African labor, Smith writes, because both robotization and rising retirement ages are shrinking the demand for it. Migrant laborers cannot fund the European welfare state. In fact, they will undermine it, because the cost of schools, health, and other government services that philoprogenitive newcomers draw on exceeds their tax payments.

Denne proces er allerede i gang

Smiths bog var ukomfortabel for dele af den franske offentlighed, konstaterer Caldwell, som følger Frankrig tæt. Akademikere og intellektuelle blev dybt skandaliseret, og deres reaktion var lige så intellektuelt uredelig som den var forventet:

They have sought to denounce Smith, and to delegitimize his whole line of inquiry. Firing from the parapets of France’s credentialocracy, François Héran, a research director at France’s national demographic institute, INED, has made a project of discrediting Smith’s book outright, in both articles and interviews. Héran attacked as alarmist the highest of Smith’s five population scenarios, the one under which African migration would follow the Mexican pattern. Smith offered to debate him. Héran invited him instead to submit his objections to a peer-reviewed scientific journal.

En forsker ved Sorbonne-universitetet i Paris fulgte op og sagde at Smith hverken er antropolog, geograf, historiker eller demograf, for derefter at anklage ham for at være racist, xenofob, konspirationsteoretiker og højrevredet. Smith havde nemlig nævnt personer som Jean Raspail og Samuel Huntington.

Dette er de sædvanlige bagvaskelser, siger Caldwell, som mener at anklagen om højrevredet passer dårligt på Smith:

Any writer who holds any independent views on migration will quickly get used to being calumniated this way. It is still worth noting that if Smith is right-wing or anti-African, he has a funny way of showing it. He built his career with the battling daily Libération, at a time when the newspaper was midway between the Maoist worldview with which Jean-Paul Sartre founded it in 1973 and the American-style social-justice politics it espouses today. He is an academic at an American university, and he talks like one. He describes borders as “spaces of negotiation,” which is probably not what Matteo Salvini calls them.

Det er barnligt at affeje Smith på denne måde, skriver Caldwell. Han bruger officielle prognoser, han er højt uddannet, erfaren, belæst og berejst, og han kender Afrika bedre end sine kritikere. Desuden er migration et tværfagligt felt hvor ingen kan påberåbe sig eksklusiv indsigt.

Forhåndskapitulation: Intellektuelle dyder viger pladsen for moralisme

In our time the scholarly virtues — detachment, erudition, logic, graceful writing — strike certain partisans as unhelpful, even offensive. European political issues, like American ones, are increasingly matters of “values” and “rights” — whatever you call them, they are not up for negotiation.

Indtil nu findes der altså ingen reel debat om disse sager.

Alle, som bruger hovedet, forstår imidlertid, at udvandringen fra Afrika er en eksistentiel trussel mod Europa, og at det vil kræve store anstrengelser at forsvare vor verdensdel mod menneskestrømmen.

En skikkelse som Salvini forsvarer et Europa, vi ikke har råd til at miste, mens hans kritikere ikke gør det. Det er massiv hjernevask fra et formidabelt magtapparat af politikere, myndigheder, akademikere, skoler på samtlige alderstrin, medier, finansinstitutioner og NGO-er, som er til hinder for at endnu flere europæere kan erkende dette indlysende faktum.

Man må spørge sig selv, om mange europæere nok forstår hvad der står på spil, eller om de har forstået det og bestemt sig for at kapitulere på forhånd.

Fire mia flere afrikanere i år 2100

Calwells artikel er omtalt på Snaphanen 13 oktober 2019: The Coming Migration out of Sub-Saharan Africa. There are a billion more where those came from.Se også To milliarder flere mennesker i 2050. Subsahara fordobler sin befolkning til 2050. Fire mia flere mennesker i år 2100.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12
Deltag i debatten...

avatar
8 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
AlFredsModerAnders BotomPeter BuchNiels Henriksen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
peerpede
Guest
peerpede

Det ser sort ud for Europa.

AlFredsModer
Guest
AlFredsModer

Kun kulsort humor accepteres fremtidigt i Afriropa. Sort er den nye sort, det ved alle sortseere; selv om de ikke betaler licens. Når de sorte migranter kommer væltende for at arbejde sort, bliver det nødvendigt at sortere dem. Takket være “Global Compact for Migration” aftalen, bliver alle sorte migranter nu hvidvasket; så den må vi ikke få sort samvittighed over.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Bomb attacks are now a normal part of Swedish life Gang violence is now at a level where it threatens to undermine the Swedish state Paulina Neuding https://www.facebook.com/put3duyung/videos/10156610690338321/ … ‘Normalization’ is a term that we have come to associate with domestic violence: the victim begins to think of abuse as a part of everyday life. Explosions have become so normalized in Sweden that SVT, Sweden’s equivalent of the BBC, did not even mention the three explosions in the country’s capital on its national news program that evening. Instead, the main domestic story was the purported censorship of ‘big female bodies’… Read more »

Aase Mary Michaelsen
Guest
Aase Mary Michaelsen

Der findes tider, hvor det kun er nødvendigt at kunne regne…. 1milliard afrikanere + 1/2 milliard europæere.
Facit? Op til enhver at udregne.

Anders Bo
Guest
Anders Bo

1950 = 200 mill afrikanere + 500 mill europæere.

Anders Bo
Guest
Anders Bo

Middelhavet S K A L spærres for sydgående penge og nordgående mennesker. Og hvis det ikke kan blive med det gode, skal det være med den stærkes ret.

Rababerne skal i øvrigt også blive hjemme…

Europa har hverken fysisk, psykisk eller økonomisk plads til alle disse mennesker, så de S K A L blive hjemme, og selv opbygge de/det samfund, de vil have, og I K K E komme her på nas!

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Grannländernas dom: Sverige har varit rädda https://www.expressen.se/nyheter/grannlandernas-dom-sverige-har-varit-radda/ … På minussidan nämner de vårt skolsystem, migrationspolitiken – och att partierna så länge höll fast vid blockpolitiken. – Det har sett ganska klumpigt ut, säger Heli Järvinen från det finska regeringspartiet Gröna förbundet. – Ni har varit rädda för att diskutera problematiska aspekter av invandring eftersom man är rädd för att bli märkt som rasistisk, säger Erlend Wiborg från det norska regeringspartiet Fremskrittspartiet. … – I Finland betraktade vi Sverige som ett exempel som vi borde följa (och beundra) i många frågor. Inte längre. Sverige har gjort grundläggande fel med invandring och… Read more »

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

… Mette Hjermind Dencker, Dansk folkeparti i Danmark: Vad svenska politiker gjort bra de senaste åren: Ni har varken arvs eller gåvoskatt, något som vi i Danmark bör ta efter. Vad svenska politiker gjort dåligt de senaste åren: Dom har inte lyssnat på folket och deras oro. I stället har man svartmålat SD, det enda parti som har tagit svenskarnas oro på allvar. För Sveriges skull hoppas jag att de blir största parti i nästa val. Vad Sverige kan lära av Danmark: Våga säga nej och sätt gränser. Älska ert land och ert folk. Att vilja ta hand om dem… Read more »

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Omformulering, forslag:
Man må spørge om ret mange europæere egentlig forstår hvad der er på spil, og om det store flertal af dem blot har valgt at kapitulere på forhånd.

Anders Bo
Guest
Anders Bo

For flertallets vedkommende aner de faktisk ikke, hvad der foregår, for de MSM ikke bringer politiske ukorrekte nyheder…

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Desværre bare lige 30 – 40 år for sent 😢 Ställ högre krav för att bli svensk medborgare LIBERALERNA [!!!!!] Publicerad 29 okt 2019 kl 16.28 https://www.expressen.se/ledare/stall-hogre-krav-for-att-bli-svensk-medborgare Det är helt rätt att införa språk- och kunskapsprov för att bli svensk medborgare. Men Januaripartierna borde gå längre. … Att det har krävts två decennier för att komma till skott säger mycket om hur känsligt ämnet har varit. Det har ansetts stötande och ”exkluderande” att ställa krav på den som vill bli svensk medborgare. Precis som Sverige har varit extremt generöst med att dela ut permanenta uppehållstillstånd sticker vi ut internationellt med… Read more »

tom
Guest
tom

Jeg har aldrig brudt mig om The Beatles og da slet ikke John Lennon. McCartney uden resten kan gå an. Nå, men alle har vi vel vore små musiksvagheder, og min er Rod Stewart, der er en britisk parallel til Dolly Parton. Man får, hvad man tror, og så har han masser af børn. Nordisk Litteraturpris blev i øvrigt overrakt af en neger, ser det ud til, og når jeg finder anledning til at pointere det, skyldes det den medfølgende racisme omklamring og beklumring. Førhen havde jeg det helt OK med negre fra Lille Sorte Sambo over Onkel Toms hytte,… Read more »