5
apr
Seneste opdatering: 5/4-21 kl. 1752
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg st√łdte helt tilf√¶ldigt p√• filmen i g√•r, og havde lyst til at genopfriske Munch efter min Oslo-tur i 2019, der egentlig gjaldt Steve Bannon og mine kolleger p√• Document. Hvis man ikke har f.eks. Ragna Stangs store bog (1988), ikke kender Munchs ophold og sammenbrud i K√łbenhavn som jeg skrev om i 2015, er denne film et godt sted at springe p√• for en ny student.

Fem gode kvarter der kan ses for 30 kroner. Stjålne mesterværker og et liv i Helvede: Film om legendarisk maler graver dybt

Rene ord for licensen

af Henrik M. Jensen

Bosnier i DR: “Send dem tilbage. De kan ikke integreres.”

DR1’s Orientering 31.3. handler om, hvordan vi i Danmark i 90’erne tog imod bosniske flygtninge, og hvad det bet√łd for dansk flygtningepolitik dengang og i dag?

For at f√• svar p√• sp√łrgsm√•let har P1 indkaldt de s√¶dvanlige “eksperter”, tre universitetslektorer (i historie og antropologi) samt dav√¶rende indenrigsminister Birte Weiss, der dog n√¶gter at kommentere dagens socialdemokratiske flygtningepolitik – nok fordi den ligger langt fra det, som hun (og de Radikale) stod og st√•r for.

Alt sammen såre almindeligt, for ikke at sige banalt. Hvis det ikke lige var for en tidligere bosnisk flygtning, Systemadministrator Dinu Teljigovic, der dukker op i programmet omkring 1:26.

Pludseligt bliver hans eget land Bosnien invaderet af udlændinge

Han kom til Danmark som flygtning i 90’erne, men vendte senere tilbage til sit land. Og her oplever han en situation, der er vendt p√• hovedet. Pludseligt bliver hans eget land Bosnien invaderet af udl√¶ndinge.

F√łrst troede han, at de var turister, men efterh√•nden som hans by Bihac begynder at ligne Karachi og Kabul, kriminaliteten stiger, de lokale ikke kan g√• i byen med familie og b√łrn, og alle er bange, opdager han, hvad der er sket..

“Jeg var selv flygtning, men disse mennesker…. Deres kultur er totalt forskellig. De er ikke europ√¶ere. Vi er europ√¶ere i Bosnien, der ville kunne integreres i Danmark i l√łbet af en generation. men de mennesker, som er her, kan ikke integreres i Danmark eller Europa, de t√¶nker p√• totalt forskellig m√•de.”

Til sp√łrgsm√•let om hvad der skal ske med disse asiater, som er kommet til Bihac, siger han:

“Jeg synes, at vi skal sende dem tilbage til deres lande. Hj√¶lp os med fly, og vi sender dem tilbage.”

Det er rene ord for licensen, som de sj√¶ldent h√łres i DR, og aldrig fra de s√¶dvanlige eksperter og politikere, som venstrefl√łjens offentligt finansierede ekkokammer normalt henvender sig til, n√•r det handler om flygtninge- og udl√¶ndingepolitik.

Og typisk kommer sandheden fra √ėsteuropa: “Send dem tilbage. De kan ikke integreres.”

Nationens genopstandelse?

Men noget tyder p√•, at Socialdemokraternes kopiering af DF’s udl√¶ndingepolitik, som skaffede dem sejren og regeringsmagten efter sidste valg, s√• sm√•t er ved at sl√• igennem i DR

Og p√•skes√łndags “Ordet fanger” i DR1 er et andet eksempel, der afspejler en ny politisk situation.

DF’s Morten Messerschmidt, der n√¶sten altid i alle debatprogrammer m√• forsvare sig til h√łjre og til venstre med n√¶b og kl√łr, var denne gang i studiet med socialdemokraten Henrik Sass Larsen, og de talte n√¶rmest hinanden efter munden i udl√¶ndinge- og EU-sp√łrgsm√•l.

Er socialdemokraterne og DR langt om længe ved at vikle sig ud af de Radikales fædrelandsfjendske kvælertag? I så fald er det patriotismens og nationens genopstandelse, vi kan fejre i denne påskeuge.

Hos mine norske venner er den store historie i dag Dansk blogger tiltalt for √• dele bilde av terroroffer afledt af Snaphanen arrestert og f√łrt bort i h√•ndjern for √• ha delt Marokko-videoen.

5 3 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
17 hours ago

Youtube fors√łger bilde folk ind at denne youtube video helst ikke findes, ikke har noget reelt indhold: https://www.youtube.com/watch?v=5GlAsyeKuUU Hvor kom de bosniske muslimske flygtninge fra? Danmark har modtaget mange “flygtninge” fra bl.a. Bosnien…, eller kom de virkeligt fra Bosnien alle sammen? Godt om Danmark virkeligt slutter sit fors√łg at redde hele verden, istedet fors√łge at redde sig selv, hvad efterh√•nden er blevet en umulighed, ogs√• Danmark har en deadline for hvorn√•r det danske folk i mindretal p√• dansk jord, alts√• uden aktiv handling, uden hjemsendelse af muhamedanerne, er l√łbet k√łrt for Danmark og det danske folk! Og hvordan skulle Danmark… Read more »

Last edited 16 hours ago by Jan Ulrik Friis
Den Nerv√łse
Den Nerv√łse
8 hours ago

Han rammer lige ned i det helt – HELT – centrale. Deres kultur er total forskellig. De er ikke Europ√¶ere. Men de mennesker, som er her, de kan ikke integreres! De to lektorer og Birthe Weiss m√• v√¶re rystet i deres grundvolde! Hele deres fundament om at bare vi h√¶lder tilpas mange integrations milliarder, af de arme danske skatteyderes penge, ud over dem, s√• l√łser alle problemer sig! De l√łser dig ikke! For som Ahmed Akkari skrev s√• er der noget i folk fra MENAP landenes kultur, der g√łr, at de vanskeligt lader sig integrerer! De fleste Europ√¶iske lande har… Read more »

Svend Gi√łnge
Svend Gi√łnge
12 hours ago

Virker Koordineret Trolderiet ! Det Biografiske Drama “Edward Munch” fra 1974 giver med dyb indlevelse et uudsletteligt indtryk af Mennesket Edward Munch og hans samtid.

mjoly
mjoly
17 hours ago

I Norge fikk ikke bosnierne engang flyktningstatus, men en spesialordning med kollektiv beskyttelse, alle skulle vært sendt ut.

Poul
Poul
13 hours ago

Den ENESTE grund til at DR ca 1 ud af 1.000 gange lader en person med det modsatte synspunkt af de radikale komme til orde, er s√• de kan fremvise eksempler p√• det modsatte n√•r nogen kalder dem r√łde lejesvende og lignende. De mennesker er hevet ind for at v√¶re DR‚Äôs alibi for at beholde mediest√łtten, intet andet.

Limewoody
Limewoody
38 seconds ago
Reply to  Poul

Poul – Venstrefl√łjens udgave af hvad deres guruer i Frankfurterskolen kaldte for repressiv tolerance?

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x