20
sep
Seneste opdatering: 13/7-14 kl. 0913
69 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

og demokratiet vandt trods hårde odds. Sverige “blev et normalt europæisk land”, som journalisterne siger. 15-20 forsinket, som jeg siger, dette takket være en presse, hvis rolle er enestående i et vestligt demokrati. (En av historiens mest statstrogna journalistkårer.)

Glæde hos Sverigedemokraterna i Malmø. Svenske socialdemokrater fik det værste valg i 96 år. SD´s valgresultat i kommunerne er skriften på væggen, at det kan gå meget værre endnu for de syv søstre ved et evt. nyvalg. Om sit valg sagde Mona Sahlin til de snøftende, kvindelige ungsosser: “I har gjort et fantastisk arbejde, men vi fik ikke fornyet tillid. “Hun forventer at blive i politik , men det er der næppe andre, der forventer hun gør. Om tre måneder er hun ambassadør i Mogadishu. SAP er kendt for deres diskrete magtkampe, men knivene til Sahlin har ligget klar på skærebrædtet længe.

Der bliver strid modvind i Riksdagen for SD. Indtil-for-nylig-kommunisten Lars Ohly nægtede at dele sminkerum på SVT med Jimmie Åkesson, og havde ikke andet end rendestensord i munden, da han endelig kom på skærmen. Hans Vänsterparti blev også mindre end Sverigedemokraterna, så det var en hård aften for ham. Lars Ohly græd da folket rev Berlinmuren ned, men det var i aftes, han skulle have grædt. Vinden vil også fortsætte med at blæse hårdt fra mediekleresiets retning, men det går over en dag, for vi ved af lang erfaring, at de fleste levebrødsskribenter er billigt til fals.

Det var en historisk dag, også for dem der ikke kan fordrage “populisterne, ekstremisterne, racisterne, virkelighedens folk  og proletarerne” fra SD. Men som enhver der kender tallene ved, er det svensk fremmedpolitik, der har været ekstrem i europæisk sammenhæng og reaktionen på den, som er sund. “Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.” Det svenske system måtte vige for den første folkelige bølge, men der kommer flere og større afhængigt af, hvordan Reinfeldt spiller den svære hånd, han har fået og også i høj grad uddelt sig selv. Naturtalentet Jimmie Åkesson bliver ikke så nem at feje ud af Riksdagen som Bert Karlsson og Ian Wachtmeister, og han har nogle unge, dygtige idealister med til Stockholm.

Politiet er ikke tilstede på grund af husspektakler. SD erne holdt “valvaka” under politibeskyttelse. Jeg var iøvrigt ikke “embedded”, ikke engang inviteret. Jeg havde inviteret mig selv som en almindelig interesseret. To læsværdige analyser er sociologen John Järvenpää´s SD MOT DE EXTREMA og Hans Rustads Et første skritt, velgerne lot seg ikke skremme til taushet. I Malmø var derdanske valgobservatører fra socialistisk Folkeparti og Venstre.

Lykketoft kaldte SD “slam” på TV 2, hører jeg. Det er sandelig godt, vi ikke behøver kalde Lykketoft noget, men det kunne da være jeg til ære for ham ved lejlighed skulle beskrive de mennesker nærmere, jeg fejrede valvaka med. Erik Meier Carlsen kan bedre styre sine analyser: Sverigedemokraterna vil vokse endnu mere og få langvarig medvind. Og de unge og fremtiden ?Sverigedemokraterna fjärde största parti i Skolval 2010, Störst väljarstöd får Sverigedemokraterna på Bäckadalsgymnasiet, där blev partiet överlägsen etta med hela 45,4 procent. Det er ikke tal, der burde opmuntre såkaldt ansvarlige politikere til at få smidt SD ud af det demokratiske forum. “Såkaldte”, for jeg har ikke betragtet riksdagspartierne som ansvarlige i flere årtier.

Svensk vælger parodierer Mona Sahlin på TV 2 DK


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Ferferi

Posted: 20 september 2010 - 01:43 - Svar

Ja det där gick ju inte så bra, med SD in i riksdagen alltså. Jag tror verkligen starkt på att de som röstat för partiet inte riktigt läst deras manifest och allt som de står för. Jag vill i alla fall tro det. För Sverigedemokraterna står inte alla gånger för särskilt humana åsikter. Snarare tvärtom. Självklart finns där ett par punkter jag kan hålla med om, men så där är det ju alltid. Oavsett parti. Nu är mitt hopp på att Miljöpartiet går med på ett samarbete. Kom igen Mp! För som det är nu anser jag att ingen av oss har vunnit förutom Sverigedemokraterna, alltså en förlust för både röda och blå. Det här var SDs seger. De blåas seger har svärtats ner. Till och med Reinfeldt kallar situationen för ”ett oönskat läge”.

2010 fick vi ett oerhört skrämmande valresultat. Vill jag veta vilka i min bekantskapskrets som röstade så här?

Men vi måste inse att de som röstade SD, måste ha röstat för att de ville ha en förändring av något slag. Det måste vi ta hänsyn till. Någonstans ifrån kommer dessa röster. Ilska? Besvikelse? Okunskap? Jag har ingen aning. Men kanske, kanske kan SD föra något gott med sig? Kanske öppnar vi upp för diskussion. För förståelse. För bättre integration.

Jag startade en Facebookgrupp för frågan. Den heter ”Jag röstade inte på Sverigedemokraterna!”. Om ni vill vara med så klicka här:
http://www.facebook.com/group.php?gid=156825121003132

  Peter Buch

  Posted: 20 september 2010 - 02:50 - Svar

  Morten - - -

  Posted: 20 september 2010 - 10:20 - Svar

  Kære Ferferi

  “Men kanske, kanske kan SD föra något gott med sig? Kanske öppnar vi upp för diskussion. För förståelse. För bättre integration.”

  Ja. Selvfølgelig. Dynamik skabes kun mellem komplementære modpoler. Også demokratisk dynamik, naturligvis. Frygt derfor fravær af polaritet. Polarisering, derimod, som hindring er kun en overgang – en nyttig overgang tilmed. For vellykket udvikling finder netop sted gennem overvindelse af forhindringer.

  Du tror det næppe, men Danmark – det forfærdelige Danmark – er Europa-mester i integration! Ikke Sverige: Danmark. Målt på alle parametre … Gid Sverige også snart vil forstå, hvordan dét nu kan hænge sammen 🙂

  Jeg vil så gerne fortælle dig om det, Ferferi, for dine politikere og de, som skulle stå for oplysningen af dit samfund, har forholdt dig det. Danskerne vil det nøjagtigt lige så godt som svenskerne. Gå trygt ud fra det.

  – – –

   Ferferi

   Posted: 20 september 2010 - 21:29 - Svar

   Tack Morten för ditt svar, längre ner i kommentarsfältet har jag svarat, samt gjort ett nytt inlägg på min blogg om frågan.

  FF

  Posted: 20 september 2010 - 14:43 - Svar

  Det er en politisk analyse som snur virkeligheten på hodet.

  Grunnen til at det politiske establishment har undertrykt SD, skyldes selvfølgelig ikke at de ikke tror at SD har et stort potensiale til framgang blandt velgerne. Årsaken til undertrykkelsen av demokratiet i Sverige, er at elitens statistisk og analyser forteller dem at SD har et stort velgerpotensiale!

  Det finnes ikke noen annen mulig forklaring. Det er ingen i den svenske eliten eller i svenske presse som i ramme alvor tror på de demoniserende og hatske analysene de går offentlig ut med. Det er helt klart tale om dobbelt bokføring her.

  Det eliten selvfølgelig frykter, det er at hvis svenske velgere skulle få full anledning til å nøkternt å ta stilling til de reelle politiske alternativer som SD faktisk står for, så er den svenske eliten overbevist om at da ville SD vokse kraftig.

  Det egentlige grunnen til at det svenske etablissementet har gjort alt de har kunnet for å få det svenske folk til å vurdere valget utfra helt andre ting enn de faktiske politiske alternativer tiltak som svensneke reelt hadde å velge mellom.

  Det er fordi de frykter SDs potensiale at de har fremstille SD som høyreekstremistisk og jobbet og jobbet og jobbet for å fremstille SDs velgere, medlemmer og representanter som alt annet enn representative for medelsvenson.

  Årsaken er at eliten – som ikke er representative for folket – tror at det verste som kan hende dem er at svenske velgere får vite hva SD egentlig står for.

  Altså hvis det hadde vært slik at den korrupte og knapt demokratiske svenske eliten faktisk trodde at hvis svenske velgere hadde fått vite hva SD står for, så ville svenske velgere ha skydd dem som pesten, så ville de eliten ha oppført seg stikk motsatt av hva de har gjort.

  Altså hvis du faktisk var helt overbevist om at du i en debatt med SD ville vinne på sak, så ville du vært mer enn villig til å ta debatten, ikke sant?

  Hvis du virkelig mente at hvis SD slapp til på egne premisser, så ville SDs popularitet i befolkningen synke, ja så ville du jo tenkt at da er det en god strategi å slippe dem til usensurert, ikke sant?

  Det sier seg jo selv. Det er jo den udemokratiske måten den svenske eliten har opptrådt på, den er selvfølgelig bestemt av de tall og analyser de sitter med. Jeg vet ikke hvilke tall og hvilke analyser de har, men det er jo helt klart at strategien og taktikken deres er bestemt av tall og analyser som forteller dem at SD har et svært stort potensiale.

   Ferferi

   Posted: 20 september 2010 - 21:36 - Svar

   FF, tack för ditt uttömmande svar. Du har väldigt rätt i det du säger. Tack Medias och politikernas ignorans och censur har även enligt mig varit oacceptabelt- det är inte så en demokrati ska vara. Vi ska alla få yttra våra åsikter. Det är även det mitt problem ligger. Jag är medveten om SDs valfrågor. Håller, tro det eller ej, med några av punkterna. Exempelvis den om äldrevården. Tycker vi idag behandlar våra äldre här i Sverige alldeles för illa! Men det som skrämmer mig är nolltoleransen kring islamfrågan, även det en yttrandefrihet i min mening. Det är med det jag menar okunskap, inte att de som röstar på SD är ointelligenta på något sätt, det tror jag inte! Utan okunskap i denna religion som blivit symbolen för så mycket problem, krig och hat. Och den okunskapen i sin tur tror jag beror på brist på insyn. Jag skrev ett nytt inlägg om frågan, för att förtydliga mig själv. Kopierade in det längre ner här i kommentarsfältet men har även publicerat det på min blogg. Kika gärna in och fortsätt diskutera frågan. Tror båda sidor (vi och ni) behöver det! Tror du inte?

   Morten - - -

   Posted: 20 september 2010 - 23:16 - Svar

   @ FF

   Denne kommentar af Partilös på netop Ferferi’s blog kunne udlægges, som du beskriver det:

   Jag röstade inte på SD, men jag kan till en viss gräns förstå dom som gjorde det.

   Det er ikke acceptabelt for den almindelige svensker, der er dybt rystet af den ekstremt hårde tone i den svenske debat, at stemme på SD. Men det kan blive det …

   – – –

  ylva

  Posted: 20 september 2010 - 23:47 - Svar

  “Det gick inte så bra det där”, “Inte läst deras partiprogram” och “Vill jag veta vilka som röstade på SD bland mina vänner”? = Trams!
  Det gick jättebra! De kom in i riksdagen. Jag har iaf läst deras program, deras tilläggsprogram också. Mycket mer humant än du anar.
  Varför ska du veta vad folk röstat på?! Har andra med det att göra? Upphör med mobbingen av SD!

   Ferferi

   Posted: 21 september 2010 - 01:26 - Svar

   Snälla Ylva, jag får väl tycka att det inte gick bra, valresultatet, om jag är emot det som hände? Likaväl som du hade fått tycka det om motsatsen hade skett? Är inte det naturligt? Läst partiprogrammet: Av vissa mail jag fått så är det uppenbart att vissa inte läst SDs valmanifest, men jag vet. Det där kan ske åt båda hållen och jag har redan svarat på det här längre ner om du läser igenom kommentarerna. Som jag sa alltså, även många andra som röstar rött/blått/grönt har inte alltid läst igenom valfrågorna, jag tycker det här är fel. Och att jag ställer mig frågan om jag verkligen vill veta vilka i min närhet som röstat SD är väl min ensak att faktiskt få undra? Jag har knappast tvinga något att svara? Att du avfärdar mina åsikter som trams måste jag säga är… tramsigt i sin tur om något? Om du varit inne på min blogg så ser du att där hålls en god ton, en del av dina partianhängare har varit inne där och kommenterat, likaså har de svarat på mina inlägg på diverse bloggar på ett konkret sätt. Det är just det som jag försöker förespråka, en dialog. Tacka vet jag Morten och FF som svarar utförligt och resonerar med mig istället för att slänga ur sig ord som “trams” och bli upprörda. Jag säger som jag sa till Robin, du ger inte en godare intryck av SD med ditt sätt. Vi har yttrandefrihet i Sverige och det är jag oerhört tacksam för, men jag hade tyckt det var bra om fler kunde respektera det och inte löjligförklara åsikter? Jag mobbar inte SD, så fall hade jag inte varit inne här och pratat med SD. Jag hade inte skrivit ner mina åsikter i en sajt där jag låg i markant minoritet, rentav ensam om min åsikt. Det är faktiskt inte lätt och det är med oro jag går in för att diskutera, läsa och svara på diverse liknande bloggar. Men jag gör det för att få ökad förståelse, för att få förståelse tillbaka och för att minska hatet och klyftan i den här frågan. Jag om någon borde istället kanske få en klapp på axeln här inne snarare än en dumförklaring som du försöker ge dig på. Det är min nya regering det handlar om och jag tycker därmed det är viktigt att hålla sig uppdaterad i diskussionerna.

Bjovulf

Posted: 20 september 2010 - 02:44 - Svar

Mona Muslim som ambassadør i Mogadishu 😀

Ja, det burde man nok kunne finde en ganske stor majoritet for –
og så kan hun jo passende selv få “kulturberikningen” at føle
på egen krop – for én gangs skyld!

“Åh, Mona, Mona, Mona – hvornår kommer den dag? …. lalalalalalaa”

Robin Shadowes

Posted: 20 september 2010 - 08:33 - Svar

Ferferi, up yours!!! Du kan följa med Måna Muslim till Mogadishu!

  Ferferi

  Posted: 20 september 2010 - 21:24 - Svar

  Haha trevligt att vi kan föra en diskussion Robin. Jag tyckte de andra kom med bra och vettiga svar, men du däremot borde kanske fundera på hur du framställer dig själv och dina politiska värderingar?

Victor

Posted: 20 september 2010 - 08:34 - Svar

OT

Hvad synes I om denne artikel i Politiken?:

“Dansk Folkeparti er det hemmelige ja-parti”

http://politiken.dk/debat/analyse/1062420/dansk-folkeparti-er-det-hemm elige-ja-parti/

  Peter Buch

  Posted: 20 september 2010 - 09:24 - Svar

  En stor del af det, der kan bruges til at sværte DF står vist i Politiken.
  Det er set herfra ikke fordi avisen er uenig i opbakning bag EU ytringerne står trykt. Så vidt jeg ved.

Gotiska Klubben

Posted: 20 september 2010 - 08:59 - Svar

Tack Danmark!

Henrik Petersen

Posted: 20 september 2010 - 10:35 - Svar

Stort tillykke til SD. og til alle de svenskere som viste mod til at give deres mening til kende trods aristokratiets og alle de feje medløberes had og hetzkampagne imod patrioterne. Ferferi, har du nogensinde prøvet at tænke selv istedet for bevidstløst at efterplapre alle fraserne som du er blevet hjernevasket med ? Yes,mona muslim til mog i somalia. Så kan hun rigtig få lejlighed til at fryde sig over og nyde muhammedanernes vidunderlige skikke !

JensH

Posted: 20 september 2010 - 11:08 - Svar

@Steen

Bare nogle strøtanker…

Har SD egentlig nogen interesse i at komme med ind i magtens cirkler så kort før lukketid??? Den Svenske Multikultur bryder alligevel sammen under alle omstændigheder, og det kan SD alligevel ikke ændre på med sine sølle 5,7 procent?? Hvis Reinfeldt brød sit løfte for valgkampen og baserede sin regering på SD, så ville SD vel allerhøjest få et par symbolske lunser, men intet der afgørende kunne ændre det Svenske samfunds diskurs?? Ved ikke at være ‘fedtet ind’ i magtens tunge åg kan SD fremtræde som alternativet (dem der fik ret) til den hidtige nomenklatura når sammenbruddet uundgåeligt sætter ind??

Nå, men under alle omstændiger så skriver du, at “lars Ohly græd da folket rev Berlinmuren ned”. Har Lars Ohly virkelig ‘pralet’ med det??

Emeritus

Posted: 20 september 2010 - 11:44 - Svar

‘…Sverigedemokraterna står inte alla gånger för särskilt humana åsikter. Snarare tvärtom…’

Ja, men hvad må mine gamle, trætte øjne ikke læse: ‘…särskilt humana åsikter…’ Hold da op – i politik.
Ingen politiske partier har da ‘…särskilt humana åsikter…’. Hvis de virkelig påstår, at de har, kan man
troligt gå ud fra, at deres åsikter er alt annat end humana.
Vor herre bevares.
Se dog på behandlingen af SD. Se dog på plakaterne. Alt det, de syv partier beskylder SD for, er de selv i ord og gerning.
De forlanger pænhed, men er ikke pæne selv. Indbildning. Indbildskhed.

Med venlig hilsen

Slyrgraff

Posted: 20 september 2010 - 11:46 - Svar

At den dysfunktionelle kleptoman Mona Sahlin ikke blev statsminister, viser at Gud stadig holder hånden over Sverige!

Emeritus

Posted: 20 september 2010 - 11:54 - Svar

Til Ferferi.
Mit citat ovenfor stammer for resten särskilt fra dig. Men i modsætning til dig er jeg ikke särskilt humant indstillet.
Det särskilt humana fører efter min mening alt for mange ulykker med sig.

Med venlig hilsen

Liva

Posted: 20 september 2010 - 12:38 - Svar

Stort tillykke til Sverige og svenskere med det nye parti i Riksdagen. 🙂

Liva

Posted: 20 september 2010 - 12:48 - Svar

Jeg hørte godt hvad Lykketoft sagde i aftes. Ham der går så meget op i tonen.. haha.. Fhv. udenrigsmedister Uffe kaldte ved samme lejlighed SD for ildelugtende. Så meget for tonen – og det er to store danske politikere der siger sådan.

  Johansen

  Posted: 20 september 2010 - 12:55 - Svar

  Det er ikke store danske politikere, som siger sådan. Det er mandslinge, der afslører sig selv som sådan med deres moraliserende dømmesyge.

   Liva

   Posted: 20 september 2010 - 14:10 - Svar

   Jo, det er store danske politikere – og de har – kan vi se – det lidt svært med dobbeltmoralen. Men dem om det. : )

   Det er virkelig en fest og et frisk pust over Norden, at SD nu har fået foden indenfor i den svenske Riksdag. 🙂

  Bjovulf

  Posted: 20 september 2010 - 14:36 - Svar

  U-Lykketoft & Ælle-Bælleman er totalt blæste og uvidende om de barske realiteter ude i det
  virkelige Sverige, fjernt fra elite-ghettoerne – den eneste fornuftige i det TV-studie, hvor de normalt
  sidder med deres ynkelige, selvsmagende “ekspert”-kommentarer, er sgu Martin Krasnik 😉

  Det er da en guds nåde, at ingen af de to selvfgode narrehatte nogensinde blev statsministeri DK.
  Men i det mindste kunne de da blive enige med Martin K, som dog var for fin til selv at nævne
  navnet, om at Mona Sahlin mindede dem om Ritt Bjerregaard i DK – “dog uden Ritt’s sødme” , som Uffe-manden sarkastisk fik bemærket. Samme røvirriterende, nedladende, langsomme tonefald – som om
  “vi” er døve eller demente – og så det hånlige smil/ leende, som en svensk vælger ganske rigtigt påpegede det. Man skulle næsten tro, at de havde været på det samme socialdemokratiske “charmekursus” 😀

  Elleman & Lykketoft på TV2 News – vært Martin Krasnik
  “Stort fokus på det svenske valg” – fra 21:19 😀
  http://news.tv2.dk/video/index.php/group-30593847.html

  Stort cadeau til den svenske vælger for hendes fremragende parodi på “Mååna” 😀
  Lige på kornet – det er sgu længe siden jeg har grint så højt og hjerteligt over noget
  fra Sverige. Folkelig svensk humor, når den er allerbedst.

  Jeg regner med at lægge denne superperle op på YouTube senere 😉

   Morten - - -

   Posted: 20 september 2010 - 15:14 - Svar

   @ Bjovulf

   “Jeg regner med at lægge denne superperle op på YouTube senere ;-)”

   Ja, ku’ du ikke det ? – Og så annoncere det i denne tråd ?

   – – –

   Liva

   Posted: 20 september 2010 - 20:17 - Svar

   Ja, hvorfor dog stemme på kvindelige partiledere, der opfører sig som hovne solkonger. Så kan man lige så godt stemme på en sympatisk politiker med tap – som ikke agerer Ludvig den 14.

annonym

Posted: 20 september 2010 - 15:35 - Svar

Ferferi:

“Jag tror verkligen starkt på att de som röstat för partiet inte riktigt läst deras manifest och allt som de står för. Jag vill i alla fall tro det.”

Hvis du har taget den beslutning, “Jag vill i alla fall tro det.”, så har du lizzom udelukket andre muligheder, ikk?

  Ferferi

  Posted: 20 september 2010 - 21:27 - Svar

  Du har mycket rätt i det du säger. Självklart fungerar det här åt båda hållen. Många som röstar blått/rött/grönt som säkert inte heller är pålästa. Det är fel av mig att uttrycka mig så, det är att dumförklara. Stundens hetta och förargelse för min personliga del. Jag har förklarat mina tankar lite tydligare här i ett nytt inlägg. Med all respekt så kopierar jag in det här återigen, sedan får ni gärna komma till bloggen och kommentera om ni känner för det:

  “Kärnan av problemet kring gårdagens rabalder

  Jag har fått några kommentar på mitt nedanstående inlägg som argumenterar emot mig, och jag tycker det är så bra! Vi måste diskutera det här, för uppenbarligen är något fel. Men jag vidhåller mina åsikter fortfarande. Har läst diverse SD-bloggar idag, måste erkänna att jag inte läst dessa bloggar tidigare utan enbart läst igenom SDs valmanifest. Det var någon som ifrågasatte huruvida jag hade gjort det tidigare och om jag riktigt var införstådd med partiets valfrågor. Som svar på det säger jag; självklart. Jag hade aldrig gett mig in i leken annars. Däremot förstår jag frågan, fullkomligt. Det är en naturlig fråga med tanke på ignoransen som funnits inom media gentemot Sverigedemokraterna. En ignorans som inneburit att Sverige delats på två. Det är så fel och det är inte första gången svensk media agerar så här. Och varje gång skiter de sig själva i näven. Vi kan inte hålla på och ignorera folkgrupper, åsikter, religionsskillnader, partier, länder eller allt vad det nu kan vara.

  Som ett land som står som modell för andra så är vi ibland bra dåliga på att göra så simpla saker som att föra en diskussion. Jag tror det är där som problemet ligger och det skulle inte förvåna mig om vi om fyra år får ett parti vars kall blir att motarbeta SD. Alltså att vi misslyckas med diskussionerna.

  För jag blir så jäkla mörkrädd när jag stiger in på vissa SD-bloggar. Hatet gentemot folkgrupper och andra religioner är så stort. Med andra religioner menar jag islam. Ingenstans diskuteras all världens tusen andra religioner. Utan vi hatar alla som är muslimer och vi vill förinta hela religionen. Inga moskéer på den svenska marken säger man. Inga muslimer på våra gator?

  Ett hat som jag anser vara konsekvensen av glorifieringen och idoliseringen av det stora landet i väst, USA, som vi har här i Sverige. Ett hat baserat på senaste årens terroristkrig, som i min mening har utagerats från båda hållen.

  Och det är där, precis där, som jag tror vi kommer till kärnan av problemet kring gårdagens rabalder. Senaste åren har varit tuffa för många av oss i västvärldens. Finanskris, krig, Wikileakavslöjanden, Guantanamoincidenter, terroristhot, arbetsbrist. Vi har alla någon gång säkerligen befunnit oss i en personlig eller ekonomisk svacka de senaste tio åren. Och vi är fruktansvärt trötta på det. Så vi vill ha en räddning, en ändring och börjar tänka på the good old days. Då allting var så bra. Innan finanskris. Som inte fanns innan invandrarna tågade in. Det är dem som tagit våra jobb! Och tar de inte våra jobb, ja då lever de på våra skattepengar istället. Och vilka representerar inte den stora skaran invandrare om inte muslimerna? En herre med efternamnet Laden lyckades för alltid sätta en härlig stämpel på denna religion. En stämpel som nu står för hat, ilska, krig, terrorism och problem. Jag är inte muslim själv, men jag respekterar den som är det. Lika mycket som någon som bjuder på selleri när jag själv inte gillar det eller någon som tycker jag ska ta av mig mina finskor när jag går på hemmafest. Acceptans.

  Självklart, finns det andra frågor som SD tar upp, om ändock Islamförbjudet verkar vara en central fråga för många av er/dem. Jag säger inte heller att alla som röstar på SD är islamhatare eller hatar invandrare. Jag säger bara att jag tror att missnöjet baseras på något annat, i grund och botten. Och det som skrämmer mig med gårdagens resultat, det går att utläsa på de flesta SD-bloggar vi har där ute just nu. Det finns olika människor i alla partier, men de som representerar SD på bloggtoppen gör så fall inte alla gånger ett särskilt bra jobb. – Om ni söker förståelse menar jag.

  Men förklara gärna för mig det jag inte ser.”

   annonym

   Posted: 21 september 2010 - 21:41 - Svar

   Dit indlæg lægger egentligt op til et længere svar. Det er jeg ikke i stand til, at producere right away.

   I stedet får du en kort kommentar som så også er min mening.

   Hvis man i en offentlig polemik vil gøre et eller andet gældende, i det her tilfælde at SD og DF er fremmedfjendske,racistiske etc. så hviler “bevis” byrden på den der vil gøre synspunktet gældende. Der er ikke nogen myndighed der håndhæver dette. Det betyde, at skal der komme en straf for at overtræde denne regel, så må den komme ved, at de der fremsætter dem mister opbakning hos dem de henvender sig til.

   Jeg mener, at opbakningen til SD og DF er et udtryk for at denne proces er i gang. Den ser ud til at være accelererende.

   For hvad kan de der fremfører synspunktet egentligt lægge frem som underbygger, at SD og DF er det de påstås at være?

   Jeg er endnu ikke blevet præcenteret for materiale som bygger på hvad SD og DF selv af egne drift har sagt og gjort.

   Der i mod er der masser af materiale der bygger på, at siden SD og DF har synspunkter som er modsatte af dem, der bl.a. kalder sig mulitikulturalister og anti-racister og anti alt muligt andet; og siden SD og DF mener noget andet end disse anti- mennesker så konkluderes der, at så må SD og DF jo være pro racisme, krig og hundreder af andre ting son “anstændige” mennesker er imod.

   Det er ganske enkelt uvederhæftigt at opbygger sin propaganda på den facon.

   Dertil kommer en ganske stor undladelses synd fra multikultiernes side:

   Inden et så omfattende projekt som masseindvandring fra, i det her tilfælde den islamiske kultur, bliver sat iværk så skal befolkningen spørges, konsekvens vurderinger, fakta og meget andet skal lægges åbent frem.

   Sammenlign gerne med de høringsprocesser, der skal forløbe for eksempel, forud for et vejbyggeri eller andre mega-konstruktioner.

   Denne proces er i stort set blevet ignoreret i samtlige europæiske lande.

   Jeg vil til gengæld på min side, påstå, at fraværet af egentligt demokratisk proces medfører at hele projektet er ugyldigt, hvilket medfører at privilegier, der er indrømmet i processen, for eksempel statsborgerskaber, er ugyldige.

   Der næst: Hvor mange af de personer, der har medvirket til at iværksætte den islamiske masseindvandring havde inden de kastede sig ud i projektet læst så meget som en linie i Koranen? Jeg gætter på stort set ingen.

   Jeg tror der i mod noget andet er i spil her. Venstrefløjen har traditionelt været engageret i hvad de kalder den anti-imperialistiske kamp. Til den ende kastede de deres kærlighed på de islamiske folk, som de op- og udbyggede alliancer med.

   Mindst to ting overså venstrefløjen:
   1. De Islamiske bevægelser havde en gammel alliance med Nazisterne fra før ww2. I tiden efter ww2 stømmede flygtende tysker til de arabiske lande og fortsatte denne alliance.
   2. Den Islamiske ideologi er i sig selv en imperialistisk bevægelse, som har intet mindre end verdens herredømmet som mål.

   Endelig til sidst, et citat fra den danske avis Politikens dækning af demonstrationen som blev holdt mod SD indvalg i Rigsdagen: “Ingen racister i vores gader! Ingen racister i vores gader«, gjaldede folkemassen i taktfast marchrytme, mens folk klappede i takt og sendte knyttede næver i vejret. “.
   http://politiken.dk/udland/1064241/svenskere-paa-gaden-mod-racisme/

   Hvor og hvornår i Europas historie var det, at man sidst sendte folk på gaden med “taktfast marchrytme, mens folk klappede i takt og sendte knyttede næver i vejret”, for at tryne den opposition, der var til de herskende?

    annonym

    Posted: 21 september 2010 - 21:43 -

    ps. Du er velkommen til at lægge min kommentar på din blog.

Victor

Posted: 20 september 2010 - 17:02 - Svar

Jeg hørte den svenske radioavis her til morgen. Her interviewede man en anden etnisk socialdemokrat fra Kista, som kom med en interessant oplysning: Stemmeprocenten i den bebyggelse havde været godt 50 pct.

Det er set før – bl.a. på Nørrebro – og er især interessant fordi den her sofavælger-attitude i dén grad tager luften ud af bestræbelserne på at gøre de etniske mindretal til en stemmeblok.

Når resultaterne fra de indvandrertætte områder kommer ud, er det et af de tal, man skal holde øje med.

Mette

Posted: 20 september 2010 - 17:22 - Svar

Ha! Ritts sødme. 🙂

Tak for linkene, som er velkomne, når man ikke ser tv. Jeg lagde i indslaget om Europa, der marcherer mod højre, mærke til, at Lykketoft udtalte, at de nordiske velfærdssamfund blev bygget op på de meget homogene befokninger. Det er jo det, jeg har skrevet så mange gange, at jeg ikke mere gider, og nu er Lykketoft så efter ti år nået frem til det samme. Og har bidraget kraftigt til at ødelægge denne homogenitet.

Henrik Petersen

Posted: 20 september 2010 - 17:55 - Svar

Efterhånden mangler vel kun Tyskland et ordentligt højreparti.
Så er det til gengæld opmuntrende, at én af venstrefløjens darlings, Günter Wallraff, har taget bladet fra munden, skrevet en bog betitlet ‘Ehrenmord’, og opfatter tørklædet som symbol på undertrykkelse (kilde, pi-news.net, som altid).

  Victor

  Posted: 20 september 2010 - 19:42 - Svar

  Det er nu ikke nogen nyhed. For et par år siden blev han bedt om at være med i en støttekreds for en ny moske i hans hjemby. Hans svar var, at det ville han da gerne – hvis han måtte læse op af “De sataniske Vers” når den stod færdig.

Henrik Petersen

Posted: 20 september 2010 - 18:04 - Svar

Nuvel, Wallraff har kun skrevet forordet til omtalte bog, og en svale gør som bekendt ingen sommer, men alligevel, når selv mennesker som Wallraff kan komme en smule til fornuft, er der da håb forude.

Det kan selvfølgelig skyldes, at selv det normalt politisk korrekte Spiegel, i Spiegel-TV har taget de mest skrupskøre islamister, salafisterne, ved vingebenet (sådan ud over, hvad salafisterne selv klarede).

Når selv Tyskland er på vej, er der også håb for Sverige. Nogen der ved, hvordan står det i øvrigt til med valget i Malmö?

Arvid Bengtsson

Posted: 20 september 2010 - 18:14 - Svar

Så här röstade man i det “multikulturella” Rinkeby: http://www.val.se/val/val2010/valnatt/R/valdistrikt/01/80/4127/index.h tml De “rödgröna” fick 87,5% av rösterna. Man kan ju förstå varför dessa partier vill elda på massinvandringen, men det är obegripligt varför de “borgliga” gör detsamma. Och notera att valdeltagandet var endast strax över 50%. Tänk när man lyckas mobilisera alla dessa väljare. Socialiststyre med muslims touch för all framtid?

Ole Burde

Posted: 20 september 2010 - 18:16 - Svar

Politik er ikke saa forskellig fra krig som det umiddelbart ser ud til : Efter at vaere brudt gennem fjendens forsvarslinjer maa SD nu (bla.) ogsaa taenke over hvordan de bedst kan vedligeholde INITIATIVET . Eftersom de ikke er staerke nok til at angribe fjendens velforskansede magtpositioner , er det maaske relevant at taenke over hvor man kan goere mest skade mod de dele af fjendens infrastuktur som overhovedet ikke forventer at komme under angreb . Konsensus-samfundet har opbygget et net af politiske monopoler ,hvoraf nogen maa vaere forholdsvis nemme at afmaskere . Hvordan kan det feks vaere LOVLIGT at afskedige folk paa grund af politisk overbevisning ? Sandsynligvis er fagforeningerne involveret og her er et muligt angrebspunkt , specielt hvis fagforenengsaktivister ogsaa har involveret i at forhindre SD’s valgmoeder .

  Mette

  Posted: 20 september 2010 - 18:35 - Svar

  Klogt skrevet. Det må være muligt at kalde den slags for racisme.

  annonym

  Posted: 20 september 2010 - 19:23 - Svar

  Nemlig! Clausewits ord om at “krig er politik fortsat med andre midler” gælder også den anden vej; politik er krig udkæmpet med andre midler.

  Og det kan udstrækkes til andre livsområder såsom forretning, familie og meget andet.

  Det er værd at huske på når man analysere på hvad ens modstanders næste træk kan tænkes at blive.

  Liva

  Posted: 20 september 2010 - 21:08 - Svar

  Jeg er ret optimistisk mht SD, idet vi nu ser at mange af de politikere der har importeret en masse mennesker udefra – fra udemokratiske og i flere tilfælde teokratiske lande – nu ikke vil i dialog med et svensk , demokratisk parti. Det tror jeg godt kan animere en del mennesker til at støtte op om SD. Import af en masse mennesker – og nul samarbejde med en større gruppe svenskere. Det går altså ikke.

JensH

Posted: 20 september 2010 - 19:35 - Svar

Og så vågnede Venstremanden Eyvind Vessselbo op af sin døs, og kom igen-igen i tanke om at han skam er en ‘anstændig borgerlig’, som har det meget skidt med at skulle arbejde sammen med DF. Den modvilje føler han nu pludselig trang til at dele med Sveriges radio:

“Vesselbo: Drop Sverigedemokraterna
Eyvind Vesselbo (V) opfordrer Sveriges statsminister til ikke at arbejde sammen med Sverigedemokraterna. Han mener samarbejdet med DF er gået for langt.”

http://www.information.dk/telegram/245297

  Liva

  Posted: 20 september 2010 - 20:05 - Svar

  Jamen, det er jo nærmest enfoldigt. Jeg kan ikke lade være med at smile af den tante mand – og flere af hans slags – der snakker og snakker så meget om dialog – men i praksis opfordrer til det modsatte når det ikke lige passer ham/dem. Kryds i møllen. Også derfor er det skønt at se at SD kom ind i Riksdagen- på trods – af de mange dialog prædikende politikere, som ikke vil dialog med andre end dem de er enige med..

Nils

Posted: 20 september 2010 - 19:55 - Svar

Sverige er et feudalt bureaukrati styret af erhversinteresser i favntag med statens egeninteresse. Det altfor store parlament er langt nede i magtpyramiden. Landets politiske topledere, der sammen med en rendestensavis tramper på en stemmeseddel, er jo ikke magthavere – de er magtens udskiftelige assessoirer.

Demokrati er opfundet og udviklet og ophøjet til noget særligt af “eliten” i vores samfund, men hvor er den elite nu? Jeg tror ikke længere demokratiet har opbakning blandt samfundets øverste lag, og det skyldes at staten har nået en kritisk masse og antallet af dens klienter har samtidig nået et kritisk antal, hvorefter den bliver som et sort hul, der opsluger enhver aktivitet og enhver tanke og fordøjer det og omsætter det til flere celler i sin enorme organisme – eller hvordan det nu kan udtrykkes.

En stærk stat forudsætter og skaber selv hjælpeløse og dermed afhængige mennesker, og produktionen af hjælpeløshed på alle niveauer går forrygende. Det hjælpeløse menneske er også den billigste arbejdskraft og den bedste forbruger.

Den enkelte borger ønsker at kunne råde over sin egen tilværelse, og udfolde sig i tryghed, men dette er ikke ønskværdigt set fra statens side. Det selvhjulpne menneske er en trussel, som der vil blive taget hånd om.

Arvid Bengtsson

Posted: 20 september 2010 - 21:19 - Svar

Fredrik Reinfelt nyss på SVT1, apropå ett möjligt nederlag i frågan om svenska trupper i Afganistan: “Jag sa till folket att om vi inte får egen majoritet blir det mera komplicerat”. Smaka på det: ” Jag sa till folket..” L’Etat c’est moi. Kanske bäst att inte låta folket rösta – åtminstone inte de som har den dåliga smaken att rösta på SD.

Nordbo

Posted: 20 september 2010 - 21:45 - Svar

Nu tycker jag hetsen mot SD börjar bli rent skrämmande. Media har hetsat folk i flera veckor och genom sin rapportering fortsätter hetsen håller fortfarande på. Vad håller de på med? Vill de att någon galning ska mörda någon från SD? Det verkar som om de har förlorat all sans. SD kommer ju in i riksdagen genom ett demokratiskt val.

Några exempel:

Det första jag ser hos DN:
http://www.dn.se/sthlm/sergels-torg-fyllt-av-demonstranter-mot-sd-1.11 74212

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sorgetag-mot-rasism-i-goteborg-1.1174 240

Expressen:
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2144245/massmanifestation-mo t-rasism-i-stockholm

Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7820435.ab

  Mette

  Posted: 20 september 2010 - 23:20 - Svar

  Nordbo.

  Jeg har læst de artikler, du linker til, og også jeg finder indholdet uhyggeligt. Dette er jo hysteri.

  Ang. vore demokratier, mener jeg, at de blev reduceret til lidt pynt og ikke meget mere, da vi kom under Lissabontraktaten. Der er tilsyneladende intet område, som EU/Bruxelles ikke kan blande sig i og herske over. De overnationale domstole er bestemt heller ikke betryggende. Meget langtfra endda.

steen

Posted: 20 september 2010 - 22:03 - Svar

DEMO: “Krossa rasismen och nazismen” – der kommer nogle hysteriske uger eller måneder.. Vi rider ikke med på hysterien. De kan gø og gabe, det bliver i Sverige som i Danmark før eller senere, nok snarere senere og så om ikke andet fordi pengekassen løber tom. Statsgælden er allerede omkring 1.200 milliarder. Kommer der nyvalg eller samarbejder Alliancen med MP, vokser SD sig bare større til næste gang. Spændingen er vel kun om der findes nogen i Riksdagen, der kan gøre en kølig analyse af det. Ingen af mediernes stik-i-rend-drenge tør sige højt, hvad de eventuelt tænker. Pitelkow beskriver det nøgternt i dag:

Selv blandt vælgere, der ikke vil stemme på partiet, kan det blive katalysator for krav om, at der bliver gjort noget ved de faktiske problemer. Værdipolitikken er for alvor nået til Sverige.Søndagens valg rammer med et brag den svenske elites politisk korrekte samfundseksperiment. Velkommen til virkeligheden!

Massprotester i hela Sverige mot rasismen

Casper | Borgerlig bums

Posted: 20 september 2010 - 23:32 - Svar

Bjovulf: “Man skulle næsten tro, at de havde været på det samme socialdemokratiske “charmekursus””

Det tror jeg rent faktisk at de har. Jeg har oplevet Veronica Palm holde tale i Malmø, og hun var endnu mere langsom og pædagogisk-nedladende end Mona. Jeg er sikker på at de har et internt partikursus hvor de lærer at tale sådan. Det giver vel også pote hos de vælgere der synes samfundet bør være en slags forvokset folkeskole eller børnehave.

Da valgdistrikterne er bittesmå i Sverige, kan man virkelig se ghettoer:

Herrgården, Malmø øst
88 % til socialdemokraterne, valdeltagelse 47 %

(Herrgården – värst utsatta området i Rosengård)

Almgården, Malmø øst, lige på den anden side af motorringvejen, etnisk svensk socialt boligbyggeri
30 % til Sverigedemokraterne, socialdemokraterne går tilbage fra 51 til 39 %

(Jag flyttade in på Almgården 1973. Förändringen sedan dess har varit grandios, säger Irene Hassén. Den största skillnaden är att det har blivit så mycket våld, kriminalitet, missbruk och stölder., artikel )

Västra Hamnen, Malmø (Turning Torso)
Moderaterne 52 %, sosserne 9 %, Sverigedemokraterne 4 %, samt pæne tal for Folkpartiet og Miljöpartiet, som altid indikerer at der er mange akademikere til stede med overskud til økologi/rødvinspolitik.

I flere distrikter i det indre Malmø (Sorgenfri/Möllevång) fik S, V og Mp hver omkring 25 %, måske en studenterghetto?

I et distrikt i Stockholm-forstaden Täby får sosserne 2 %, SD 1 %, og de borgerlige stort set resten.

Socialdemokratiet har et hårdt tag om indvandrerne i Sverige, eller også er det omvendt.

Det er også tydeligt at landet er meget klasse- og etnisk delt, på trods af præk om det modsatte.

Lignende ekstremer har vi ikke i Danmark, ikke engang her på Christianshavn. Vi kommer nærmest i Vollsmose “og Gjellerup.

  Bjovulf

  Posted: 21 september 2010 - 07:55 - Svar

  Aha, ja, det forklarer jo en hel del 😉

  Flere andre kvindelige danske socialdemokrater har også haft en tendens til at tale på denne
  overdrevent “tydelige”, langsomme måde – lige nu kan jeg komme i tanke om Birthe Weiss,
  Helle Degn og Jytte Hilden. Måske fordi de var i kaffeklub med Ritt? 😀

  Ja, interessante forskelle på DK og Sverige.

Robin Shadowes

Posted: 21 september 2010 - 06:48 - Svar

Jag fick ett anonymt mail tidigare i natt. Det löd så här:

Du är uthängd på en sida med hackade uppgifter om Sverigedemokraterna.

(Här var mina personliga uppgifter)

Tänkte bara informera dig så du vet.

Du behöver inte oroa dig, dina uppgifter kommer inte att spridas av mig.
Kollade lite snabbt och kände igen din mailadress från bl.a. Politiskt Inkorrekt m.fl. och tänkte
varna dig så du vet om det.

/En vän

Så vi kan förmodligen se fram emot ökat våld och fler hot mot oss SD:are framöver. Ett sätt att motverka det kan vara om omvärlden har sina ögon på oss.

  Mette

  Posted: 21 september 2010 - 11:28 - Svar

  Robin.

  Du er ikke alene om at lide den skæbne, i Danmark er der også mange julelege begået af det yderste venstre. Fx kan man finde på at manipulere læserbreve, der er indsendt under fuld adresse og lægge den nye “version” ud i propagandablade og på netsider af den type, der læses af voldelige elementer. Forhåbentlg også af politiet.

  Men vi lever da alle endnu.

Bjovulf

Posted: 21 september 2010 - 08:26 - Svar

Haarder giver Vesselbo tørt på

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2190019.ece

Bertel Haarder skoser Eyvind Vesselbo

Offentliggjort 21.09.10 kl. 07:57

– Jeg er ikke enig. Jeg gennemførte et ti år gammelt [!!!] VK-oplæg om indvandrings- og flygtningepolitik forfattet af Helge Adam Møller (K) og Birthe Rønn Hornbech (V). Det blev så med ganske få ændringer gennemført.

Han minder om, at Eyvind Vesselbo som statistiker påpegede problemet med stor indvandring …

[ Ja, hvilken side står ham Vesselbo egentlig på? Nu må han sgu da snart bestemme sig. Han var da netop
selv en af hovedkræfterne i at få en masse almindelige danskere til at vågne op og indse omfanget af den katastrofe, der var under opsejling pga. laden-stå-til-holdningen og konfliktskyheden hos S, R & co….
Det her hænger overhovedet ikke sammen, Eyvind! Er det fordi du tror, du skal være minister næste gang? ]

  Bjovulf

  Posted: 21 september 2010 - 08:28 - Svar

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article2189825.ece

  Venstre tager afstand fra Vesselbos kritik

  Offentliggjort 20.09.10 kl. 21:17

  Vi stemmer kun for stramninger, som er nødvendige, lyder det fra Venstres politiske ordfører.

  Venstres politiske ordfører Peter Christensen tager stor afstand fra partifællen Eyvind Vesselbos udtalelser om, at regeringen er blevet svækket af pres fra støttepartiet Dansk Folkeparti.

  ….

  Bjovulf

  Posted: 21 september 2010 - 08:31 - Svar

  http://jp.dk/indland/indland_politik/article2189886.ece

  Dansk Folkeparti afviser Vesselbo

  Offentliggjort 20.09.10 kl. 22:01

  Regeringen har brug for hjælp, hvis indvandrepolitiken bliver for slap, lyder det fra Dansk Folkeparti. [ 😀 ]

  Ikke overraskende lander venstremanden Ejvind Vesselbos kritik på stenet jord hos Dansk Folkeparti.

Nils

Posted: 21 september 2010 - 08:37 - Svar

Så fina känslor du har, Ferferi. Thanks for sharing. Har du även tankar?

  Ferferi

  Posted: 21 september 2010 - 11:31 - Svar

  Och den här kommentaren gjorde att jag härmed lämnar diskussionen. Påhoppen och härskarteknikerna när jag försöker föra en vettig diskussion här är inte okej i min mening. Jag behandlar inte SDare på min blogg på det här viset. Jag vet faktiskt inte vad du försöker antyda med din kommentar. Men särskilt vänlig är den inte, vilket är problemet bland vissa, långt ifrån alla, här inne. Du Nils tillsammans med ett par andra här inne och andra SD-sidor är för elaka och oresonabla för SDs bästa. Ta dina andra partianhängare som Morten och FF som exempel och lär dig, så kanske vi kan föra en diskussion sedan.

Leave a Comment