20
sep
Seneste opdatering: 2/11-21 kl. 1006
69 kommentarer - Tryk for at kommentere!

og demokratiet vandt trods hĂ„rde odds. Sverige “blev et normalt europĂŠisk land”, som journalisterne siger. 15-20 forsinket, som jeg siger, dette takket vĂŠre en presse, hvis rolle er enestĂ„ende i et vestligt demokrati. (En av historiens mest statstrogna journalistkĂ„rer.)

GlĂŠde hos Sverigedemokraterna i MalmĂž. Svenske socialdemokrater fik det vĂŠrste valg i 96 Ă„r. SDÂŽs valgresultat i kommunerne er skriften pĂ„ vĂŠggen, at det kan gĂ„ meget vĂŠrre endnu for de syv sĂžstre ved et evt. nyvalg. Om sit valg sagde Mona Sahlin til de snĂžftende, kvindelige ungsosser: “I har gjort et fantastisk arbejde, men vi fik ikke fornyet tillid. “Hun forventer at blive i politik , men det er der nĂŠppe andre, der forventer hun gĂžr. Om tre mĂ„neder er hun ambassadĂžr i Mogadishu. SAP er kendt for deres diskrete magtkampe, men knivene til Sahlin har ligget klar pĂ„ skĂŠrebrĂŠdtet lĂŠnge.

Der bliver strid modvind i Riksdagen for SD. Indtil-for-nylig-kommunisten Lars Ohly nĂŠgtede at dele sminkerum pĂ„ SVT med Jimmie Åkesson, og havde ikke andet end rendestensord i munden, da han endelig kom pĂ„ skĂŠrmen. Hans VĂ€nsterparti blev ogsĂ„ mindre end Sverigedemokraterna, sĂ„ det var en hĂ„rd aften for ham. Lars Ohly grĂŠd da folket rev Berlinmuren ned, men det var i aftes, han skulle have grĂŠdt. Vinden vil ogsĂ„ fortsĂŠtte med at blĂŠse hĂ„rdt fra mediekleresiets retning, men det gĂ„r over en dag, for vi ved af lang erfaring, at de fleste levebrĂždsskribenter er billigt til fals.

Det var en historisk dag, ogsĂ„ for dem der ikke kan fordrage “populisterne, ekstremisterne, racisterne, virkelighedens folk  og proletarerne” fra SD. Men som enhver der kender tallene ved, er det svensk fremmedpolitik, der har vĂŠret ekstrem i europĂŠisk sammenhĂŠng og reaktionen pĂ„ den, som er sund. “Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.” Det svenske system mĂ„tte vige for den fĂžrste folkelige bĂžlge, men der kommer flere og stĂžrre afhĂŠngigt af, hvordan Reinfeldt spiller den svĂŠre hĂ„nd, han har fĂ„et og ogsĂ„ i hĂžj grad uddelt sig selv. Naturtalentet Jimmie Åkesson bliver ikke sĂ„ nem at feje ud af Riksdagen som Bert Karlsson og Ian Wachtmeister, og han har nogle unge, dygtige idealister med til Stockholm.

Politiet er ikke tilstede pĂ„ grund af husspektakler. SD erne holdt “valvaka” under politibeskyttelse. Jeg var iĂžvrigt ikke “embedded”, ikke engang inviteret. Jeg havde inviteret mig selv som en almindelig interesseret. To lĂŠsvĂŠrdige analyser er sociologen John JĂ€rvenpÀÀŽs SD MOT DE EXTREMA og Hans Rustads Et fĂžrste skritt, velgerne lot seg ikke skremme til taushet. I MalmĂž var derdanske valgobservatĂžrer fra socialistisk Folkeparti og Venstre.

Lykketoft kaldte SD “slam” pĂ„ TV 2, hĂžrer jeg. Det er sandelig godt, vi ikke behĂžver kalde Lykketoft noget, men det kunne da vĂŠre jeg til ĂŠre for ham ved lejlighed skulle beskrive de mennesker nĂŠrmere, jeg fejrede valvaka med. Erik Meier Carlsen kan bedre styre sine analyser: Sverigedemokraterna vil vokse endnu mere og fĂ„ langvarig medvind. Og de unge og fremtiden ?Sverigedemokraterna fjĂ€rde största parti i Skolval 2010, Störst vĂ€ljarstöd fĂ„r Sverigedemokraterna pĂ„ BĂ€ckadalsgymnasiet, dĂ€r blev partiet överlĂ€gsen etta med hela 45,4 procent. Det er ikke tal, der burde opmuntre sĂ„kaldt ansvarlige politikere til at fĂ„ smidt SD ud af det demokratiske forum. “SĂ„kaldte”, for jeg har ikke betragtet riksdagspartierne som ansvarlige i flere Ă„rtier.

Svensk vÊlger parodierer Mona Sahlin pÄ TV 2 DK

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

69 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] informeret deat om det svenske valg i Danmark. Af og til var den interessantere end den i Sverige. Jeg var derovre og fulgte det pĂ„ nĂŠrmeste hold. Jeg ser frem til ugen op til 21 […]

trackback

[…] om i konsensusgrytan. För första gĂ„ngen pĂ„ mĂ„nga Ă„r valdes ett nytt parti in i riksdagen. Sverigedemokraterna fick 5,7 procent av vĂ€ljarnas röster. För den svenska journalistkĂ„ren var valresultatet ett gigantiskt nederlag. I Ă„ratal och med […]

trackback

[…] drygt ett Ă„r sedan kom ett nytt politiskt parti in i riksdagen och vad man Ă€n tycker om Sverigedemokraternas politik sĂ„ Ă€r det ett faktum att de inte tillĂ„ts […]

trackback

[…] “Ekstremt hĂžjredrejede synspunkter”. Man mĂ„ kĂžbe avisen, hvis man vil se hvad Åkesson sagde til Ekstra Bladet, og hvis man tĂžr. Den trĂŠnger ret hĂ„rdt til det, oplaget er dykket ned under 70.000. Ekstra Bladet var en gang en nĂždvendig og en anderledes avis. Den havde flere hundrede tusinde i oplag i 70 erne, den havde intelligente, uortodokse skribenter tilknyttet. SĂžren Krarup, Elsa Gress, Henrik Stangerup, Thorkild Hansen skrev helt selvfĂžlgeligt i den, det var en ĂŠgte frisindet avis. Den havde efter Viktor Andreaasen en ĂŠgte intellektuel redaktĂžr, Svend Ove Gade. Den havde Cavlingpris-vindende journalister, den havde Rachel BĂŠklund,… Read more »

trackback

[…] skrev pĂ„ valgaftenen at “Om tre mĂ„neder er hun ambassadĂžr i Mogadishu”, det kommer sĂ„ nogenlunde til at passe. Blot skulle der selvfĂžlgelig have stĂ„et, “er hun […]

trackback

[…] det rige MalmĂž med de velklĂŠdte svenskere og de nye biler, og det sluttede for mit vedkommende sĂžndag den 20 oktober 2010. Jeg kommer ikke mere, selvom jeg tĂŠnker pĂ„ de Sverigedemokrater jeg mĂždte og deres oprigtige […]

trackback

[…] Valget: Snaphanen i Sverige: Sverige vandt. 48 kommentarer » Spring til kommentarfelt […]

Nils
Nils
13 years ago

SÄ fina kÀnslor du har, Ferferi. Thanks for sharing. Har du Àven tankar?

Ferferi
13 years ago
Reply to  Nils

Och den hĂ€r kommentaren gjorde att jag hĂ€rmed lĂ€mnar diskussionen. PĂ„hoppen och hĂ€rskarteknikerna nĂ€r jag försöker föra en vettig diskussion hĂ€r Ă€r inte okej i min mening. Jag behandlar inte SDare pĂ„ min blogg pĂ„ det hĂ€r viset. Jag vet faktiskt inte vad du försöker antyda med din kommentar. Men sĂ€rskilt vĂ€nlig Ă€r den inte, vilket Ă€r problemet bland vissa, lĂ„ngt ifrĂ„n alla, hĂ€r inne. Du Nils tillsammans med ett par andra hĂ€r inne och andra SD-sidor Ă€r för elaka och oresonabla för SDs bĂ€sta. Ta dina andra partianhĂ€ngare som Morten och FF som exempel och lĂ€r dig, sĂ„ kanske… Read more »

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Ferferi

Det bliver nĂŠppe nĂždvendigt. Tid er jo en begrĂŠnset ressource.

PBr.
PBr.
13 years ago
Reply to  Ferferi
Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Haarder giver Vesselbo tĂžrt pĂ„ http://jp.dk/indland/indland_politik/article2190019.ece Bertel Haarder skoser Eyvind Vesselbo Offentliggjort 21.09.10 kl. 07:57 – Jeg er ikke enig. Jeg gennemfĂžrte et ti Ă„r gammelt [!!!] VK-oplĂŠg om indvandrings- og flygtningepolitik forfattet af Helge Adam MĂžller (K) og Birthe RĂžnn Hornbech (V). Det blev sĂ„ med ganske fĂ„ ĂŠndringer gennemfĂžrt. … Han minder om, at Eyvind Vesselbo som statistiker pĂ„pegede problemet med stor indvandring … [ Ja, hvilken side stĂ„r ham Vesselbo egentlig pĂ„? Nu mĂ„ han sgu da snart bestemme sig. Han var da netop selv en af hovedkrĂŠfterne i at fĂ„ en masse almindelige danskere til at… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Bjovulf

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2189825.ece

Venstre tager afstand fra Vesselbos kritik

Offentliggjort 20.09.10 kl. 21:17

Vi stemmer kun for stramninger, som er nĂždvendige, lyder det fra Venstres politiske ordfĂžrer.

Venstres politiske ordfĂžrer Peter Christensen tager stor afstand fra partifĂŠllen Eyvind Vesselbos udtalelser om, at regeringen er blevet svĂŠkket af pres fra stĂžttepartiet Dansk Folkeparti.

….

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Bjovulf

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2189886.ece

Dansk Folkeparti afviser Vesselbo

Offentliggjort 20.09.10 kl. 22:01

Regeringen har brug for hjélp, hvis indvandrepolitiken bliver for slap, lyder det fra Dansk Folkeparti. [ 😀 ]

Ikke overraskende lander venstremanden Ejvind Vesselbos kritik pÄ stenet jord hos Dansk Folkeparti.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Jag fick ett anonymt mail tidigare i natt. Det löd sĂ„ hĂ€r: Du Ă€r uthĂ€ngd pĂ„ en sida med hackade uppgifter om Sverigedemokraterna. (HĂ€r var mina personliga uppgifter) TĂ€nkte bara informera dig sĂ„ du vet. Du behöver inte oroa dig, dina uppgifter kommer inte att spridas av mig. Kollade lite snabbt och kĂ€nde igen din mailadress frĂ„n bl.a. Politiskt Inkorrekt m.fl. och tĂ€nkte varna dig sĂ„ du vet om det. /En vĂ€n SĂ„ vi kan förmodligen se fram emot ökat vĂ„ld och fler hot mot oss SD:are framöver. Ett sĂ€tt att motverka det kan vara om omvĂ€rlden har sina ögon… Read more »

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Robin.

Du er ikke alene om at lide den skĂŠbne, i Danmark er der ogsĂ„ mange julelege begĂ„et af det yderste venstre. Fx kan man finde pĂ„ at manipulere lĂŠserbreve, der er indsendt under fuld adresse og lĂŠgge den nye “version” ud i propagandablade og pĂ„ netsider af den type, der lĂŠses af voldelige elementer. ForhĂ„bentlg ogsĂ„ af politiet.

Men vi lever da alle endnu.

Casper | Borgerlig bums

Bjovulf: “Man skulle nĂŠsten tro, at de havde vĂŠret pĂ„ det samme socialdemokratiske “charmekursus”” Det tror jeg rent faktisk at de har. Jeg har oplevet Veronica Palm holde tale i MalmĂž, og hun var endnu mere langsom og pĂŠdagogisk-nedladende end Mona. Jeg er sikker pĂ„ at de har et internt partikursus hvor de lĂŠrer at tale sĂ„dan. Det giver vel ogsĂ„ pote hos de vĂŠlgere der synes samfundet bĂžr vĂŠre en slags forvokset folkeskole eller bĂžrnehave. Da valgdistrikterne er bittesmĂ„ i Sverige, kan man virkelig se ghettoer: HerrgĂ„rden, MalmĂž Ăžst 88 % til socialdemokraterne, valdeltagelse 47 % (HerrgĂ„rden – vĂ€rst… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Aha, ja, det forklarer jo en hel del 😉

Flere andre kvindelige danske socialdemokrater har ogsÄ haft en tendens til at tale pÄ denne
overdrevent “tydelige”, langsomme mĂ„de – lige nu kan jeg komme i tanke om Birthe Weiss,
Helle Degn og Jytte Hilden. MĂ„ske fordi de var i kaffeklub med Ritt? 😀

Ja, interessante forskelle pÄ DK og Sverige.

Nordbo
Nordbo
13 years ago

Nu tycker jag hetsen mot SD börjar bli rent skrÀmmande. Media har hetsat folk i flera veckor och genom sin rapportering fortsÀtter hetsen hÄller fortfarande pÄ. Vad hÄller de pÄ med? Vill de att nÄgon galning ska mörda nÄgon frÄn SD? Det verkar som om de har förlorat all sans. SD kommer ju in i riksdagen genom ett demokratiskt val.

NĂ„gra exempel:

Det första jag ser hos DN:
http://www.dn.se/sthlm/sergels-torg-fyllt-av-demonstranter-mot-sd-1.1174212

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sorgetag-mot-rasism-i-goteborg-1.1174240

Expressen:
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2144245/massmanifestation-mot-rasism-i-stockholm

Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7820435.ab

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Nordbo

Nordbo.

Jeg har lÊst de artikler, du linker til, og ogsÄ jeg finder indholdet uhyggeligt. Dette er jo hysteri.

Ang. vore demokratier, mener jeg, at de blev reduceret til lidt pynt og ikke meget mere, da vi kom under Lissabontraktaten. Der er tilsyneladende intet omrÄde, som EU/Bruxelles ikke kan blande sig i og herske over. De overnationale domstole er bestemt heller ikke betryggende. Meget langtfra endda.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago

Fredrik Reinfelt nyss pĂ„ SVT1, apropĂ„ ett möjligt nederlag i frĂ„gan om svenska trupper i Afganistan: “Jag sa till folket att om vi inte fĂ„r egen majoritet blir det mera komplicerat”. Smaka pĂ„ det: ” Jag sa till folket..” L’Etat c’est moi. Kanske bĂ€st att inte lĂ„ta folket rösta – Ă„tminstone inte de som har den dĂ„liga smaken att rösta pĂ„ SD.

Nils
Nils
13 years ago

Sverige er et feudalt bureaukrati styret af erhversinteresser i favntag med statens egeninteresse. Det altfor store parlament er langt nede i magtpyramiden. Landets politiske topledere, der sammen med en rendestensavis tramper pĂ„ en stemmeseddel, er jo ikke magthavere – de er magtens udskiftelige assessoirer. Demokrati er opfundet og udviklet og ophĂžjet til noget sĂŠrligt af “eliten” i vores samfund, men hvor er den elite nu? Jeg tror ikke lĂŠngere demokratiet har opbakning blandt samfundets Ăžverste lag, og det skyldes at staten har nĂ„et en kritisk masse og antallet af dens klienter har samtidig nĂ„et et kritisk antal, hvorefter den bliver… Read more »

JensH
JensH
13 years ago

Og sĂ„ vĂ„gnede Venstremanden Eyvind Vessselbo op af sin dĂžs, og kom igen-igen i tanke om at han skam er en ‘anstĂŠndig borgerlig’, som har det meget skidt med at skulle arbejde sammen med DF. Den modvilje fĂžler han nu pludselig trang til at dele med Sveriges radio:

“Vesselbo: Drop Sverigedemokraterna
Eyvind Vesselbo (V) opfordrer Sveriges statsminister til ikke at arbejde sammen med Sverigedemokraterna. Han mener samarbejdet med DF er gĂ„et for langt.”

http://www.information.dk/telegram/245297

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  JensH

Jamen, det er jo nĂŠrmest enfoldigt. Jeg kan ikke lade vĂŠre med at smile af den tante mand – og flere af hans slags – der snakker og snakker sĂ„ meget om dialog – men i praksis opfordrer til det modsatte nĂ„r det ikke lige passer ham/dem. Kryds i mĂžllen. OgsĂ„ derfor er det skĂžnt at se at SD kom ind i Riksdagen- pĂ„ trods – af de mange dialog prĂŠdikende politikere, som ikke vil dialog med andre end dem de er enige med..

Ole Burde
Ole Burde
13 years ago

Politik er ikke saa forskellig fra krig som det umiddelbart ser ud til : Efter at vaere brudt gennem fjendens forsvarslinjer maa SD nu (bla.) ogsaa taenke over hvordan de bedst kan vedligeholde INITIATIVET . Eftersom de ikke er staerke nok til at angribe fjendens velforskansede magtpositioner , er det maaske relevant at taenke over hvor man kan goere mest skade mod de dele af fjendens infrastuktur som overhovedet ikke forventer at komme under angreb . Konsensus-samfundet har opbygget et net af politiske monopoler ,hvoraf nogen maa vaere forholdsvis nemme at afmaskere . Hvordan kan det feks vaere LOVLIGT at… Read more »

Mette
Mette
13 years ago
Reply to  Ole Burde

Klogt skrevet. Det mÄ vÊre muligt at kalde den slags for racisme.

annonym
annonym
13 years ago
Reply to  Ole Burde

Nemlig! Clausewits ord om at “krig er politik fortsat med andre midler” gĂŠlder ogsĂ„ den anden vej; politik er krig udkĂŠmpet med andre midler.

Og det kan udstrÊkkes til andre livsomrÄder sÄsom forretning, familie og meget andet.

Det er vÊrd at huske pÄ nÄr man analysere pÄ hvad ens modstanders nÊste trÊk kan tÊnkes at blive.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Ole Burde

Jeg er ret optimistisk mht SD, idet vi nu ser at mange af de politikere der har importeret en masse mennesker udefra – fra udemokratiske og i flere tilfĂŠlde teokratiske lande – nu ikke vil i dialog med et svensk , demokratisk parti. Det tror jeg godt kan animere en del mennesker til at stĂžtte op om SD. Import af en masse mennesker – og nul samarbejde med en stĂžrre gruppe svenskere. Det gĂ„r altsĂ„ ikke.

Arvid Bengtsson
Arvid Bengtsson
13 years ago

SĂ„ hĂ€r röstade man i det “multikulturella” Rinkeby: http://www.val.se/val/val2010/valnatt/R/valdistrikt/01/80/4127/index.html De “rödgröna” fick 87,5% av rösterna. Man kan ju förstĂ„ varför dessa partier vill elda pĂ„ massinvandringen, men det Ă€r obegripligt varför de “borgliga” gör detsamma. Och notera att valdeltagandet var endast strax över 50%. TĂ€nk nĂ€r man lyckas mobilisera alla dessa vĂ€ljare. Socialiststyre med muslims touch för all framtid?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
13 years ago

Nuvel, Wallraff har kun skrevet forordet til omtalte bog, og en svale gÞr som bekendt ingen sommer, men alligevel, nÄr selv mennesker som Wallraff kan komme en smule til fornuft, er der da hÄb forude.

Det kan selvfÞlgelig skyldes, at selv det normalt politisk korrekte Spiegel, i Spiegel-TV har taget de mest skrupskÞre islamister, salafisterne, ved vingebenet (sÄdan ud over, hvad salafisterne selv klarede).

NÄr selv Tyskland er pÄ vej, er der ogsÄ hÄb for Sverige. Nogen der ved, hvordan stÄr det i Þvrigt til med valget i Malmö?

Henrik Petersen
Henrik Petersen
13 years ago

EfterhÄnden mangler vel kun Tyskland et ordentligt hÞjreparti.
SĂ„ er det til gengĂŠld opmuntrende, at Ă©n af venstreflĂžjens darlings, GĂŒnter Wallraff, har taget bladet fra munden, skrevet en bog betitlet ‘Ehrenmord’, og opfatter tĂžrklĂŠdet som symbol pĂ„ undertrykkelse (kilde, pi-news.net, som altid).

Victor
Victor
13 years ago

Det er nu ikke nogen nyhed. For et par Ă„r siden blev han bedt om at vĂŠre med i en stĂžttekreds for en ny moske i hans hjemby. Hans svar var, at det ville han da gerne – hvis han mĂ„tte lĂŠse op af “De sataniske Vers” nĂ„r den stod fĂŠrdig.

Mette
Mette
13 years ago

Ha! Ritts sþdme. 🙂

Tak for linkene, som er velkomne, nÄr man ikke ser tv. Jeg lagde i indslaget om Europa, der marcherer mod hÞjre, mÊrke til, at Lykketoft udtalte, at de nordiske velfÊrdssamfund blev bygget op pÄ de meget homogene befokninger. Det er jo det, jeg har skrevet sÄ mange gange, at jeg ikke mere gider, og nu er Lykketoft sÄ efter ti Är nÄet frem til det samme. Og har bidraget kraftigt til at ÞdelÊgge denne homogenitet.

Victor
Victor
13 years ago

Jeg hĂžrte den svenske radioavis her til morgen. Her interviewede man en anden etnisk socialdemokrat fra Kista, som kom med en interessant oplysning: Stemmeprocenten i den bebyggelse havde vĂŠret godt 50 pct.

Det er set fĂžr – bl.a. pĂ„ NĂžrrebro – og er isĂŠr interessant fordi den her sofavĂŠlger-attitude i dĂ©n grad tager luften ud af bestrĂŠbelserne pĂ„ at gĂžre de etniske mindretal til en stemmeblok.

NÄr resultaterne fra de indvandrertÊtte omrÄder kommer ud, er det et af de tal, man skal holde Þje med.

annonym
annonym
13 years ago

Ferferi:

“Jag tror verkligen starkt pĂ„ att de som röstat för partiet inte riktigt lĂ€st deras manifest och allt som de stĂ„r för. Jag vill i alla fall tro det.”

Hvis du har taget den beslutning, “Jag vill i alla fall tro det.”, sĂ„ har du lizzom udelukket andre muligheder, ikk?

Ferferi
13 years ago
Reply to  annonym

Du har mycket rĂ€tt i det du sĂ€ger. SjĂ€lvklart fungerar det hĂ€r Ă„t bĂ„da hĂ„llen. MĂ„nga som röstar blĂ„tt/rött/grönt som sĂ€kert inte heller Ă€r pĂ„lĂ€sta. Det Ă€r fel av mig att uttrycka mig sĂ„, det Ă€r att dumförklara. Stundens hetta och förargelse för min personliga del. Jag har förklarat mina tankar lite tydligare hĂ€r i ett nytt inlĂ€gg. Med all respekt sĂ„ kopierar jag in det hĂ€r Ă„terigen, sedan fĂ„r ni gĂ€rna komma till bloggen och kommentera om ni kĂ€nner för det: “KĂ€rnan av problemet kring gĂ„rdagens rabalder Jag har fĂ„tt nĂ„gra kommentar pĂ„ mitt nedanstĂ„ende inlĂ€gg som argumenterar emot… Read more »

annonym
annonym
13 years ago
Reply to  Ferferi

Dit indlĂŠg lĂŠgger egentligt op til et lĂŠngere svar. Det er jeg ikke i stand til, at producere right away. I stedet fĂ„r du en kort kommentar som sĂ„ ogsĂ„ er min mening. Hvis man i en offentlig polemik vil gĂžre et eller andet gĂŠldende, i det her tilfĂŠlde at SD og DF er fremmedfjendske,racistiske etc. sĂ„ hviler “bevis” byrden pĂ„ den der vil gĂžre synspunktet gĂŠldende. Der er ikke nogen myndighed der hĂ„ndhĂŠver dette. Det betyde, at skal der komme en straf for at overtrĂŠde denne regel, sĂ„ mĂ„ den komme ved, at de der fremsĂŠtter dem mister opbakning… Read more »

annonym
annonym
13 years ago
Reply to  annonym

ps. Du er velkommen til at lÊgge min kommentar pÄ din blog.

Liva
Liva
13 years ago

Jeg hĂžrte godt hvad Lykketoft sagde i aftes. Ham der gĂ„r sĂ„ meget op i tonen.. haha.. Fhv. udenrigsmedister Uffe kaldte ved samme lejlighed SD for ildelugtende. SĂ„ meget for tonen – og det er to store danske politikere der siger sĂ„dan.

Johansen
Johansen
13 years ago
Reply to  Liva

Det er ikke store danske politikere, som siger sÄdan. Det er mandslinge, der afslÞrer sig selv som sÄdan med deres moraliserende dÞmmesyge.

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Johansen

Jo, det er store danske politikere – og de har – kan vi se – det lidt svĂŠrt med dobbeltmoralen. Men dem om det. : )

Det er virkelig en fest og et frisk pust over Norden, at SD nu har fĂ„et foden indenfor i den svenske Riksdag. 🙂

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Liva

U-Lykketoft & Ælle-BĂŠlleman er totalt blĂŠste og uvidende om de barske realiteter ude i det virkelige Sverige, fjernt fra elite-ghettoerne – den eneste fornuftige i det TV-studie, hvor de normalt sidder med deres ynkelige, selvsmagende “ekspert”-kommentarer, er sgu Martin Krasnik 😉 Det er da en guds nĂ„de, at ingen af de to selvfgode narrehatte nogensinde blev statsministeri DK. Men i det mindste kunne de da blive enige med Martin K, som dog var for fin til selv at nĂŠvne navnet, om at Mona Sahlin mindede dem om Ritt Bjerregaard i DK – “dog uden Ritt’s sĂždme” , som Uffe-manden sarkastisk… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Bjovulf

@ Bjovulf

“Jeg regner med at lĂŠgge denne superperle op pĂ„ YouTube senere ;-)”

Ja, ku’ du ikke det ? – Og sĂ„ annoncere det i denne trĂ„d ?

– – –

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Morten - - -

Your wish is my command, Sir Morten 😉

http://www.youtube.com/watch?v=wPRAWIdrKGo Kort version

http://www.youtube.com/watch?v=9KBtTkxnBVw Den lange version –

selv Lykketoft kan ikke holde masken, da alle i studiet ved lige nĂžjagtigt,
hvem Martin Krasnik henviser til 😀

Liva
Liva
13 years ago
Reply to  Bjovulf

Ja, hvorfor dog stemme pĂ„ kvindelige partiledere, der opfĂžrer sig som hovne solkonger. SĂ„ kan man lige sĂ„ godt stemme pĂ„ en sympatisk politiker med tap – som ikke agerer Ludvig den 14.

Liva
Liva
13 years ago

Stort tillykke til Sverige og svenskere med det nye parti i Riksdagen. 🙂

Emeritus
Emeritus
13 years ago

Til Ferferi.
Mit citat ovenfor stammer for resten sÀrskilt fra dig. Men i modsÊtning til dig er jeg ikke sÀrskilt humant indstillet.
Det sÀrskilt humana fÞrer efter min mening alt for mange ulykker med sig.

Med venlig hilsen

Slyrgraff
Slyrgraff
13 years ago

At den dysfunktionelle kleptoman Mona Sahlin ikke blev statsminister, viser at Gud stadig holder hÄnden over Sverige!

Emeritus
Emeritus
13 years ago

‘…Sverigedemokraterna stĂ„r inte alla gĂ„nger för sĂ€rskilt humana Ă„sikter. Snarare tvĂ€rtom…’

Ja, men hvad mĂ„ mine gamle, trĂŠtte Ăžjne ikke lĂŠse: ‘…sĂ€rskilt humana Ă„sikter…’ Hold da op – i politik.
Ingen politiske partier har da ‘…sĂ€rskilt humana Ă„sikter…’. Hvis de virkelig pĂ„stĂ„r, at de har, kan man
troligt gÄ ud fra, at deres Äsikter er alt annat end humana.
Vor herre bevares.
Se dog pÄ behandlingen af SD. Se dog pÄ plakaterne. Alt det, de syv partier beskylder SD for, er de selv i ord og gerning.
De forlanger pĂŠnhed, men er ikke pĂŠne selv. Indbildning. Indbildskhed.

Med venlig hilsen

JensH
JensH
13 years ago

@steen Bare nogle strĂžtanker… Har SD egentlig nogen interesse i at komme med ind i magtens cirkler sĂ„ kort fĂžr lukketid??? Den Svenske Multikultur bryder alligevel sammen under alle omstĂŠndigheder, og det kan SD alligevel ikke ĂŠndre pĂ„ med sine sĂžlle 5,7 procent?? Hvis Reinfeldt brĂžd sit lĂžfte for valgkampen og baserede sin regering pĂ„ SD, sĂ„ ville SD vel allerhĂžjest fĂ„ et par symbolske lunser, men intet der afgĂžrende kunne ĂŠndre det Svenske samfunds diskurs?? Ved ikke at vĂŠre ‘fedtet ind’ i magtens tunge Ă„g kan SD fremtrĂŠde som alternativet (dem der fik ret) til den hidtige nomenklatura nĂ„r… Read more »

Henrik Petersen
Henrik Petersen
13 years ago

Stort tillykke til SD. og til alle de svenskere som viste mod til at give deres mening til kende trods aristokratiets og alle de feje medlÞberes had og hetzkampagne imod patrioterne. Ferferi, har du nogensinde prÞvet at tÊnke selv istedet for bevidstlÞst at efterplapre alle fraserne som du er blevet hjernevasket med ? Yes,mona muslim til mog i somalia. SÄ kan hun rigtig fÄ lejlighed til at fryde sig over og nyde muhammedanernes vidunderlige skikke !

Gotiska Klubben
13 years ago

Tack Danmark!

Victor
Victor
13 years ago

OT

Hvad synes I om denne artikel i Politiken?:

“Dansk Folkeparti er det hemmelige ja-parti”

http://politiken.dk/debat/analyse/1062420/dansk-folkeparti-er-det-hemmelige-ja-parti/

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
Reply to  Victor

En stor del af det, der kan bruges til at svÊrte DF stÄr vist i Politiken.
Det er set herfra ikke fordi avisen er uenig i opbakning bag EU ytringerne stÄr trykt. SÄ vidt jeg ved.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
13 years ago

Ferferi, up yours!!! Du kan följa med MÄna Muslim till Mogadishu!

Ferferi
13 years ago
Reply to  Robin Shadowes

Haha trevligt att vi kan föra en diskussion Robin. Jag tyckte de andra kom med bra och vettiga svar, men du dÀremot borde kanske fundera pÄ hur du framstÀller dig sjÀlv och dina politiska vÀrderingar?

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago

Mona Muslim som ambassadþr i Mogadishu 😀

Ja, det burde man nok kunne finde en ganske stor majoritet for –
og sĂ„ kan hun jo passende selv fĂ„ “kulturberikningen” at fĂžle
pĂ„ egen krop – for Ă©n gangs skyld!

“Åh, Mona, Mona, Mona – hvornĂ„r kommer den dag? …. lalalalalalaa”

Bjovulf
Bjovulf
13 years ago
Reply to  Bjovulf

http://www.youtube.com/watch?v=QTpGD4M7r9c

Ha, man burde jo skrive en helt ny opdateret non-PK tekst om Mona Muslim
pĂ„ denne velkendte melodi 😀

Ferferi
13 years ago

Ja det dĂ€r gick ju inte sĂ„ bra, med SD in i riksdagen alltsĂ„. Jag tror verkligen starkt pĂ„ att de som röstat för partiet inte riktigt lĂ€st deras manifest och allt som de stĂ„r för. Jag vill i alla fall tro det. För Sverigedemokraterna stĂ„r inte alla gĂ„nger för sĂ€rskilt humana Ă„sikter. Snarare tvĂ€rtom. SjĂ€lvklart finns dĂ€r ett par punkter jag kan hĂ„lla med om, men sĂ„ dĂ€r Ă€r det ju alltid. Oavsett parti. Nu Ă€r mitt hopp pĂ„ att Miljöpartiet gĂ„r med pĂ„ ett samarbete. Kom igen Mp! För som det Ă€r nu anser jag att ingen av… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
13 years ago
Reply to  Ferferi
Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  Ferferi

KĂŠre Ferferi “Men kanske, kanske kan SD föra nĂ„got gott med sig? Kanske öppnar vi upp för diskussion. För förstĂ„else. För bĂ€ttre integration.” Ja. SelvfĂžlgelig. Dynamik skabes kun mellem komplementĂŠre modpoler. OgsĂ„ demokratisk dynamik, naturligvis. Frygt derfor fravĂŠr af polaritet. Polarisering, derimod, som hindring er kun en overgang – en nyttig overgang tilmed. For vellykket udvikling finder netop sted gennem overvindelse af forhindringer. Du tror det nĂŠppe, men Danmark – det forfĂŠrdelige Danmark – er Europa-mester i integration! Ikke Sverige: Danmark. MĂ„lt pĂ„ alle parametre … Gid Sverige ogsĂ„ snart vil forstĂ„, hvordan dĂ©t nu kan hĂŠnge sammen 🙂 Jeg… Read more »

Ferferi
13 years ago
Reply to  Morten - - -

Tack Morten för ditt svar, lÀngre ner i kommentarsfÀltet har jag svarat, samt gjort ett nytt inlÀgg pÄ min blogg om frÄgan.

FF
FF
13 years ago
Reply to  Ferferi

Det er en politisk analyse som snur virkeligheten pĂ„ hodet. Grunnen til at det politiske establishment har undertrykt SD, skyldes selvfĂžlgelig ikke at de ikke tror at SD har et stort potensiale til framgang blandt velgerne. Årsaken til undertrykkelsen av demokratiet i Sverige, er at elitens statistisk og analyser forteller dem at SD har et stort velgerpotensiale! Det finnes ikke noen annen mulig forklaring. Det er ingen i den svenske eliten eller i svenske presse som i ramme alvor tror pĂ„ de demoniserende og hatske analysene de gĂ„r offentlig ut med. Det er helt klart tale om dobbelt bokfĂžring her.… Read more »

Ferferi
13 years ago
Reply to  FF

FF, tack för ditt uttömmande svar. Du har vĂ€ldigt rĂ€tt i det du sĂ€ger. Tack Medias och politikernas ignorans och censur har Ă€ven enligt mig varit oacceptabelt- det Ă€r inte sĂ„ en demokrati ska vara. Vi ska alla fĂ„ yttra vĂ„ra Ă„sikter. Det Ă€r Ă€ven det mitt problem ligger. Jag Ă€r medveten om SDs valfrĂ„gor. HĂ„ller, tro det eller ej, med nĂ„gra av punkterna. Exempelvis den om Ă€ldrevĂ„rden. Tycker vi idag behandlar vĂ„ra Ă€ldre hĂ€r i Sverige alldeles för illa! Men det som skrĂ€mmer mig Ă€r nolltoleransen kring islamfrĂ„gan, Ă€ven det en yttrandefrihet i min mening. Det Ă€r med det… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
13 years ago
Reply to  FF

@ FF

Denne kommentar af Partilös pĂ„ netop Ferferi’s blog kunne udlĂŠgges, som du beskriver det:

Jag röstade inte pÄ SD, men jag kan till en viss grÀns förstÄ dom som gjorde det.

Det er ikke acceptabelt for den almindelige svensker, der er dybt rystet af den ekstremt hĂ„rde tone i den svenske debat, at stemme pĂ„ SD. Men det kan blive det …

– – –

ylva
ylva
13 years ago
Reply to  Ferferi

“Det gick inte sĂ„ bra det dĂ€r”, “Inte lĂ€st deras partiprogram” och “Vill jag veta vilka som röstade pĂ„ SD bland mina vĂ€nner”? = Trams!
Det gick jÀttebra! De kom in i riksdagen. Jag har iaf lÀst deras program, deras tillÀggsprogram ocksÄ. Mycket mer humant Àn du anar.
Varför ska du veta vad folk röstat pÄ?! Har andra med det att göra? Upphör med mobbingen av SD!

Ferferi
13 years ago
Reply to  ylva

SnĂ€lla Ylva, jag fĂ„r vĂ€l tycka att det inte gick bra, valresultatet, om jag Ă€r emot det som hĂ€nde? LikavĂ€l som du hade fĂ„tt tycka det om motsatsen hade skett? Är inte det naturligt? LĂ€st partiprogrammet: Av vissa mail jag fĂ„tt sĂ„ Ă€r det uppenbart att vissa inte lĂ€st SDs valmanifest, men jag vet. Det dĂ€r kan ske Ă„t bĂ„da hĂ„llen och jag har redan svarat pĂ„ det hĂ€r lĂ€ngre ner om du lĂ€ser igenom kommentarerna. Som jag sa alltsĂ„, Ă€ven mĂ„nga andra som röstar rött/blĂ„tt/grönt har inte alltid lĂ€st igenom valfrĂ„gorna, jag tycker det hĂ€r Ă€r fel. Och att… Read more »

69
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x