30
dec
Seneste opdatering: 30/12-15 kl. 1417
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Jeg fik en mail fra Norge:

Når kommer det noe seriøst? Jeg er innom Snaphanen fra tid til annen, men det finnes svært lite egenprodusert som er verdt å lese. Jeg regner ikke med at bilder og stemningsfoto, klipp og lim fra andre websider eller nyheter uten analyse, youtube-klipp fra anti-islamister fra andre land skal bygge opp om en særlig beskjed eller strategi fra deres side. Mens andre informasjonskanaler kjører de fleste aktuelle saker, og Snaphanen ikke lenger kommer med solide analyser men hele tiden poster saker med linker til alt som postes på nett uten henvisninger eller diskusjon – hva? Mainstream dansk media er i ferd med å ta dere igjen. Leser i dag heller Jyllandsposten eller Berlinske for informasjon om temaene dere brenner for. Kanskje bedre å omformulere hele poenget bak Snaphanen.dk

Den rører ved en hel del tanker, jeg selv har gjort mig selv i lang tid. Kan én person i tolv år drive en “avis” der udkommer hver dag. Jeg har tit spurgt mig selv, hvad jeg ‘har gang i’, og så har jeg måttet vente, til jeg syntes jeg vidste det igen. I årevis har jeg af og til spurgt mig selv, hvordan jeg slap ud af dette her på en pæn måde. Jeg er en potentiel flygtning, jeg er som J.F.Willumsen, der ikke var arkitekt, men byggede flere huse alligevel.

Vi befinder os også i en tid, hvor store blogs har mange medarbejdere, hvor enmandsblogs bliver for smalle og konjunkturfølsomme. Med det mener jeg f.eks. at to gange på hospitalet på et år som i år, så er man allerede noget ude af billedet, og så er der det lystbetonede, som jeg ikke kan se bort fra.

At skrive lange klamamser om politik, har jeg gjort, men det er ikke et af mine åbenlyse talenter, jeg har aldrig bildt mig det ind. Man skal holde mere af politik og politikere end jeg, for at gøre det. Jeg må dog have været flittig, for folk tiltaler mig af og til i flertal, men man kan vågne op om morgenen og tænke med en vis lede: “Åh, hvad har jeg nu ment igår?”

Vi lever, som jeg har skrevet, midt i en opinionstid, og det bliver meget hurtigt alt for meget. Jeg vil hellere gå rundt i København og  fotografere, end mene noget om politik. Douglas Murray længtes for nylig tilbage til sin egentlige interesse, litteraturen, og jeg kender mange der  hellere end gerne vil slippe for at skulle kæmpe for deres land og deres børns fremtid og komme videre med ‘det egentlige liv.’ Murray mente ikke, situationen tillod det. Jeg mener det heller ikke, jeg kommer selv fra kunsten, og vil egentlig helst tilbage.

Jeg kender udmærket mine evners begrænsning. Jeg kan se en historie ud af hundreder, som indeholder noget ud over sig selv og som ikke står i enhver nordisk avis. Jeg er så god til at, at jeg af og til har haft den halve forside på Document.no, der har bedre plads end denne ‘Tora-rulle’. Jeg kan se på mine historiers spredning, at jeg er god til det. Jeg kan flere sprog end den gennemsnitlige journalist, jeg kan altså oversætte og formidle. Jeg har gode kilder og forbindelser. Jeg kan fotografere. Det er i det store hele det.

Det har dog rakt til en hel del, vil jeg mene. Introduktionen af personer og bøger længe inden de er dukket op i danske eller norske medier. Thilo Sarazzin, Hamed Abdel Samad, Wafa Sultan, Fjordman, Tommy Robinson, Tino Sanadaji, Theodore Dalrymple, Lars Vilks, Robert Redeker og rækken er efterhånden meget, meget lang. De fleste af dem har jeg mødt. Og så er der Julia Caesar, der har skrevet sig op iblandt Sveriges 100 vigtigste opinionsdannere her, ikke at forglemme. Jeg har leveret tonsvis af historier til MSM, jeg genkender dem nogle dage efter, men jeg blir selvfølgelig aldrig krediteret.

Det har også rakt til “kioskbaskere”. Breivik og Taimour Abdulwahab havde jeg med navn og foto længe inden de fleste MSM kilder. Se posterne fra samme aften. Jeg afslørede Lars Hedegaards attentatmand. Det er sjovt at lege tabloid for et døgn og være bedre til det end tabloiderne. Jeg kan finde en hvilken som helst morder eller voldtægtsmand, som svenske medier skjuler identiteten på.

Kan det fylde en blog hver dag i tolv år selv med læserbidrag? Knap og nap vel. Man kan også blive træt, for det er tidsprævende at holde et vist niveau. Enhver må have indåndinger og udåndinger, og jeg er, som jeg tidligere har skrevet, et modvilligt politiseret menneske. Jeg betragter det som en ulykke, at politikerne ved deres fatale fejlskøn har politiseret befolkningerne. Da jeg samtidigt har svært ved at gøre noget, jeg ikke har lyst til, ligger der her et åbenlyst dilemma indbygget.

Kan man gøre det på en anden nåde? Man kan gøre det på mange andre måder, men til januar starter Document.dk, et flermandsforetagende hvor jeg håber, jeg kan bruge mine niche-evner. Programforklaring og medarbejdere må vente lidt endnu. Hvordan jeg kombinerer det med denne blog, vil nok løse sig efter nogle måneder.

Til mailskriveren vil jeg sige, at jeg ikke er ked af at få den, fordi den rammer noget relevant, skønt den måske ikke er ganske retfærdig. Jeg betragter f.eks. selvproducerede videos og fotos som egenproduceret stof i sin eget ret. Lige så vel som jeg ikke behøver at have skrevet noget selv, for at finde det interessant, behøver det jeg laver heller ikke handle om politik. Føler jeg for det, er det nok for mig. Instinktet bestemmer en hel del, og jeg gør kun hvad der passer mig i øjeblikket.

Jeg har som humlebien fløjet i tolv år, selvom jeg egentlig ikke kunne, men det betyder ikke, jeg skal blive ved med at flyve på samme måde. Vi får se til januar. Mikael Jalving sagde i marts i år til Trykkefrihedsselskabets tiårsjubilæum på Christiansborg: “Det er et beskidt erhverv, men nogen må jo gøre det.”

Jeg har gjort det i femten år, nemlig også i aviserne inden denne blog. Jeg kan ikke udelukke, at det har slidt lidt af silken af en, på den anden side er det også blevet lidt af en livsform, jeg ikke forstod i 2007 da jeg sad i en hotelbar i Bryssel med Robert Spencer, Andrew Bostom, Gates of Vienna og andre, og Spencer tog sin Mac frem og begyndte at blogge midt i selskabeligheden. I dag forstår jeg det nok bedre. Jeg tiltrækkes og frastødes, men det er svært at forlade i disse år, hvor vinden langt om længe vender. Ikke mindst i Sverige, som var den oprindelige grund til, at jeg overhovedet begyndte at skrive om politik. 1968 kunne ikke politisere mig, Sverige kunne 32 år senere. At jeg valgte Sverige som et hovedtema for 15 år siden, tør nok med dagens viden siges at være “bulls eye.”

Måske bliver bloggen her mere en legeplads og et eksperimentatium jvf. videoen med John Cleese nedenfor. Det kunne jeg håbe på. Jeg nærmer mig den alder, hvor man godt vil have lidt fred og ro, men vi går ikke imod fredelige tider. Det vil blive et problem, men så tager jeg det, når det kommer. Jeg kan sagtens forestille mig en situation i Europa, der bliver sådan at jeg ikke ønsker at være en del af den, men så er det jo bare at forføje sig.

Men tak for mailen.

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


TheReligiousCynic

Posted: 30 december 2015 - 08:47 - Svar

Det er noe meget norskt å etterlyse “noe seriøst”. Du er dansk med bravur, og da hører bisetninger med.

  snaphanen

  Posted: 30 december 2015 - 08:55 - Svar

  Måske er det. Det er også svensk, de har karakteriseret mig som “pop-höger”. Det spiller ingen rolle, jeg har ikke brug for et emblem i knaphullet.

   Ass Hat

   Posted: 30 december 2015 - 16:23 - Svar

   Det er dejligt at være populær.

  sussebassa

  Posted: 30 december 2015 - 13:48 - Svar

  ..ja, alle vi nordmenn er jo sååå seriøse.

   snaphanen

   Posted: 31 december 2015 - 13:23 - Svar

   med måde, men tak

    Marit

    Posted: 31 december 2015 - 14:00 -

    Takk, Steen ! Hold frem som du stevner. Ikke ta notis av en enslig, middelmådig nordmanns sure oppstøt !
    Vi er svært mange nordmenn som setter stor pris på Snaphanen.
    Godt og fremgangrikt nytt år ønskes deg ! 🙂

River

Posted: 30 december 2015 - 10:13 - Svar

Læser en del blogge. Rækkefølgen er Snaphanen, Uriasposten, Hodja, Avpixlet, Synopsis, Muslim Issue, osv.
Jeg har forbindelser til Sverige og har fulgt din blog i næsten alle årene og kan give dig ret i din beskrivelse af din egen indsats. Selv om så var at man henviser til andre er det også af høj værdi, selv om jeg sætter dine personlige kommentarer højest. Tak for din indsats.

  mjolly

  Posted: 31 december 2015 - 01:39 - Svar

  Det fine med snaphanen er at man slipper å lese så mange blogge, det essensielle av hva som skjer står ofte her.

   jasminum

   Posted: 31 december 2015 - 02:09 - Svar

   Du sa det, takk 🙂

Lars-Erik Eriksson

Posted: 30 december 2015 - 10:34 - Svar

Fanimig den dummaste kritik jag läst i år, och året är i praktiken slut nu!
Kanske hoppet är ute om Norge nu?
Som neo-dissident var Snaphanen en av de första infokällorna och är fortfarande en av de viktigaste.
Att överhuvud jämföra de stora drakarna med en enmansblogg är befängt från början, att jämföra enmansbloggen med flertalsbloggar som huserar en livaktig redaktion är också det tveksamt.
Brukar – som luttrad svensk – säga till alla som orkar lyssna: -Tack gode gud för danskarna! och den främste av dem är den här bloggens skapare.
Lars-Erik Eriksson

Peter Zichau

Posted: 30 december 2015 - 10:41 - Svar

Snaphanen er min daglige “avis”. Så kan man kalde den hvad man vil.
I øvrigt er mange af mainstream-bladene, i mine øjne, blevet rene tabloider. Og de har endda både statsstøtte og højtlønnede medarbejdere.

Søren Petersen

Posted: 30 december 2015 - 11:52 - Svar

Intet bør ændres på Snaphanen! ignorer venligst det norske pust, -jeg er inde et par gange om dagen og formålet er
-at orientere mig
-at få nye vinkler/nyt stof som jeg ikke har kinamands chance for at opstøve på egen hånd
-de fleste links oplever jeg som “kommenteret” af snaphanen- men måske lidt underspillet – det kan være et par linjer eller blot et adjektiv – som til gengæld siger en masse – bloggen har en meget klar og tydelig “stemme” – der er nogen i den anden ende – vi behøver ikke lange analyser – der er nok af gode analyser derude i verden –
-det er farligt at ændre i en succes- det man skal man passe på…, Snaphanen er faktisk den eneste blog jeg gider læse.. jeg har tidligere kommet en del på blogs som uriasposten, avpixlad, som bestemt er gode, men ikke lige har den profil som kan holde min interesse stangen. Snaphanen bliver aldrig triviel og mister aldrig overblikket – omvendt bliver den aldrig for fin til også at kommentere hverdagspolitik – f.eks. valgkampen i sommer
-ret sent er jeg kommet til at holde af tweets-delen nederst til højre – jeg tweeter ikke selv, men jeg kan jo læse linksene alligevel – og her er der også meget relevant stof.

FelixKrull

Posted: 30 december 2015 - 12:28 - Svar

Well, herfra skal der lyde en tak for indsatsen. Det er ikke hver dag, jeg finder noget jeg personligt synes er interessant, men det er tit nok til at jeg kommer her hver dag, for her er mange gode links, og en blogpost om dagen er langt, langt over gennemsnittet for enmandsblogs.

Lenn

Posted: 30 december 2015 - 13:26 - Svar

Åååh, nej da! Ikke lav noget om på Snaphanen, vel?! Jeg hader ændringer! Jeg gider kun læse Uriasposten og Snaphanen, af danske medier, og ellers holder jeg mig til Express, FPM, barenakedislam, thegatewaypundit, israeltoday m.fl. Dem kan afsenderen af mailen til dig jo også bare begynde at læse. Så er man globalt dækket ind, og det er man bestemt ikke, hvis man nøjes med aviser som JP, Berlingeren – for ikke at tale om nyheter fra Fjelltrollkjøping, som kunne man ligeså godt kalde de latterlige norske nettaviser som VG og Aftenposten! De handler jo kun om mat og kake! Ytringsfriheten i Norge er passé.
Noget af det fede ved denne side er, at der lægges interessante udsendelser og links ind, og engang imellem kommenterer du på noget af det, Steen. Og dine kommentarer morer mig ofte, eller får mig op af stolen af harme, når du selv giver udtryk for din egen harme over dette og hint. Dine sætningskonstruktioner er ofte sjove og opfindsomme, nogle gange harmdirrende, og det er med til at gøre læsningen til en oplevelse. Derfor vender folk også hele tiden tilbage til din side. Siden er også overskuelig, artikler er placeret under hinanden, og det er fint.
Kunne du ikke bare lade være med at ændre noget? Skal den nu til at ligne Document eller Avpixlat, som – undskyld – jeg finder så kedelige (alt for ‘pænt’ sprog, gaab!) og rodede, at jeg aldrig længere læser dem..

  snaphanen

  Posted: 30 december 2015 - 14:14 - Svar

  Tak, og nej. Fremtiden er dette http://www.document.dk/ – jeg skal bare blive ved med, hvad jeg gør, siger redaktøren. Og jeg ved jo aldrig den ene dag, hvad jeg gør den næste 🙂

   Lenn

   Posted: 31 december 2015 - 11:27 - Svar

   Haha! Super! Det er sandt: Du skal bare blive ved med at gøre, som du gør – fra dag til dag. Det er dét, vi så godt kan li’: overraskelser, men i nogenlunde samme indpakning.

invernes

Posted: 30 december 2015 - 13:46 - Svar

Jeg vil hellere gå rundt i København og fotografere, end mene noget om politik, ja samme her 🙂 men slik utviklingen er nå er det Snaphanen og de andre frie aviser plikt å opplyse folket om de demoner som vil ødelegge våre land, og legge forholdene til rette for islam.

sussebassa

Posted: 30 december 2015 - 14:37 - Svar

Kritikk ifra en nordmann…Hvem bryr seg…. “Til lags åt alle kan ingen gjera, det er so laga og må so vera”.
Jeg er her fordi jeg gjerne vil diskutere mitt grunnsyn med likesinnede, og må tilføye…er så fornøyd og glad for å få være her..mange hyggelige mennesker,,.og lærer noe nytt hver dag.
Viktig å sette snaphanen inn i et Rett perspektiv, som er.. Et diskusjonssted for Ikke pk/Kulturmarxister som kan gi uttrykk for sine meninger, Uten å risikere å bli slettet eller utstengt pga det i pk media.
IkkePK media bare øker i interesse og nødvendighet, et motstykke til pk medias propaganda som har hatt eneherskerrollen i altformange år…som mange fremdeles lider under…hjernvask.
Så får andre kalle det/mene hva de vil…
Som en “annen nordmann” trives jeg her…som Det er.

RNE

Posted: 30 december 2015 - 15:25 - Svar

Förståeligt att det kan vara för mycket för en man att skriva om politik varje dag i många år och dessutom vara i toppform hela tiden. Skulle du inte kunna ta in några medhjälpare som skriver? Själv skulle du ju kunna skriva något någon gång i veckan eller när andan faller på? Och givetvis publicera dina eminenta foton.
“Snaphanen” är ju ett väl inarbetat namn som ju vore synd om det försvann.

torstein

Posted: 30 december 2015 - 15:47 - Svar

Takk for en fin blog-side, Steen! Mange i Norge leser Snaphanen med største glede og interesse:
“So stay calm, and keep up the good work!!”

Ass Hat

Posted: 30 december 2015 - 16:23 - Svar

Det er en fornøjelse at læse bloggen. Måske nu mere end nogensinde.

samuelafugglas

Posted: 30 december 2015 - 17:14 - Svar

Tack goa och vakna Danskar att ni finns, vi får väl tillsvidare tycka synd om de stackars norrmännen.
Svenskarna plågas av skattefinansierade socialister som verkar vara på utdöende, dom formerar sig allt för dåligt, “asylanterna” sköter snart den detaljen.

Usladdet

Posted: 30 december 2015 - 19:25 - Svar

Du har all grunn til å være stolt over Snaphanen. Det at du gav oss Julia Caesar er alene en god grunn til å hylle deg. Document.dk ser spennende ut. Et riktig godt nytt år til deg!

rubb

Posted: 30 december 2015 - 20:18 - Svar

Ingen dag uten Snaphanen. Her er det en uformell og herlig tone. Du bringer viktige opplysninger om Europas tilstand til folket. Vi får se nydelige bilder fra herlige København og vakre Småland. Fortsett arbeidet. Våre etterkommere skal vite at du sa i fra.
Lykke til med 2016.

Lazze

Posted: 30 december 2015 - 21:17 - Svar

Herfra kan jeg kun udtrykke min store anderkendelse af din indsats, Steen. Du har, uanset om det har været andres eller egne værker, formået at sætte dagsordener i den løbende debat. Eller rettere fraværende debat! Håber en dag at kunne nyde en iskold og stor fadøl med dig, midt i vores vidunderlige København!

Markus Lindt

Posted: 30 december 2015 - 23:48 - Svar

Tack Steen för ditt arbete. Snaphanen är min främsta Skandinaviska nyhetskälla. Mina internationella nyheter får jag från Baronen på http://gatesofvienna.net/

Utan ni alla dissidenter skulle det bli rätt så ensamt.

Anna Svensson

Posted: 31 december 2015 - 00:32 - Svar

Ta inte åt dig det dumma mailet Steen. Vi är så många som verkligen uppskattar din idoga insats och gillar i synnerhet stämningsbilderna emellanåt! Man behöver kunna koppla av från allt elände emellanåt. Fortsätt på samma sätt som du har gjort. Det finns ju en anledning att vi “tittar in” på Snaphanen med jämna mellanrum. Och detta är helt frivilligt, kära norrman.

  sussebassa

  Posted: 31 december 2015 - 11:37 - Svar

  Enig, og bra du brukte nordman, ikke flertall, fordi vi er mange nordmenn som leser og skriver her, og liker snaphanen …slik den er.

   Anna Svensson

   Posted: 31 december 2015 - 21:32 - Svar

   Nej, det skulle aldrig falla mig in, jag syftade enbart till denna individ. jag gillar norrmän!

jasminum

Posted: 31 december 2015 - 00:54 - Svar

Jeg har liten fartstid på alternative blogger. Daglig blir det Document.no og rights.no – Deretter, om jeg har pust igjen 😉 så blir det Snaphanen.dk. Norske msm er kuttet ut, de vasker for mye. Svenske msm likeså. Et par, tre danske aviser er ok. Forøvrig sjener jeg gjerne innom tyske aviser (til tross for min elendige tysk. Men kjenner på at det er viktig å se hva som rører seg der nede i Merkels rike, samt får jo med litt om EU samtidig. Keep up det gode arbeidet og stor takk. Og kunsten i ulike former lar vi ikke gå hus forbi.

Humoral

Posted: 31 december 2015 - 14:47 - Svar

Jag vill tacka Snapshanen för 2015 och önska ett gott 2016.
Herr Snapshanen har alltid fingret i luften avsökande eller sätter det på flugskiten avslöjande.
Jag har genom åren blivit en del av Snapshanens värld med nya bekantskaper och insikter.
Gamla Danmark har alltid en kommentar, en dialog, ett utbyte av idéer, avstämt med folksjälen.

Arbeideren

Posted: 31 december 2015 - 18:11 - Svar

Hvis man er av typen som leser mainstream Dansk media så skulle man tro at 1. I Danmark utføres mediegjerningen litt bedre enn i de norske og svenske ditto 2. Journalismen har troverdighet. 3. I likhet med de svorske tar danske mediehus tar seg betalt for varene. 4. Derfor er Snaphanen er et godt alternativ hvis man vil ha de dårlige dagsferske nyhetene, gratis, spinnfritt, i den typisk danske tonen, kvass og sarkastisk. 5. Når jeg tenker meg om er det sannelig på tide å bidra litt selv, i Danmark får man jo en hel kasse pils for 50 gærninger. Spander noen bayere på Fjordman også. Uttorstig man blir der ute i flukten så vid. Godt nytt år!!

miaculpa

Posted: 1 januar 2016 - 10:14 - Svar

I Norge har vi et ordtak som lyder slik: alle monner drar. Og vi håper alle som “drar” at det gradvis monner. Hilsen miaculpa2009.

Leave a Comment