2
maj
Seneste opdatering: 2/5-10 kl. 1458
65 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

af Julia Caesar

Det pågår ett krig i medievärlden. Ett tvåfrontskrig. Det står inte som tidigare mellan tidningar som slåss om läsarna, inte alls. Det nya kriget står mellan de traditionella medierna och deras läsare. Eller mellan traditionella medier och Internet.

Inför hotet från Internet fäller traditionella media visiret. Där bakom blottas ett avgrundsdjupt förakt för läsarna. Läsarna är obildade rasister och högerextremister, våra kommentarer på Internet är ”pissrännor”. Den senaste utnämningen är ”arslen”, i Dagens Nyheter. Det vill säga den kroppsdel där skiten kommer ut.

Vi tackar för upplysningen och inser att de traditionella medierna inte vill ha oss. Låt oss kvittera med att det är ömsesidigt. Vi vill inte ha er heller. Ni har för länge sedan förverkat er trovärdighet. Under alltför lång tid har ni lindat in oss i mörkläggning och lögner. Utan att ni tycks vara medvetna om det gräver ni er egen grav med raska spadtag. Snart är ni ända nere på botten. Av jord är du kommen, jord skall du åter varda.

I århundraden har dagspressen ostört kunnat utöva sin makt och sitt åsiktsmonopol. Med självklar rätt har den tillskansat sig tolkningsföreträde, och lika självklart har den uppfostrat och korrigerat sina läsare till de rätta åsikterna. På kultursidorna har den marxist-leninistiska pekpinneadeln oemotsagd förkunnat sina trossatser i decennier. Läsarna har varit en diffus massa som bara har funnits där och haft till uppgift att hålla käften och snällt betala sin prenumeration. Någon läsarkritik värd namnet har inte existerat, eller rättare sagt aldrig släppts fram.

En demokratisk revolution

Nu är det slut med det. I dag sitter ingen journalist ostörd bakom sitt skrivbord. Folket har fått röst genom Internet och sätter hård press på traditionella media. Allt fler upptäcker nätet som alternativ källa till information. En ocensurerad världsbild blir plötsligt tillgänglig. I dag kan vem som helst som har en dator ta del av sanna och politiskt inkorrekta nyheter på nätet, och vem som helst kan börja blogga. Det är en enorm demokratisk revolution som pågår, och den har bara börjat.

Allt färre är beredda att betala för att bli manipulerade och vilseförda av traditionella media. Tidningarnas upplagor sjunker, paniken breder ut sig, marknadsstrategerna och krispsykologerna kallas in. Det är uppenbart att många journalister upplever sin maktposition hotad när läsarna stormar fram. De känner rätt. Den ÄR hotad. I den medierevolution som pågår finns inga garantier för någon att sitta kvar på orubbad piedestal.

Ett mönster är tydligt: ju mer en enskild journalist eller ett medium har investerat i en förljugen bild av verkligheten, desto svårare blir chocken och prestigeförlusten i mötet med läsarna, och desto mer aggressiv blir krigföringen. Det som pågår är en klassisk maktkamp. Ingen lämnar frivilligt ifrån sig makt. Flera medier bedriver ett lågintensivt förintelsekrig mot sina kunder. Inför valet i september pågår mobilisering i medias väpnade styrkor för att till varje pris förhindra sådana oönskade demokratiska yttringar som att riksdagens sammansättning ska spegla befolkningens politiska åsikter.

På en bild i Dagens Nyheter den 9 april riktas en pistolmynning rakt mot läsaren under rubriken ”Internet uppsving för ultrahögern”. Vi ska skjutas, är budskapet. Det är vi som är fienden. Dödsorsaken är att vi är ultrahöger hela bunten. Tack, det visste vi inte. Hotet är desto märkligare som tidningen befinner sig i djup ekonomisk kris, går med mer än 100 miljoner i förlust och är i desperat behov av varenda läsare den kan få. Samtidigt kungörs att kommentarfunktionen kommer att stängas helt på ”artiklar som vi erfarenhetsmässigt vet lockar fram rasistiska kommentarer. Till exempel artiklar om eller relaterade till invandring.”

Därmed har riksorganet DN anslagit tonen. Alla som hädanefter har synpunkter på den extremistiska invandringspolitik som förs i Sverige buntas ihop på en avskrädeshög med epitet som ”högerpopulister”, ”extremhöger”, ”främlingsfientliga”, ”tokhöger” och ”rasister”. Ja, det är värre än så. I medias ögon är vi Sverigedemokrater allihop, det absolut värsta skällsord man kan kalla någon för på denna jord.

Kris på Gefle Dagblad

På Gefle Dagblad är det kris. Illasinnade läsare översvämmar redaktionen med kritiska kommentarer. Den 18 april publicerade tidningen en i eget tycke ”helt okontroversiell artikel” om ett hem för 30 så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, det vill säga unga män som kommer till Sverige med högavlönade flyktingsmugglare och i flertalet fall varken är barn, flyktingar eller ensamma. Hemmet ska öppna i Hofors. Rubrik: ”Nu väntar de bara på barnen”. Det framgår att 27 anställda ska sköta om dessa 30 friska unga män dygnet runt och bland annat lära dem att gå och handla och laga mat.

Det tog hus i helsike bland Gefle Dagblads läsare. Kommentarerna strömmade in. Många gjorde jämförelser med personaltätheten på daghemmen och inom äldreomsorgen och de nedskärningar som all kommunal verksamhet ständigt drabbas av.

Vad gör Gefle Dagblad då? Lyssnar på läsarna och tänker efter? O nej. Istället utnämner man läsekretsen till rasister och läxar upp den med moraliserande brösttoner i en ledare den 21 april med rubriken ”Var är medkänslan?”

”Artikeln är en av de mest kommenterade på Gefle Dagblads web just nu och det är tråkigt att läsa de sedvanliga rasistiska spyorna” skriver tidningen.”Det är lätt att känna förtvivlan över att det uppenbarligen finns alltför många människor som känner noll empati med barn och ungdomar som färdats hundratals mil ensamma.”

Trots massiv utläggning av skuld och trots att ledarskribenten här tycks nära ett sammanbrott fortsätter läsarkommentarerna att strömma in i aldrig tidigare skådad omfattning. En läsare skriver:

”Frågan är inte var medkänslan är utan var det sunda förnuftet är. Det har ingenting med medkänsla att göra när man låter sig bli grundlurad av ”barn” som lyckats ta sig den långa vägen till Svea rike. Bara för att man är fattig och varit med om krig har man inte ”rätt” till att bli försörjd av den svenska befolkningen.”

En annan läsare skriver:

”Varför kommenterar ni inte det faktum att 27 personer anställs för att ta hand om 30 ungdomar. Jämför med hur det ser ut på ålderdomshem runt omkring i Sverige, så förstår ni varför många har fått nog av dessa felprioriteringar!”

Läsarna är ultrahöger

Inför anstormningen trappar Gefle Dagblad upp striden ytterligare. I en ledare den 23 april med rubriken ”Ultrahögern och nätet” förpassar tidningen nu sin läsekrets från rasistfacket till ultrahöger och konstaterar med tydligt vemod: ”Förr fick de högerextrema inte något utrymme i media, nu tar de sig det istället tack vare Internet.”

Gefle Dagblad uttrycker här en djup smärta över det outhärdliga i att alla åsikter numera får komma till uttryck. Vi förstår vinken. Läsarna borde naturligtvis ha den goda smaken att hålla tyst, som på den gamla goda tiden. Men det ska bli ännu värre:

”Det är första gången någonsin jag skickar in en kommentar, och det är för att jag är så upprörd. Jag skäms att vara svensk när jag läser denna ledare, då ni skyller på ”ultrahögern” när det är helt normala svenskar som kommenterar” skriver en läsare.

”Vi är bara en gnutta stolta över Sverige och vill inte bli överkörda” skriver en annan.

Nu råder Sturm und Drang på Gefle Dagblad. Det är inte utan att man får lust att rycka ut med en storförpackning Lambi. Men – efter ett krismöte kläcker redaktionen en genial idé: Alltihop är naturligtvis Sverigedemokraternas fel! I en artikel den 28 april med rubriken ”Kritiken kommer från SD” säger föreståndaren på ungdomshemmet, Niclas Löfgren:

”Det är inte folk från trakten som är kritiska, det är Sverigedemokrater runt om i landet.”

Kommentarerna har ”främlingsfientliga undertoner”.

Äntligen får vi klarhet. Problemet är löst. Lite vanlig rasism bara. Ingenting värt att bemöta med sakargument. De läsare som undrat över personaltätheten på ungdomshemmet och varför unga utländska män är så mycket viktigare och får kosta många gånger mer än omsorgen om barn och gamla får inga svar.

Newsmill censurerar

Debattsajten Newsmill kom till för att ge utrymme för debattinlägg från en bredare skara skribenter än den utvalda tyckarelit som har en gräddfil till de stora tidningarnas debattsidor. Läsarkommentarerna censureras av samma företag som sköter censuren i alla stora svenska media, Interaktiv Säkerhet AB i Varberg.

Nu drar sajten åt tumskruvarna på yttrandefriheten ännu hårdare. Maj Grandmo, psykolog i Uppsala, skrev den 9 april en saklig och välunderbyggd artikel med rubriken ”Vurmen för mångkulturen och sanningen”. På kort tid blev den en av Newsmills mest lästa artiklar. Först censurerades delar av texten, sedan togs den bort helt från sajten.

Newsmills motivering lyder:

”Publiceringen av artikeln ”Vurmen för mångkulturen – och sanningen” är hävd. Texten innehåller svepande och dåligt underbyggda formuleringar om det mångkulturella Sverige. Fakta blandas med vilda spekulationer på ett sätt som knappast kan sägas tillföra debatten något nytt och intressant och av vikt, men däremot underblåsa rasistiska strömningar. Den här typen av artiklar har förstås ett existensberättigande, men det är inget material som ska publiceras på Newsmill. Här ska tonen vara god och texterna väl underbyggda. Därför togs texten bort.”

Maj Grandmo skrev en ny, saklig och väl underbyggd artikel, “Sverige och yttrandefriheten”. Den refuserades. När invandringskritiker inte längre kan avfärdas som lågutbildade skalliga yngre män boende i glesbygd utan visar sig vara välartikulerade urbana akademiker – då blir det farligt.

Pissrännor och arslen

Dagens Nyheters före detta kulturchef Maria Schottenius satte en trend när hon den 7 mars myntade begreppet ”pissrännor” om läsarkommentarer på Internet. Samma tidnings medarbetare Jonas Thente tar den 23 april utvecklingen ett steg längre under rubriken ”Tiga är guld. Om arslen”. Arslen, får vi veta, det är de läsare som skriver kommentarer. De är inte bara arslen, de är kriminella.

”Problemet består i att världen är (lika) full av arslen. (…) Öppna ett forum för arslena, och de tar över fullständigt, eftersom de i allmänhet avtjänar straff för något hat- eller kvinnofridsbrott och sitter med fotboja framför datorn och har all tid i världen att kommentera whatever. (…) Jag säger bara Newsmill, som har utvecklats till just en sexårsverksamhet för arslen. Och dessutom: vad är det för jävla reporter som ser ”vad läsarna tycker” som ett rättesnöre? Är det sånt man lär sig på journalisthögskolorna? Lyssna noga på vad arslena har att säga och sträck ut tungan så långt du kan?”

Det är bara att tillägga att Jonas Thente här placerar in sig i en lång och grundmurad DN-tradition av narcissistiskt högmod, läsarförakt, hyckleri och ren lögn under den politiska korrekthetens täckmantel. Och att han är ett utmärkt svar på varför läsarna flyr traditionella medier.

Så där håller det på. I Sverige är yttrandefriheten en chimär. Klyftan mellan den mediala eliten och vanliga människor på vanliga människors arena, Internet, växer snabbt till en vallgrav. Misstroendet är ömsesidigt. Ur ett demokratiskt perspektiv är medias fientliga attityd mot läsarna ett kallt vittnesbörd om en privilegierad och självförhärligande klass som vill fortsätta utöva sin makt ostörd av den fåkunniga pöbeln.

Fördumnings-TV

Människor vill bli respekterade och tagna på allvar. Men i statstelevisionen ser man tittarna som en dum fårskock och utsätter dem för dagliga förolämpningar. SVT:s fördumningsverksamhet pågår dagligen, och det bästa man kan göra för att värna sin mentala hälsa är att iaktta strikt mediefasta. När jag någon gång knäpper på TV:n sker det i ett fåfängt hopp om att få ta del av något väsentligt.

Den 22 april var en sådan kväll. SVT Debatt skulle handla om integration. Hot stuff när nyhetsredaktionerna länge har försjunkit upp till öronhöjd i svininfluensa (som aldrig kom), vinterns snömängder, isen på Östersjön och senast askmolnet från den isländska vulkanen. Med vilken uppenbar lättnad har inte Rapport och Aktuellt välkomnat naturfenomen som osvikligt leder uppmärksamheten bort från besvärande politiska frågor! Endast naturens okontrollerade krafter kan tända glöden i Claes Elfsbergs och Anna Hedenmos ögon. Här lämnas ingen översvämning i världen obevakad – medan Sverige översvämmas av invandringsrelaterade problem som EU-rekord i våldtäkter, en dramatiskt ökande och alltmer brutal övrig våldsbrottslighet, brinnande förorter och växande etniska ghetton där ingen försörjer sig på eget arbete.

Eftersom ingen svensk TV-reporter vågar göra ett ärligt reportage om integrationsfiaskot hyr Debatt in en egyptisk stjärnreporter från al-Jazeera. Yosri Fouda heter han och framhåller för sina intervjuobjekt att han är muslim. (Reportrar brukar inte upplysa sina intervjuobjekt om sin politiska eller religiösa tro, i Sverige anses det tillhöra privatlivet).

Det är naturligtvis ett hopplöst uppdrag att dimpa ned i ett främmande land och på kort tid bilda sig en uppfattning om allting. Så Yosri Fouda har “hjälp”. Han omhändertas redan på Arlanda av en av SVT:s mest hängivna rödgardister, John Carlsson, som pekar vart Yosri ska gå och vilka Yosri ska tala med. Det är John Carlsson som drar i trådarna, Yosri är bara en inlånad marionett. Det är tydligt att Yosri har preparerats väl av sin “producent”. Ty Yosri är ingen objektiv reporter, det är han som undervisar sina intervjuobjekt i hur allting borde vara i Sverige.

Programledaren Belinda Olsson är en katastrof. Illa påläst, okunnig, klarar inte att hålla en struktur i debatten, sanslöst omedveten om vad hon sysslar med. Tror Debattredaktionen att tittarna är idioter? Jag känner jag mig förolämpad. Jag stänger av.

Döende dinosaurier

Gammelmedia sprattlar som döende dinosaurier. Undantag finns. Svenska Dagbladet markerar en annan hållning till läsarna än Dagens Nyheter. I en artikel den 11 april (”Mot strömmen i krisdebatten”) skriver SvD:s redaktionschef Martin Jönsson att tidningen ser samspelet med läsarna som ett sätt att utveckla kvalitetsjournalistiken. Att skapa en konflikt mellan papper och nät är meningslöst, menar han. Intressant i sammanhanget är att SvD är den enda storstadstidning vars upplaga ökar.

Men med enstaka undantag är det inte längre i traditionella media den intressanta debatten förs. Kan det möjligen bero på att den är förbehållen en i alla avseenden ytterst begränsad klick med åsikter som bara framkallar gäspningar, och att den absoluta majoriteten av landets befolkning är utestängd från att delta? Det är på nätet den oberoende informationen finns, det är där den vitala och intressanta debatten pågår. Bland pissrännor, arslen, ultrahöger, folkhemspopulister, rasister, islamofober, högerpopulister och – Oh my God! – Sverigedemokrater.

Tidligere kronikker: Moster och svenskheten, Sverige sjunker som en sten, Svenska massmedias moraliska bankrutt.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Allemand

Posted: 2 maj 2010 - 11:40 - Svar

Nej du, SVD är lika skitnödiga som DN, faktiskt värre. Har prenumererat på båda och hade SVD senast men gav upp då
allt består av ensidigt beröm och lika ensidig kritik. (S)(V) T debattprogram tittar jag inte på sedan långt tillbaka, precis som du säger, med så dåliga programledare kan det bara bli dåligt.

Det verkar som man slängt alla kvalitetskrav bara för att anställa bokstavstrogna. Eller är det så att den gamla regeln, man anställer ingen bättre än sig själv som gäller?

Bengt

Posted: 2 maj 2010 - 12:33 - Svar

Du är outstanding “Julia”.Varje gång jag läser dina alster är man fullständigt tagen.
Du är nätets okrönta drottning.Man blir nyfiken på vem du är.Jag har kopierat ut dina samlade
alster och låtit min 83 åriga mamma läsa och hennes gissning var “Gerda Antti”.
Bara det är ju en komplimang.Ser nu fram mot kommande söndagar.
Skulle tro att dina texter kommer att leva vidare och vara betydesfulla.
Bengt

Emeritus

Posted: 2 maj 2010 - 12:38 - Svar

OT – mere eller mindre…

En anmeldelse fra det danske medielandskab har affødt min kommentar desangående med tanke på, hvad vi møjsommeligt har opbygget og hurtigt kan miste:

Professor, dr.phil. Ole Thyssen har anmeldt Kasper Støvrings nye debatbog SAMMENHÆNGSKRAFT i weekendavisens nr.16 – april 2010 i sektion BØGER.

Det gør han mere polemisk-skeptisk, end han gør det godt. O.T.’s hovedpointe leveres på forhånd. Jeg citerer:
’Kulturkonservativt. Støvring har ikke meget tilovers for abstrakte universelle rettigheder. Men han ænser ikke, at hans egen konstruktion, nationalstaten, er lige så meget en utopisk fantasi som det universelle broderskab af verdensborgere.’

Allerede her går O.T. helt galt i byen. Det, K.S. skriver om, har intet med utopisk fantasi at gøre. Åbenbart kan Ole Thyssen selv som professor! ikke diskriminere. Kasper Støvring bruger som overskrift det efterhånden slidte udtryk: sammenhængskraft. Og hvad mener han så med det ordvalg? Selvfølgelig at hans overskrift og hans tekst spejler hinanden.
Hele O.T.’s anmeldelse forbigår aldeles, at sammenhæng er K.S’ egentlige ærinde. I en usædvanligt ordrig svada beskæftiger O.T. sig næsten udelukkende med det modsatte af K.S. – nemlig alt det sekundære, der skiller mennesker ad i det daglige, og som kan gøre dem gale i hovedet på hinanden, mens KS omvendt lægger vægt på det primære, alt, hvad der samler på trods af dagligdagens brok.
’Kan den (dansk kultur) være fælles, når den afvises af globalister, som dødsdømmer nationalstaten, tilhængere af EU og FN, multikulti’er og æggehoveder, der tror på abstrakte principper så kolde som døden?’ spørger Ole Thyssen.
Jo, da, Kasper Støvring mere end ænser, hvad ’det universelle broderskab’ er ude på.
I den forstand er debatbogen selvfølgelig også en form for kampskrift. Han vil naturligvis med sin bog slå et slag for Danmark som Nation – vise, at æggehovederne og alle de andre tager fejl. Danmark er i hans optik ikke en utopisk fantasi, en idé på linje med FN, EU, -ismer, ligesom sproget heller ikke er en –isme eller idé – sproget kan slet ikke sammenlignes med noget andet hjernespind, erindringen er heller ikke en idé, men sikrer os mod at begynde fra scratch hele tiden, dansk litteratur er ikke en idé, men er alt, hvad danskere har nedfældet på skrift. Jyder, sjællændere og lolliker er ikke utopiske fantasier, idéer eller intellektuelle konstruktioner, hele den danske begivenhedshorisont fra køkkenmøddingerne til Ole Thyssen hviler ikke på en intellektuel kraftanstrengelse – en utopisk fantasi som bærende idé. Alligevel er alt ikke blot møjsommeligt blevet til, men ganske enestående blevet til et hele på dansk grund. Og selvfølgelig værd at bevare, fordi det som hele bliver overordentligt værdifuldt.

I modsætning hertil kan alle de kaniner, Ole Thyssen prøver at hale op af sin høje hat slet ikke måle sig med Støvrings ærinde, som er primært, hvor Thyssens indvendinger kun er sekundære, nemlig påpegning af idéer og konstruktioner– lutter abstraktioner fostret i elitens hjerner, luftigt hjernespind, som er oppe i tiden, og som alle frit kan deltage i på tværs af landegrænser. Det har såmænd altid kunnet lade sig gøre at udveksle sådanne tanker og andre tjenesteydelser over landegrænser.

Men ikke alle kan være lolliker.

Det var heller ikke Nationalstatens grundlæggere, der skabte, hvad Kasper Støvring skriver om. Disse grundlæggere af Nationalstaten ville som politikere gerne tænke store tanker, forandre, gøre en forskel, huskes for noget, og de samlede deres idéer, som mestendels kom udefra i et begreb, de kaldte for Nationalstaten. Det var så det.
De skabte i virkeligheden meget lidt, for det hele var der i forvejen, men de kaldte – det lidt, de bidrog med, noget, som konkret kunne omfatte de elementer, som allerede fandtes. Samlingen af elementerne på det forståelsesgrundlag, de anså for deres bidrag, blev også, hvad de især huskes for og deres minimale fortjeneste i den samlede husholdning. En samlende bestræbelse med et klart politisk sigte på fremtiden.
At hævde, at vi kan takke dem for Nationen vil være proportionsforvrængning.
At hævde, at vi kan takke dem for Staten vil være proportionsforvrængning.

Taler man om baggrunden for at kunne etablere en ’konstruktion’ som Nationalstaten, kunne konstruktionen (tankernes rækkevidde og retning) netop kun lade sig gøre, fordi der i umindelige tider har været tale om både statsdannelse og national identitet på dansk grund, ja, helt tilbage til Dronning Margrethe d. I. og længe før hendes tid. Efter enevælden rådede Danmark over et af de mest ukorrupte og konsistent velfungerende embedsværker i Europa – måske i hele Verden. Et godt grundlag for en sund stat, hvis opgave er at varetage både nationens og egne interesser.

Den Kalmarunion, Margrethe i sin tid forsøgte at forene Norge, Sverige og Danmark i, var ikke tænkt utopisk som en national enhed (Støvring), men realpolitisk som en union, en politisk konstruktion (Thyssen) med blik på nationale forskelle. Hvorfor blev den kortvarig? – Fordi den især ikke havde enhedspræg.
Hvorfor blev Norge aldrig dansk trods vort langvarige overherredømme?

Hvad skal der til? Spørg Kina om Tibet, Rusland om Kaukasus og Islam om alle de forsvundne kulturnationer. Hvordan gør man, når man universaliserer?

Det er ikke kun i lyset af elitære luftkasteller, man skal forstå Støvrings bekymring. Møjsommeligt optjente værdier kan sættes overstyr på mange måder på ingen tid.

med venlig hilsen

@Emeritus: vores lydfil med Støvring er her nu.. Bedre sent end aldrig.

Cavatus

Posted: 2 maj 2010 - 12:41 - Svar

Tack, Julia Caesar. Jag längtar till söndagsmorgnarna när jag ska få läsa dina krönikor. I denna sammanfattar du väl den situation som råder i Sverige. Det kommer att finnas hur mycket stoff som helst fram till valet och därutöver också, vad det anbelangar.

Jag läste också DN-krönikan där vi kallas för arslen. Jag skrev ett svar i kommentarsfältet att det värsta praktarslet torde väl vara kolumnisten själv, men tror det du inlägget kom med! Som barn sa man alltid “den som sa’t han va’t”. Det är en tes som håller än i dag. Hur mycket media än försöker trampa ned oss i skiten, så kommer de aldrig, aldrig, aldrig att lyckas. Hur mycket de än försöker nedvärdera oss till nollor, outbildat drägg och högerextremister, kommer de aldrig att kunna ta ifrån oss vår förmåga att uttrycka oss i skrift, våra universitetsexamina och vår kampvilja.

Visst, kriget har börjat, och vilka som går vinnande ur striden behöver man inte skåda i stjärnorna för att få reda på.

http://www.korta.nu/flygblad
http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad

Liba

Posted: 2 maj 2010 - 13:04 - Svar

Hej Julia,
Med glädje läser jag din krönika. Lysande, underbart. Du skriver det som vi många, många människor i detta land känner. Politiskt korrekta media tillsammans med korrupta och maktgalna politiker är villiga att förråda Sverige. Demokrati och yttrandefrihet är i fara. Som du skriver, nu när internet kan förena oss andra, är dessa fegisar skraja och vi blir farliga. Ju mer sanning om invandring och kritik förbjuds, dessto flera människor ansluter sig. Jag har varit i kontakt med många journalister både på SvD, Svt, Expressen och andra och lämnat mina kritiska synpunkter till deras reportager och artiklar. Tydligen blev vi många som gjorde likadant. Sedan ca 2 mån tillbaka har åtninstone SvD släppt in lite “inkorrekta åsikter”. Mer behövs att göra för att rädda demokrati och yttrandefrihet.

Fri debatt och sanning på internet liknar situation i gamla Tjeckoslovakien, när folket lyssnade på fria radiokanaler från utlandet, träffades hemma hos varandra på olika föreläsningar, tom teater spelades där. Och inte minst när sanningsord (som du skrev nu) kopierades och distribuerades från person till person. Ja, till sist har politiskt spektakel fallit. Vårt mål här i landet måste vara likadant: POLITISKT SPEKTAKEL som pågår i landet måste falla och sanninen måste komma fram. Och SD måste komma till riksdag. Tack för din krönika. MVH Liba

Berit

Posted: 2 maj 2010 - 13:24 - Svar

Tack för en alldeles utmärkt artikel. Jag vet inte hur det förhåller sig i Sverige och Danmark vad gäller politisk pratradio, men här i USA är det också ett stort hot mot pressen eftersom det, på samma sätt som bloggarna ger röst åt vanligt folk och trampar likriktnings-journalisterna på tårna.
De enda framgångsrika och populära radiovärdarna är de som förespråkar en anti-socialistisk politik, vilket i sig säger allt.
Människor är svältfödda på balans vad gäller politiska åsikter och börjar inse hur indoktrineringens maskineri fungerar.

Ann-Marie

Posted: 2 maj 2010 - 15:12 - Svar

Fantastisk artikel! Man kan inte annat än skaka på huvudet i förundran över alla epitet : “pissrännor, arslen, ultrahöger, folkhemspopulister, rasister, islamofober, högerpopulister och – Oh my God! – Sverigedemokrater.” Och allt detta bara för att vi protesterar mot allt våld och elände som invandringen dom senaste årtionden har fört med sig. Ett problem som aldrig existerade med invandring dessförinnan!

Slyrgraff

Posted: 2 maj 2010 - 15:27 - Svar

Må jeg, stilfærdigt, gøre opmærksom på, at EU pusler med censur af blogverden. Om få år er ytringsfriheden som vi kender den forsvundet!

  LFPC

  Posted: 2 maj 2010 - 16:00 - Svar

  Lad os nu se. Ryger euroen på historiens losseplads følger EU måske efter. Måske som et svækket uhyre med betydeligt lavere cigarføring. Og så er der jo også adskillige tekniske krumspring man kan omgå totalitær lovgivning med.

Stefan K

Posted: 2 maj 2010 - 16:52 - Svar

Långt mer intressant och välskrivet än pk-medias ledarsidor.
Den förljugna och censurerade median har i alla år levt ett eget liv, där journalister lurat i sina läsare blå dunster och detta har kunnat gjorts helt okritiskt. Att Internet med sina ocensurerade nyheter tagit allt mer av intresset från dessa förljugna medier har inte gått obemärkt förbi. Nu används ord som inte ens läsarna får använda när olika inlägg skrivs till artiklarna och demokratin har fått sig en törn när man nu börjar censurera och plocka bort inlägg som är alltför kritiska.
Vore jag redaktör skulle jag skämmas och vore jag journalist skulle jag känna att yrkesstoltheten fått sig en knäck.

Emeritus

Posted: 2 maj 2010 - 17:38 - Svar

Tak for lydfilen, Snaphaner.

Når vi taler om Julias kronikker, må jeg give vore svenske venner ret. Hun er en fornøjelse.

– – – – – –

Og hvad lå der så i begrebet diskrimination brugt i min kommentar før (og i Kasper Støvrings SAMMENHÆNGSKRAFT?) altså ud over dette ligefremme at kunne skelne – at kunne se forskel?

Det, som både Støvring og jeg er enige om – nemlig at kunne vurdere, hvad der er godt, mindre godt og direkte skidt, videre – ud fra vurderingen at kunne holde fast i det gode eller foretage det fornødne!

God undervisning bygger i høj grad på evnen til at kunne gennemføre diskriminationen professionelt og forstå den på en sådan måde, at eleverne udvikler sig hensigtsmæssigt. Man har opfundet en begrebsverden som kører i nødsporet: for hvad bygger undervisningsdifferentiering og holddeling på – den kyndige undervisers kvalitative evne til diskrimination i sin undervisning.
God politisk ledelse bygger på nøjagtig samme indsigt omend på et andet niveau.

Den almindelige mistillidsforestilling om, at man ikke må gøre forskel på folk, fordi forskelsbehandling (simpel forfordeling) fører til ballade er begrebslig misvækst, elendig pædagogik eller resultatet af dårlig opdragelse.

– – – – – – –

Det vanskeligt beskrivelige kulturelle synspunkt K.S. har samlet op og belyst med de mange, tilhørende, vigtige uformelle normer var – sikkert på grund af uhåndterbarheden ledigt, men ikke desto mindre meget vigtigt at få behandlet. At Kasper Støvring oven i købet magter at gøre det på jævnt dansk trods sin akademiske skoling er glædeligt.

Med venlig hilsen

Lassekolja

Posted: 2 maj 2010 - 17:56 - Svar

Det var mycket, men fantastisk läsning. Mångfalt “huvet på spiken”! STORT TACK SNAPPHANEN och INTERNET!!!
Jag hoppas att “Fria ord”-redaktörerna på “min” tidning, GP(Göteborgs-Posten), läser och begrundar ovanst. text, helst innan dom får packa ihop.
Jag har sedan 2005 t.o.m. 2009 skrivit 18st. invandringskritiska insändare och samtliga har refuserats, trots att jag inte nämnt Sverigedemokraterna vid namn. Gör jag det, då kan jag lika gärna låta bli att skriva. Det som stör mig mest är att dom på sin Debatt-sida, vilken ligger på samma uppslag, som Fria ord-sidan, har mage att så gott som dagligen citera Voltaire´s devis, den om att “kämpa för att sin motståndare skall få framföra sin åsikt trots att man inte gillar den”.

Christina

Posted: 2 maj 2010 - 18:25 - Svar

“ghetton där ingen försörjer sig på eget arbete”

Kan du vara vänlig att detaljera det påståendet, Julia…?

Henrik Jørgensen

Posted: 2 maj 2010 - 18:47 - Svar

Christina = inkontinent bolsjevistisk redepisser 🙁

Nils

Posted: 2 maj 2010 - 19:33 - Svar

Du har ret Christina. I en hvilkensomhelst ghetto vil man kunne finde en enkelt, der forsørger sig selv. Du fandt det svage punkt i Julias tekst.

steen

Posted: 2 maj 2010 - 19:42 - Svar

Tjek på Malmø Stad. For nogle år siden, var der dele af Rosengård med 92 % arbejdsløshed. Det er næppe blevet bedre.

  PeterK

  Posted: 2 maj 2010 - 20:31 - Svar

  Jeg har fra kommunisten Kjeld Albrechtsens egen mund ved Trykkefrihedsselskabets desværre eneste møde i Jylland, at arbejdsløsheden i Gjellerup er på over 90%. Har var på det tidspunkt formand for boligforeningen, og jeg tror da på hans oplysninger. Jeg mener et sted at have set at det er det samme i Mjølnerparken. Går man rundt i indkøbscentrene de steder, og ser hvor mange i den arbejdsdygtige alder der står og snakker i smågrupper eller sidder over en kop kaffe, er tallene sikkert ikke forkerte.

   Universalgeni

   Posted: 2 maj 2010 - 23:44 - Svar

   Tallet er korrekt. Nogle af kvinderne får ikke kontanthjælp. De er droppet helt ud af systemet, fordi deres mænd ikke vil lade dem deltage i aktivering. Resten af Gellerup ser således ud – et citat:

   Jeg har lige været på besøg i Gellerupparken, og jeg var ved at falde ned af stolen, da jeg hørte, at 9.000 ud af de 10.000 beboere er indvandrere og at 8.000 er på overførselsindkomst,” fortæller Asger Aamund

   h ttp://avisen.dk/aamund-drop-de-midaldrende-sats-paa-de-unge_115924.asp x

Julia Caesar

Posted: 2 maj 2010 - 20:19 - Svar

Det går naturligtvis att hitta en och annan person som försörjer sig med eget arbete även i de mest segregerade områdena. Men det är inte undantagen utan helhetsbilden som är intressant, och den visar bland annat följande:

Enligt moderaternas arbetsgrupp ”Mot utanförskap och segregation” fanns det 105 stadsdelar 2009 där mindre än hälften av invånarna i arbetsför ålder arbetar.
När folkpartiet bad Statistiska Centralbyrån, SCB, att kartlägga så kallade ”utanförskapsområden”, det vill säga områden där i praktiken endast hälften av människor i arbetsför ålder hade sysselsättning, fann man 1990 tre sådana områden. År 2007 hade antalet ”utanförskapsområden” ökat till 156.

I delar av Skåne, Göteborg, Västerås, Borlänge och Mälardalen arbetar färre än var tredje arbetsför person.
I Göteborgsförorterna Bergsjön och Angered lever 60 procent av invånarna på socialbidrag. I Rosengård i Malmö är siffran mer än 90 procent.

Om människorna i de här områdena hade samma förvärvsfrekvens som landets befolkning i övrigt skulle drygt 65 000 fler vara i arbete och 17,5 miljarder komma in i kommunala skatteintäkter och arbetsgivaravgifter.

Socialbidragsstatistiken är ett tungt vittnesbörd om misslyckad integration. Av dem som har levt på socialbidrag i mer än fem år är 60 procent invandrare – som utgör 14 procent av befolkningen. Följande är siffror från några av landets städer gällande 2007.

Stockholm: 70,4 procent av socialbidragskostnaderna gick till utrikes födda, som utgjorde 21 procent av befolkningen.

Malmö: 75,9 procent av socialbidragskostnaderna gick till utrikes födda, som utgjorde 28,3 procent av befolkningen.

Landskrona: 75,3 procent av socialbidragskostnaderna gick till utrikes födda, som utgjorde 22,7 procent av befolkningen.

Södertälje: 78,7 procent av socialbidragskostnaderna gick till utrikes födda, som utgjorde 28,5 procent av befolkningen.

Borlänge (2008): 66 procent av socialbidragskostnaderna gick till utrikes födda, som utgjorde 11,7 procent av befolkningen.

Borlänge har därmed den skevaste fördelningen av socialhjälp mellan utrikes födda och svenskfödda, en omständighet som kan förklaras med att staden har tagit emot stora grupper somalier, av vilka mer än hälften är analfabeter.
Källa: SCB.

Det är värt att notera att siffrorna enbart gäller utrikes födda, inte personer vars ena eller båda föräldrar är födda i andra länder, trots att även de är överrepresenterade i socialbidragsstatistiken.

Ensamstående dominerar sedan gammalt bland socialbidragstagarna. Så är det även i Stockholms stads statistik från 2007. Men bland gifta/sammanboende går 30 gånger så mycket socialbidrag till utrikes födda som till gifta/sammanboende födda i Sverige.
Det innebär att det finns mycket stora och växande grupper av invandrarfamiljer där ingen av föräldrarna arbetar, där bidragsförsörjning är en integrerad del av livet och där mängder av barn växer upp utan att lära sig kopplingen mellan arbete och pengar.

Vad statistiken inte redovisar är det antal invandrare som utan asylskäl uppehåller sig illegalt i Sverige. De får naturligtvis inga bidrag utan försörjer sig istället i de flesta fall genom svartjobb och annan kriminell verksamhet.

  PeterK

  Posted: 2 maj 2010 - 20:35 - Svar

  Om der er 14% muslimer i Sverige, så er i meget tæt på “point-of-no-return”. Sverige har ganske enkelt ikke råd til en regering uden SD, og helst i en “tungen-på-vægtskålen” magtposition.

  Christina

  Posted: 2 maj 2010 - 20:58 - Svar

  “Det går naturligtvis att hitta en och annan person som försörjer sig med eget arbete även i de mest segregerade områdena”

  Det är alltså ‘segregerade områden’ du syftar på när du skriver ‘ghetto’?

  Är ett ‘segregerat område’ alltid lika med en invandrartät förort?

  “I Rosengård i Malmö är siffran mer än 90 procent”

  Enligt denna statistiken är din siffra helt felaktig. Den visar tydligt på att det är mer än bara ‘en och annan person som försörjer sig på eget arbete’ i stadsdelen Rosengård.

  http://www.malmo.se/Kommun–politik/Om-oss/Statistik-om-Malmo/C-Omrades fakta-for-Malmo/Omradesfakta-2008-rev.-areal–och-biluppgifter/Rosengar d-08/pagefiles/20.Rosengard.pdf

   Magnus

   Posted: 3 maj 2010 - 00:44 - Svar

   90 procent kanske delvis lever på bidrag fastän grovt 35-40 procent har någon form av förvärsarbete? Har tidigare sett siffror på upp till 80-90 procent som tar emot bidrag för försörjning fastän tiotals procent fler haft någon form av förvärvsarbete. Kanske förvirrande att jämföra dessa olika saker… Det är i alla händelser illa.

    Magnus

    Posted: 3 maj 2010 - 00:47 -

    Förtydligande: Det skulle stå: “….fastän tiotals procent fler *än de som inte tagit emot några bidrag* haft någon form av förvärvsarbete.”

Tanya

Posted: 2 maj 2010 - 20:34 - Svar

Lysande krönika, Julia! Men tyvärr är SvD inte mycket bättre än DN. Jag sade upp min prenumeration på SvD efter mordet på den 78-åriga kvinnan i Landskrona.
Jag majlade och frågade SvD om varför tidningen inte skriver att den misstänkte mördaren är invandrare. Till och med i norska tidningar läste jag att gärningmannen är libanes.

Martin Jönsson, Redaktionschef, svarade så här:
“Jag vet inget om den misstänktes (som ej är mördare, utan häktad för grovt vållande till annans död) religionstillhörighet och eventuella utövande av religion – och det är naturligtvis helt irrelevant i sammanhanget.
Ja, det är betydelselöst att mannen har invandrarbakgrund, i den mening att det inte har något alls med dådet att göra. Däremot har det i efterhand fått betydelse, eftersom det piskats upp rasistiska lynchmobbsstämningar på nätet.”

Julia Caesar

Posted: 2 maj 2010 - 23:02 - Svar

@ Tanya.

Det jag tog upp om Svenska Dagbladet i just det här sammanhanget var bara redaktionschef Martin Jönssons programförklaring den 11 april, (”Mot strömmen i krisdebatten”) där han skriver att tidningen ser samspelet med läsarna som ett sätt att utveckla kvalitetsjournalistiken. Det utesluter givetvis inte att tidningen inte alls fullföljer den intentionen eller i andra avseenden praktiserar dålig journalistik. Jag erinrar mig till exempel några alldeles förfärliga och förljugna artiklar av Anna-Lena Haverdahl om “ensamkommande flyktingbarn” för någon månad sedan. Jag skrev till och med ett mail till henne och frågade varför hon hade utelämnat en lång rad viktiga och relevanta fakta. Hon svarade i bästa PK-anda, goddag yxskaft ungefär.

Svenska Dagbladet tillämpar naturligtvis också samma pressetiska regler som övriga media. De säger att “en brottsmisstänkts kön, ålder, religion och etnicitet ej ska anges om det inte är relevant i sammanhanget”. Uppenbarligen anser samtliga svenska media att etnicitet aldrig är relevant i samband med brott, trots att två undersökningar från BRÅ visar en kraftig överrepresentation av invandrare i all slags kriminalitet, i synnerhet invandrare från muslimska länder.
Norska och danska media har en helt annan praxis.

Personligen tror jag att media kommer att bli tvungna att frångå den här regeln ganska snart, helt enkelt för att det inte går att dölja sanningen längre och att brottssituatonen är så allvarlig att polisen måste få hjälp med signalement när det är möjligt. TV3:s program “Efterlyst” har till exempel lett till att flera allvarliga brott har kunnat klaras upp. Internet påverkar också traditionella media starkt, även om det inte är populärt.

  Tanya

  Posted: 3 maj 2010 - 17:32 - Svar

  Tyvärr är jag inte lika optimistisk som du, Julia. Jag tror inte svensk media kommer att skriva sanningen om mångkulturen.
  Svenska Dagbladets hyllning av Lena Sundströms lögner i “Världens lyckligaste folk” visar vilken nivå SvD ligger på. Jag har själv bott i Danmark i många år, men utger mig inte för Danmarkexpert. Svensk media hatar Danmark lika mycket som de älskar mångkulturen och islam. Ja, svensk media hatar ju Sverige också.

  Anonym

  Posted: 27 juni 2010 - 06:16 - Svar

  SvD var faktiskt långt före DN när det gäller att stänga av kommentarsfunktionen på alla artiklar som på något sätt berörde invandring eller islam. Jag är snarare förvånad att DN lät den vara på så länge som man faktiskt gjorde.

  SvD har dock låtit kommentarsfunktionen vara påslagen för ledar- och debattartiklar, men nu verkar det vara slut med det. Per Gudmundsson skrev häromdagen en artikel titulerad Svensk reggae bra
  – svensk midsommar bu
  [1], men trots att detta är en ledare så stängdes kommentarsfunktionen snabbt av, troligtvis p.g.a. invandringskritiska kommentarer. De tål verkligen inte att någon yttrar något som inte ligger i linjen med den förda invandringspolitiken.

  [1] http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/svensk-reggae-bra-svensk-midsomma r-bu_4911065.svd

Johnny

Posted: 3 maj 2010 - 01:09 - Svar

Det var en perfekt skriven artikel om sakers tillstånd i Sverige. Utmärkt helt enkelt.

Tack gode gud för internet och det fria ordet. Det är beklämmande att journalister frångått sitt uppdrag att informera sina läsare om verkligheten och blivit propagandister. Journalister granskar inte makten och konsekvenserna av dess politik, utan journalister är makten medlöpare.

Det är samma sak i hela Europa. I alla länder som drabbats av stor invandring av muslimer har den etniska befolkning börjat protestera allt mer kraftfullt, etablerade politiska partier har vägrat att ändra sin massinvandrings och mångkulturella politik så nya invandringskritiska partier har startats för att kunna föra en ny politik.

Analytiker ser tre senarion för framtiden:

1. Integrationen lyckas, det är där vi är nu och med katastrofala resultat.

2. Utvisning, deportation, avrättning (på likartat sätt som nazisterna avrättade judar, kommer majoritetsbefolkningen att avrätta muslimer), inbördeskrig.

3. Sverige och Europa blir islamskt med shaira lagar.

Det låter jävligt obehagligt, men det är vad de säger enligt Daniel Pipes.

steen

Posted: 3 maj 2010 - 01:37 - Svar

@Johnny: Du tænker på Eurabian Nights. Jeg genlæser den en gang om året.

Katinka Glahd

Posted: 3 maj 2010 - 07:15 - Svar

Suveränt skrivet Julia. Jag ger mig på nåd och onåd.Du är mästarinnan och jag kysser Dina fötter,rullar mig i stoftet och strör rosenblad på stigen där du går.
Du äger med detta lysande inlägg. Jag tackar Dig tusenfalt!

Arvid Falk

Posted: 3 maj 2010 - 11:13 - Svar

@Christina

Du skriver, att statistiken “visar tydligt på att det är mer än bara ‘en och annan person som försörjer sig på eget arbete’ i stadsdelen Rosengård”.

Christina, du vet säkert att om man placerar ena foten i kokande vatten och den andra i iskallt vatten – så är fotbadens genomsnittstemperatur rätt bra.

Och du vet förmodligen också, att stadsdelen Rosengård omfattar inte bara “miljonprogramsområdena Apelgården, Herrgården, Kryddgården, Törnrosen och Örtagården” utan även “industriområdet Emilstorp, 1950-talsområdet Persborg, villaområdet Västra Kattarp och Östra Kyrkogården” /wikipedia

Du, liksom jag, inser, att förvärvsfrekvensen i de delar i av stadsdelen Rosengård som kallas för miljonprogramsområden är betydligt lägre än i de delar av stadsdelen Rosengård som beskrivs som villaområden. Det har f.ö. också framgått av åtskilliga reportage, att Herrgården är snäppet värre än de andra miljonprogramsområdena i stadsdelen Rosengård.

Så vad är egentligen din poäng, Christina? Tacksam för ett svar.

  Christina

  Posted: 3 maj 2010 - 15:24 - Svar

  “Så vad är egentligen din poäng”

  Words divide human beings instead of connecting them.

   Liva

   Posted: 4 maj 2010 - 09:01 - Svar

   Ja, i koranen f.eks. Koranen er fantastisk til at skille mennesker ad – med ord – og myter og fordomme og vildt urimelige dogmer.

   Til dejlige Hirsi Ali: Stay lady, stay.

   http://www.youtube.com/watch?v=SgIkiYks6dc&feature=related

   Arvid Falk

   Posted: 4 maj 2010 - 11:50 - Svar

   @Christina

   Du skriver: “Words divide human beings instead of connecting them.”

   Orden är människans främsta kommunikationsinstrument för att beskriva och analysera verkligheten.

   Det kanske är denna kommunikation, som du vill strypa, Christina? Du kanske helst ser – i likhet med den skribent som kallar dissidenter för “arslen” – att dissidenterna tiger? Denne satte rubriken: “Tiga är guld. Om arslen” på sin oförskämda text.

  Bjovulf

  Posted: 4 maj 2010 - 05:12 - Svar

  Ha, du kommar aldrig att få ett ordentligt, seröst svar från Christina, Arvid – hon är helt utan för pedagogisk räkkhåll (? – räkkevidde) 😉 Bara mystiska one-liners, lite citater på latin, græsk eller fransk – så vi alla ska förstå hur språkkunnig
  hon är – och märkvärdiga länkar uten någon relevans för saken.

  Om man vågar att förhålla seg til fakta och diskutera dom mycket alvarliga problemerna, som är en automatisk följ av,
  att en medelålders, intolerant och fascistisk religion som islam ankommar til ett moderna vestligt demokrati, och av
  att dens fanatiska repräsentanter kräver inflytande och respekt på snart alla områden – även för de mest barbariska
  saker! – , då är man naturligtvis racist eller främlingsfientlig och en som skapar klöfter i samhället.
  Att man faktisk kunna ha ungått många af dessa mysket alvarliga problemer gennom en ANSVARIG invandringspolitik
  med låga kvoter och hårda krav under flera decenier – om man man bara hade vågat trotsa PK’iterne og den självutnämte pseudointellektuella godhetseliten av “eksperter”, “författare”, “journalister” och “konstnare etc. – det kommar hon aldrig
  att fatta, även om “kulturberikningen” nån dag drabbar henna själv eller någon av hennas käre, för alle såna problemer är naturligtvis svenskarnes fel – och särskillt vita svenska män 😉 – , därför att de inte orkar att integrera seg fort nog i det nya paradisiska multi-kulti-samhället.

Info

Posted: 3 maj 2010 - 13:22 - Svar

PRESSMEDDELANDE OM LOVANDE ÖKAD LYCKA I SVERIGE (TT Spectrum)

”ja, vi bedömer de här forskningsresultaten som sensationella och utomordentligt lovande”, säger L.-D. M-dotter, talesperson för Sjupartialliansen. ”Och självklart kommer vårt parti att ställa obegränsade medel till förfogande för att först i världen kunna erbjuda denna lycka åt alla våra medborgare!”, säger hen till Ekot.

Det är forskare vid Harvard-universitetet, som kunnat visa vid försök med patagoniska möss, att prenatal hormonbehandling ger ännu mer lovande resultat än hormonbehandling senare i livet. Forskarna har undersökt effekten av sådan behandling dels vid injektioner direkt i fostren i livmodern, dels genom att mata de gravida honorna med hormonimpregnerad föda. Det har visat sig, att resultaten i båda fallen är ungefär lika goda men att den senare metoden troligen blir billigare och mindre omständig, om den tillämpas på havande kvinnor.

”Detta öppnar helt nya möjligheter för alla att få utveckla sig helt fritt senare i livet”, säger L.-D. M-dotter. ”Vi räknar med stöd från såväl befintliga mödravårdscentraler som från en nyinrättad tvångsfrihetsmyndighet med polisiära befogenheter.”

Man räknar nu med att ganska snart – efter det att ett fosters kön bestämts – kunna erbjuda modern obligatorisk hormonterapi i form av å ena sidan regelbundna östrogeninjektioner, om fostret är socialt manligt konstruerat, å andra sidan androgeninjektioner, om fostret är socialt kvinnligt konstruerat. På detta sätt kommer de framfödda barnen, hoppas man, att redan från början ha omvandlade vävnader, särskilt i hjärnan, och därmed vara effektivt impregnerade mot framtida könsstereotypier.

Alltför stark skäggväxt hos tonårsflickor hoppas man lätt kunna behandla med hormonella antiterapier.

Ett problem som kan uppstå, är att vissa blivande mammor i ett första skede möjligen ställer
sig tveksamma till att genomgå en statligt kontrollerad hormonbehandling under graviditeten.

”Detta räknar vi med att mycket enkelt kunna komma tillrätta med genom information. På tunnelbanan, i dags- och gratistidningsannonser, radioprogram osv.”, säger L.-D.. M-dotter optimistiskt leende. ”Annars får vi i sista hand lita till den nya, polisiära tvångsfrihetsmyndigheten.”

Varmt Konservativ (kr)

Posted: 3 maj 2010 - 13:31 - Svar

Viktigt, Snaphanen:

Det här kan vara mediavänsterns nya “all-time-low”. Misstankarna växer om att SVTs program om vargjägare i Värmland är 100% förfalskning. Upphovsmännen bakom filmen ska ha följt en grupp jägare i Värmlands gränstrakter mot Norge, som har bestämt sig för att göra uppror mot den svenska rovdjurspolitiken och spåra upp och systematiskt döda varenda varg de kan få tag i för att utrota den svenska vargstammen. Resultatet blir att man målar upp en skräckvision om en stor grupp medelålders vita beväpnade män på landsbygden, som hatar vargar lika mycket som de älskar vapen – och, steget är inte långt därifrån till att koppla varghatet till allt övrigt hat som vita medelålders beväpnade landsbygdsbor hänger sig åt – hat mot kvinnor, bögar, intellektuella och invandrare.

Programmet spelar på och syftar uppenbart till att förstärka storstadsbors, och främst vänstersympatisörers och “upplysta” miljövänners fördomar mot landsbygdsbor. De anonyma och maskerade “jägarna” talar med förvrängda röster om en gerillarörelse mot vargen, och tittarna ska naturligtvis associera till “den amerikanska kristna högerns väpnade miliser” och teparty-rörelsen.

Problemet är att ingen människa i hela Värmland har hört talas om, eller sett några tecken på någon brett upplagd organiserad tjuvjakt på varg och andra rovdjur. Det måste ju rimligtvis bero på att hela Värmland är inblandat i komplotten, eller…

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jagare-ifragasatter-vargdokumentar_4 654231.svd

…och vänstern försvarar sig som vanligt med att den inte har några dolda motiv utan i stället “försöker förstå”.

Stay tuned.

Bjovulf

Posted: 4 maj 2010 - 05:29 - Svar

Det är mycket trevligt, att se så många av våra svenske vänner här på Snaphanen. Jag hoppas, att ni spridar Julia Caesars –
och de andras – budskap på hemmaplan, nu när jeres massmedier har censurerat bort henna, så folk där verkligen börjar att
vakna upp på alvar och inse vilkan katastrofal situation deras naiva PK-politiker och såkallade “experter” har ställt til med och
gjort imot sit eget folk.

Hon skrivar helt fantatiskt bra och sägar sanningen så alla fattar att hun har rätt, tyckar jag.

Om ni läsar något av det danska och inte fattar ett enda dug av vort mystiska språk, då är det bara att fråga.
Vi har ju inte tittat på svensk TV under alla åren med bara en dansk TV-kanal helt utan resultat 😉

Ni är hjärtligt välkomna allihop – även Christina “One Liner” 😀

Christina

Posted: 4 maj 2010 - 18:40 - Svar

Christina

Posted: 4 maj 2010 - 19:07 - Svar

LFPC…jag skickade precis en länk till PBr som försvann ut i tomma intet…?

  LFPC

  Posted: 4 maj 2010 - 19:16 - Svar

  Jeg fandt den i spamfilteret. Det sker åbenbart ind imellem.

Arvid Falk

Posted: 5 maj 2010 - 09:10 - Svar

@Christina

Jag förmodar, att när du postar en youtube-länk om silence (tystnad), så skall det uppfattas som ett instämmande i, att du (i likhet med den svenska journalistkåren) vill tysta dissidenterna.

  Christina

  Posted: 5 maj 2010 - 10:54 - Svar

  ‘Dissidenterna’…menar du bande à part… 😉

  Arvid, kan du inte spela en skön melodi…?

Rune

Posted: 25 juli 2010 - 10:00 - Svar

” När jag någon gång knäpper på TV:n sker det i ett fåfängt hopp om att få ta del av något väsentligt.”
——————
Väderprognoserna tycks fungera fortfarande hos SVT.
Och antikrundan i någon mån.

Leave a Comment