8
nov
Seneste opdatering: 9/11-15 kl. 0618
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jan Tullberg är docent i företagsekonomi från Handelshögskolan.Vallentuna den 2/11-2015. Del 1 innefattar själva föreläsningen.Hoten mot demokratin, från etablissemanget och från mångkulturen. Se del 2 her, debatten. Man bør unde sig Tullbergs analyse af Sveriges helt akutte situation. Som man kan høre i Tullbergs gennemgang af HMF (266b), har “islamofobi, antiziganisme og afrofobi” gjort Sverige til et juridisk galehus. Hvis ikke jeg havde fået nok af Sverige for i dag, ville jeg kommentere et langt “interview” med Ingrid Carlqvist, men hun gør det selv snart og “jeg er mæt af dage – i aften”, som H.C.Andersen skriver i dagbogen.: I huvudet på en islamofob .

“Vi förtjänar en ursäkt, men det kommer vi aldrig att få”

Rebecca Weidmo Uvell  skriver:

Faktum är att alla de som vågade skriva om migration för bara ett år sedan förtjänar en ursäkt. PM Nilsson, Tove Lifvendahl, Ivar Arpi, Alice Teodorescu, Per Gudmundson, Paulina Neuding, Anna Dahlberg med flera.

Människor som stått upp för det som rätt och riktigt och med fakta, god ton, saklig debatt och borgerliga värderingar stått upp för att migration måste betraktas som ett politikområde som alla andra. Med samma avvägningar, debattläge, prioriteringar etc som alla andra. Dessa rakryggade debattörer har verkligen inget att skämmas för. Sträck på er. Ni hade rätt.

För det andra – hur kan man på allvar se sig själv i spegeln som regering när man ändrat hela sin politiska inriktning 180 grader? På en månad? Hur är det ens möjligt att göra det utan att förklara sig ens lite? Hur kan de som ska leda landet ignorera experternas varningar i 4 år och nu påstå att det är något oväntat? Som ägnat enorm vaken tid åt att skuldbelägga och tramsa när andra vågat betrakta migration som vilket politikområde som helst. Då väljer landets statsminister att EXKLUDERA hela ämnet från diskussion i sitt eget parti. I maj 2015. Och så undrar folk varför politikerföraktet växer?

Det er måske sandt nok, lidt i al fald, men denne undskyldning burde strække sig tyve år tilbage til mange andre, fortjenende navne, der har taget de tidlige og rigtige tæsk og tilsvininger. Folk der har sat sandheden over karriere og deres egen personlige sikkerhed. Det er kun et halvt år siden, Ivar Arpi kaldte mig “racist.” Fin fyr, svensk borgerlighed i en nøddeskal. Hvad kan den udrette? Se på Kinberg- Batra, hvis I kan finde den hule, hun har gemt sig i.

En Jan Milld, Gunnar Sandelin, Marika Formgren, Julia Caesar, Ingrid Carlqvist, Thomas Nydahl, Lars Vilks, den tidligt af døde læge, moderatpolitikeren Eva Bergqvist, menige svenskere og sverigedemokrater på debatfora som Exilen og Flashback, der først fik en stemme på blogs, da internettet blev videre udbredt omkring 2002.

Hvis nogen fortjener en undskyldning, er det dem. Ikke specielt nogle journalister der kommer humpende 20 år efter på et tidspunkt hvor alle kan se, vinden vender. (Der er mange flere  navne, jeg beklager jeg ikke kan nævne alle, der er gået foran her.)

De måtte op gennem 2000 tallet skrive i danske aviser, for overhovedet at blive hørt. Svensk presse er hovedskyldig i, at en fornuftig debat er tyve år forsinket sammenlignet med Danmark, og at den der foregår nu, er på kravlestadiet. Den er også selv skyld i, at den virkelig levende og informerede debat nu foregår alle andre steder end i pressen.

Svensk presse er landets egentlige, reaktionære kraft. De opfatter sig selv som fortroppen, men de skal jo også udholde deres eget selskab. Vi andre springer dem over, det har ikke brændt på i deres medier i mange årtier.

Pressen har sat sig selv af. Husker danskere mon nu, hvordan den rutinemæssigt tampede på Danmark fra 2001 til 2011? Dagens Nyheter lagde ud i 2002 med at sammenligne de beskedne danske stramninger med Hitlers Nurnberglove – racelovene. Svenske politikere – bla. Mona Sahlin – nægtede at komme til København og få forklaret ændringerne, og integrationsminister Bertel Haarder  blev nægtet genmæle i Expressen.

Jeg var selv så naiv i år 2000, at tro jeg kunne skrive en kronik eller bare et læserbrev i en svensk avis, men nej, jeg måtte skrive om Sverige i danske f.eks. Krönika: Våldtäktsvågen i det statsfeministiska Sverige (2004) i Jyllands Posten. Der  bliver ikke bare ikke nogen undskyldning for tilsvining og trusler: Når store ulykker sker som følge af indvandringen, får vi også skylden.

I forbindelse med Utøya svinede Politiken ikke bare den sagesløse Fjordman til, den hængte Kim Møller og mig ud i en tosidesartikel. Trollhättan-mordene var selvfølgelig Sverigedemokraternes skyld. Attentatet på Lars Hedegaard var også hans egen skyld, ifølge Politiken-skribenter og fortsæt selv. Rigtignok blev Seidenfaden åbenlyst forrykt de senere år, men hans avis fastholdt  i store  træk hans vrangbilleder efter hans død.

Det er et virkeligt lortejob, og jeg har aldrig troet, jeg ville få ridderkors og middag på Rådhuset, så dum er jeg ikke. Trusler, hemmelig adresse, tab af social anseelse og venner, tab af annoncer så man må leve på læsernes nåde og venlighed. Til gengæld står jeg slet ikke sammen med etablissementet, når der skal gås i fakkeltog for terrorofre. Det er deres ofre, og de må stå sammen med sig selv og  dem, der er så dumme at stå sammen med dem.

Ledende svenske politikere siger nu det samme, som Sverigedemokrater har sagt i tyve år, men SD er stadig “racister og fascister.” Dette er så primitiv en løgn, at der naturligvis ligger andre grunde bag: Brødnid, f.eks. Magteliten er ikke vant til, at andre blander sig og tager deres pladser i Riksdagen, så emeget desto bitrere er det nu for dem, fordi eliten selv har taget mega fejl. Prøv at sammenlign bevægelserne i Riksdagen med dem i Folketinget i 70 år. Riksdagen har været et fikserbillede sammenlignet, den var Guds uforanderlige ord, som koranen. Danske politikere har dog accepteret folkets vilje med en vis værdighed.

Det svenske demokrati har ikke været indstillet på, at borgerne skulle ændre noget i magtforholdene, og det er sådan man skal forstå de kilometer neurotisk ævl, der flyder ud af resten af partierne nu. De har selv gjort SD stærke, og nu prøver de med løgn og ufine tricks at holde dem nede, og det hele bliver  bare værre for dem.

Lidt politisk tæft parret med respekt for elementære, demokratiske spilleregler, og dette ville aldrig være hændt. De har haft i hundredevis af chancer, for at vælge det rette, og hver gang har de i deres enestående selvtilfredshed, valgt det forkerte. De kunne have trukket lod, og det ville have været bedre. De har ikke bare kørt Sverige halvvejs i grøften, de har kørt sig selv i grøften, de har skadet demokratiet i processen, og de har sået konfontation, splittelse og vold.

Elitens våde drøm viste sig at være et mareridt. Nu er situationen pebret. Hvad kan disse personer ikke kludre til? De står de med et land der havarerer, og opfører sig som en børnehave. Jeg tænker på, om det ender med de forærer SD magten, fordi de er blevet bange for den og ikke vil have den mere. Det er det frygtsomme indtryk, man får af dagens, spage svenske ledere. De har mistet viljen, og i virkeligheden har de aldrig anet, hvad de ville med magten.

 Övriga EU måste undra vad Sverige håller på med. Likt ett barn kastar vi oss ylande på marken och väntar på att någon ska plocka upp oss.

(Se også: Danska ledarskribenter fördömer ansvarslös svensk asylpolitik.)

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
loofon
loofon
4 years ago

Till allt detta ska läggas att i Sverige tillämpar domstolarna etnisk rabatt som inte kommer västerlänningar till godo!

Morten - - -
Morten - - -
4 years ago

Glimrende forelæsning af Jan Tullberg. Der er ikke meget af det, han præsenterer, som ikke umiddelbart kan genkendes som sandt – om overhovedet noget. Han har desværre så smerteligt ret i sin analyse, at man fristes til at tro, at de klogeste af hans modstandere også ved det.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
4 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg har ikke hørt del 2. Men den vil jeg gå til nu på din anbefaling.

– – –

Morten - - -
Morten - - -
4 years ago
Reply to  snaphanen

Ja. Jan Tullberg er en stærk stemme. Men der skal også en sådan til, for at trænge igennem i Sverige nu om stunder. Måtte det snarligt bedres.

– – –

kurt
kurt
4 years ago

Pressen er demokratiets vagthun, og hvis der ingen vagthund er, er der heller ingen presse, Sverige er et stjerne eksempel på dette. Danmark halter lidt efter, her er det DR og TV2 der forpester demokratiet.

Pluto
Pluto
4 years ago

«Merkels Waterloo!» – og EU-globalistenes endelikt…!? Tusener på tusener av tyskere krever forbundskansler og «folkeforræder» Angela Merkels avgang! Jeg storkoser meg over at se Folkets sunne vrede mot korrupte makthavere, og tenker med avsky og vemmelse på våre egne politisk-kriminelle «ledere», hvor den norske høyre-liberale statsministeren Erna Solberg sammen med den svenske sosialdemokratiske statsministeren Stefan Löfven er Nordens variant av den PK-psykopatiske Merkel. Og OM galskapen fortsetter med kaos og kollaps som følge: Intet kan unnskylde deres forbrytelser mot våre land og folk, og det forpinte Folket ser fram imot den dag da disse svikere skal stilles til ansvar for… Read more »

Odd S. Olavssøn
Odd S. Olavssøn
4 years ago

Hvad er det det nu vi i Danmark kalder ‘mennesker’ som Tove Lifvendahl, Ivar Arpi og Anna Dahlberg for?

Nååh jo, VENDEKÅBER. Det de skriver nu er alt for lidt, og ALT for sent!

Den eneste af de i artiklen nævnte som ikke har skiftet nævneværdig holdning er vel Alice Teodorescu, men hun er også ret ny.

Marcus_T
Marcus_T
4 years ago

En direkte HERLIG artikkel som treffer det svenske establishment midt i ansiktet. Vi forventer virkelig en UNNSKYLDNING.

Marie Vov
4 years ago

Sådan kan det gå når medierne (specielt TV kanalerne) er i lommerne på staten via statstilskud. Kun en skabet hund bider den hånd, som giver den mad.

Skåning
Skåning
4 years ago

Mycket bra skrivet, Steen. De där kappvändarna, som inte ens vågat vidröra roten till problemet, och än idag kastar skit på SD och “hatmedia”, förtjänar väl ingen jävla ursäkt. De tillhör dem som skulle be oss om ursäkt, fast kanske lite mindre än de övriga.

invernes
invernes
4 years ago
ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Eftersom JC har tagit ett tillfälligt break så kan jag ju passa på att bjuda på en söndagskrönika av Peter Harold som substitut. Vel bekomme! 🙂 Bästa läsare! Även om jag känner att jag skrivit överflöd på temat om migration och islam på senare tid, så känner jag att det finns ytterligare några tankar som jag måste sätta på pränt. Man kan inte alltid avstå från tankearbete bara därför att det känns jobbigt. Nu kanske läsaren undrar varför jag säger att det är ”jobbigt att blogga om migration och islam”, inte minst nu i dessa tider då det finns hur… Read more »

spirild
spirild
4 years ago

Fantastisk god oppsummering av virkeligheten, kort og presis.

Det koker i alle europeiske land. Borgerne forstår at noe er galt når DE ikke lenger betyr noe annet enn skattebidragere.

invernes
invernes
4 years ago

Beste løsning er faktisk om Russland okkuperer Sverige nå, da får svenskene tilbake sin frihet i alle fall.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  invernes

Det tror jag inte den Ryska kolonien ønskar…dom som flyktet derifrån for å få bettre levevilkår,
så dårlig ide..

invernes
invernes
4 years ago
Reply to  sussebassa

De flyktet under sovjettiden, nå er EU den nye Sovjetunionen.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  invernes

Ja. men det innebær ikke at de liker eller stoler på Putin..Flere har jo familje der, så de er godt informert om forholdene I dag også…ikke igjennom media.

invernes
invernes
4 years ago
Reply to  sussebassa

Tror de foretrekker han fremfor ravende gale muhammedanere.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  invernes

Ja, det tror jeg også, men sålangt er det ikke et reèlt valg…
Kanskje et forslag for Danmark og Norge også ?

Anna Svensson
4 years ago

Just Tove Lifvendal och Anna Dahlberg har väl inte så länge utmärkt sig som kritiska röster, det är väl mer på sistone de har vänt kappan.

Anna Svensson
4 years ago

Precis, tack för påminnelsen, jag tänker inte tacka henne, hennes omvändelse kom alldeles för sent

Marcus_T
Marcus_T
4 years ago
Reply to  Anna Svensson

Sent ska syndaren vakna Anna !!!!!

Anna Svensson
4 years ago
Reply to  Marcus_T

Alldeles för sent.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Og nu siger du at du har haft et lortejob Steen. Men her har du prisen for alt dit skriv..!
Nu kan vi endevende alt det lort de har fyret af, de sidste 30 år – eller mere..!
Det der bliver sagt hér, er jo bare et lille bitte varsel om, hvad der kommer af gigantisk orkan mod disse ignorante idioter..!
Det er nu man skal holde godt fast – og bestille bajere og popcorn..!

Snaphanen DK København
Reply to  Peter Zichau

Joh, lortejob af de grund jeg nævner, der var ikke plads til at nævne de goder sider:
Man har en ølkasse at stå på, når man vil øver lidt selvterapi. Man kan komme af med sine fotografier. Der er mange venner og gode kontakter i hele Vestverdenen. Der er skam fordele også. Jeg skal ikke bare brokke mig

Usladdet
4 years ago

God artikkel. Landssvikerne skal ikke glemmes. Heldigvis, alt de har sagt og skrevet ligger der, på internett! De kan ikke komme unna sitt landssvik!

Morten - - -
Morten - - -
4 years ago
Reply to  Usladdet

Kun de gamle ved, hvad du mener. Kun de husker nationerne. De unge generationer ved ikke, hvad du taler om. De har fået sunget sangen om “inklusion”, “diversitet”, “tolerance”, o. s. v. o. s. v. gennem hele deres opvækst. De husker ikke Danmark Før. Og ikke Norge Før.
– – –

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x