12
sep
Seneste opdatering: 26/8-14 kl. 0452
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I 2006 blev den egyptiske studerende Kareem Amer idømt 4 års fængsel for at fornærme islam og den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak. Kareems brøde bestod i en række blogindlæg, hvor han efter at have oplevet sekterisk vold mod kristne kraftigt kritiserede islam og egypternes stigende religiøse intolerance. I fængslet blev han truet og udsat for vold, men nægtede at undskylde for sine handlinger. Først i 2010 blev han løsladt, og det kun på grund af omfattende medieopmærksomhed og en international kampagne. Efter sin løsladelse fortsatte Kareem sine skriverier og blev flere gange anholdt. I 2011 blev han udsat for dødstrusler fra salafister. I januar 2012 fik han tildelt en plads i fribysordningen og lever i dag i Krakow i Polen.
Kareem Amer besøger den 12. september 2012 CEPOS og fortæller om sine oplevelser, sin tro på frihed og sin vurdering af Egyptens fremtid efter folkeopstanden mod Mubarak og et Egypten med et parlamentsflertal og en ny præsident fra det Muslimske Broderskab. Cepos

Kareem Amer blog, Free Kareem.org, Kareem Amer Wikipedia. Man skulle have et hjerte af sten, for ikke at blive bevæget over hans lange kamp for frihed. Cepos kalder ham ‘frihedskæmper’, et stort ord. Kareem Amer fylder det ud. Hans skæbne er ikke uden ligheder med Hamed Abdel-Samads, der var i København i november sidste år, men betydeligt hårdere. Han er nok ukuelig, men også mærket af sine oplevelser. Jeg vil ikke gå i detaljer med den, selvom det frister. Man må læse de nøgne kendsgerninger i Wikipediaen og vente til artiklerne foreligger fra de tilstedeværende skribenter.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Thomas Nydahl

Posted: 12 september 2012 - 21:53 - Svar

Vackert, mycket vackert!

    steen

    Posted: 12 september 2012 - 22:44 - Svar

    det var en stor oplevelse. Desværre er hans vurdering af det nuværende Egypten og af alliancen mellem Broderskabet og militæret, at det er betydeligt værre, ufriere og farligere end Mubaraks.
    Der kommer også video, Naser Khader tolker.

Eyvind Dk

Posted: 12 september 2012 - 23:33 - Svar

Wauw, flot søge arbejde, tak! Prøvede selv forgæves at finde den.
Har straks sat PC’en til at downloade den, så den ikke lige pludselig
forsvinder igen pga. royalties eller hva’ ved jeg!

Leave a Comment